Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No wlasnie mowie mojemu ginekologowi, ze ruchy nadal czuje ale ponizej pepka. I choc czuje ja dosc intensywnie, to nie pod reka. A on mi na to ze jest ulozona posladkami w dol. I dlatego te ruchy sa tak nisko. Ale wszystko jest ok, Wzrost i waga prawidlowo co do tyg ciazy. Powiedzial zebym sie nie stresowala. Nastepna wizyta 18 wrzesnia, jesli sie nie przekreci to wtedy bedziemy decydowac czy cesaraka czy porod posladkowy@maksimas a jak czujesz ruchy? W sensie wyżej czy niżej na brzuchu? Jest jeszcze trochę czasu na przekrecenie, nie ma co się nastawiac. Będzie dobrze, uszy do góry![]()

Najważniejsze że zdrowo rośnieNo wlasnie mowie mojemu ginekologowi, ze ruchy nadal czuje ale ponizej pepka. I choc czuje ja dosc intensywnie, to nie pod reka. A on mi na to ze jest ulozona posladkami w dol. I dlatego te ruchy sa tak nisko. Ale wszystko jest ok, Wzrost i waga prawidlowo co do tyg ciazy. Powiedzial zebym sie nie stresowala. Nastepna wizyta 18 wrzesnia, jesli sie nie przekreci to wtedy bedziemy decydowac czy cesaraka czy porod posladkowy![]()
Mam kolezanka w UK. Rodzila kilka miesiecy temu. Nie miala koncowego skanu by sprawdzic ulozenie dzidziusia. Biedna meczyla sie 30 godz, zanim zrobili jej cesarke. Ponoc okazalo sie ze maluch byl ulozony poprzecznie i powinna od razu miec cc. Moze nie natrafila na dobry szpital, bo wiekszosc znajomych ktore rodzily w UK byly super zadowoloneTak się zaczęłam zastanawiać, jak oni tu w UK sprawdzają pod koniec ułożenie dziecka jak nie robią USG? Co jeśli nie będę wiedziała czy mała jest główką do dołu czy nie? Sprawdzą to "ręcznie"? @ONAONAONA, może Ty wiesz? [emoji848]
Ojej nie strasz [emoji54]Mam kolezanka w UK. Rodzila kilka miesiecy temu. Nie miala koncowego skanu by sprawdzic ulozenie dzidziusia. Biedna meczyla sie 30 godz, zanim zrobili jej cesarke. Ponoc okazalo sie ze maluch byl ulozony poprzecznie i powinna od razu miec cc. Moze nie natrafila na dobry szpital, bo wiekszosc znajomych ktore rodzily w UK byly super zadowolone
Moja szwagierka tez jest w ciazy, z drugim dzieckiem. Sa w Irlandi. Ponoc na wyspach nie masz za czesto skanu (tylko 3 razy). Ona poszla prywatnie by sprawdzic jak jest ulozone, a ta kolezanka nie. Mieszkalam w Londynie przez kilka lat i wszystkie te kolezanki co zaciazyly, szly prywatnie w 3 trymestrze. Lepiej byc pewnym. Przeraszam jesli Cie przestraszylam, na prawde nie mialam takiego zamiaru. Ale te 3 USG w czasie calej ciazy, to stanowczo za malo.....Ja mam co kazda wizyteOjej nie strasz [emoji54]
Tak się zaczęłam zastanawiać, jak oni tu w UK sprawdzają pod koniec ułożenie dziecka jak nie robią USG? Co jeśli nie będę wiedziała czy mała jest główką do dołu czy nie? Sprawdzą to "ręcznie"? @ONAONAONA, może Ty wiesz? [emoji848]
Moja szwagierka tez jest w ciazy, z drugim dzieckiem. Sa w Irlandi. Ponoc na wyspach nie masz za czesto skanu (tylko 3 razy). Ona poszla prywatnie by sprawdzic jak jest ulozone, a ta kolezanka nie. Mieszkalam w Londynie przez kilka lat i wszystkie te kolezanki co zaciazyly, szly prywatnie w 3 trymestrze. Lepiej byc pewnym. Przeraszam jesli Cie przestraszylam, na prawde nie mialam takiego zamiaru. Ale te 3 USG w czasie calej ciazy, to stanowczo za malo.....Ja mam co kazda wizyte