reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 ja wiem ze to tylko mniej/więcej ale moja np urodziła się tyle co dzień wcześniej na USG wyszło ;)
A tej znajomej nie chcą wywołać przez tą wagę. Dwa tyg żadnej różnicy w pomiarach. Tak się zastanawiałam czy to może oznaczać że łożysko jest mało wydolne i dziecko nie dostaje wystarczająco składników (???) ale jak oni sami nie wiedzą to ja tym bardziej :p

reklama
@Dita_333 ja wiem ze to tylko mniej/więcej ale moja np urodziła się tyle co dzień wcześniej na USG wyszło ;)
A tej znajomej nie chcą wywołać przez tą wagę. Dwa tyg żadnej różnicy w pomiarach. Tak się zastanawiałam czy to może oznaczać że łożysko jest mało wydolne i dziecko nie dostaje wystarczająco składników (???) ale jak oni sami nie wiedzą to ja tym bardziej :p
A może pomiary były robione na dwóch różnych usg?

Moja córka u mojej ówczesnej ginki szła książkowe po czym gdy trafiłam do szpitala w 37 tc zasiali paniki że waży niespełna 2500 kg i przetrzymywali mnie przez dwa tyg na oddziale po czym zrobili cc i okazało się że waży 3220 g także wszystko też zależy od sprzętu, wszystko ma możliwość błędu pomiarowego.

U nas też znów upał. :/

@FiLi88
U nas ciepło, nawet bardzo, ale nie jakoś upalnie...Tyle, że ja dzisiaj tylko rano byłam :laugh2:, a teraz w pracy jestem:) Apka mi pokazuje 25, to pewnie w słońcu ciut więcej :) Da się przeżyć:) Ogólnie cały czas jest ciepło, najchłodniej to było chyba 22stopnie u nas gdzie mieszkam, jak my byliśmy nad morzem..Tak do przyszłej soboty pokazuje ładną pogodę ze słoneczkiem 24-27stopni cały czas, a w przyszłą sobotę niby "tylko" 21 stopni i deszcz, zobaczymy :)

Tak, pewnie sprawdzają przepływy, czy dostarczają pokarm, bo jak nie to jaki sens, żeby siedziało w brzuchu...Zresztą w terminie to mogą już wywoływać :)
Ja nie spotkałam się z tym, że waga usg była taka sama jak dziecka:) u mniej na usg było mniej, a u moich sióstr znowu więcej :rolleyes: Tyle, że nie jakieś znaczące różnicę, tak do 200gr.:tak:

A może pomiary były robione na dwóch różnych usg?

Moja córka u mojej ówczesnej ginki szła książkowe po czym gdy trafiłam do szpitala w 37 tc zasiali paniki że waży niespełna 2500 kg i przetrzymywali mnie przez dwa tyg na oddziale po czym zrobili cc i okazało się że waży 3220 g także wszystko też zależy od sprzętu, wszystko ma możliwość błędu pomiarowego.

U nas też znów upał. :/

I od oka lekarza wykonującego pomiar :-p czy raczej jego umiejętności... :sorry2: Ja tam rozumiem różnicę, tak właśnie do 200gr, no 300gr, ale pól kilo albo 700gr?????????????????? :o:dry::eek:
To chyba wada wzroku lekarza i trzęsąca się ręka z wajchą od usg :-D plus oczywiście słaby sprzęt :p

Mi lekarz przy przyjeciu do porodu 8 lat temu po zrobionym usg powiedzial, ze tolerancja jest 10% w jedna badz druga strone jesli chodzi o wage, to wlasnie tak mniej wiecej 300 gram powinno byc, ale wiadomo sprzet, lekarz, wszystko ma wplyw na to co im wyjdzie ;)
Juz niedlugo mamusie sie okaze co i jak ;)

Ja dzisiaj pojechalam do firmy w ktorej pracuje i zaslablam w drodze powrotnej [emoji45] weszlam szybko do maca i bez myslnie zamowilam frytki kurczakoburgera chisburgera mc dabla i 2 neste zjadlam i wypilam to wszystko [emoji33] jak doszlam do siebie bylam w szoku ze tyle zjadlam i wypilam [emoji38][emoji38] teraz leze i odpoczywam... z tym ze maly mnie dzisiaj dosc mocno kopie [emoji4]

Ja bede wiedziec za tydz, jak bede miala wizytye. Moj gin zawsze robi mi normalne USG a potem w 3D. Juz nie moge sie doczekac. Moze moja ksiezniczka tak sie ulozy i bede mogla zobaczyc jej twarzyczke,hehehe. Jak bylam ostatnio to wazyla 500 gr, to byl 21tydz. Ciekawa jestem jak bedzie teraz....

Ja dzisiaj pojechalam do firmy w ktorej pracuje i zaslablam w drodze powrotnej [emoji45] weszlam szybko do maca i bez myslnie zamowilam frytki kurczakoburgera chisburgera mc dabla i 2 neste zjadlam i wypilam to wszystko [emoji33] jak doszlam do siebie bylam w szoku ze tyle zjadlam i wypilam [emoji38][emoji38] teraz leze i odpoczywam... z tym ze maly mnie dzisiaj dosc mocno kopie [emoji4]
No to sobie dogodzilas:-D Przyznam sie,ze od miesiaca chodzi za mna KFC. Juz zaczynam miec dosyc tych brokulow, salaty, szpinaku i innej zieleniny. Wczoraj kolezanka mi pisze czy znajde czas by sie z na spotkac. Mowie do niej spoko, nie ma sprawy tylko powiedz kiedy i gdzie? A ona nato - mozemy w KFC? Mam ochote na Hot Winds. Hahahaha, chocby nie wiem co, ale na pewno sie z nia spotkam:wink:
Dobrze, ze czujesz sie zancznie lepiej i uwazaj z tymi omdleniami. Pozdrawiam;););)

No to sobie dogodzilas:-D Przyznam sie,ze od miesiaca chodzi za mna KFC. Juz zaczynam miec dosyc tych brokulow, salaty, szpinaku i innej zieleniny. Wczoraj kolezanka mi pisze czy znajde czas by sie z na spotkac. Mowie do niej spoko, nie ma sprawy tylko powiedz kiedy i gdzie? A ona nato - mozemy w KFC? Mam ochote na Hot Winds. Hahahaha, chocby nie wiem co, ale na pewno sie z nia spotkam:wink:
Dobrze, ze czujesz sie zancznie lepiej i uwazaj z tymi omdleniami. Pozdrawiam;););)
Dzieki ty tez na siebie uwazaj [emoji4] i może skus sie na kfc [emoji38]

reklama
Do góry