reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jutro mam drugą betę przy sprawdzić przyrost i czekam potem na wizytę u lekarza.
W domu mam roczniaka więc jestem w miarę na świeżo 😆
O mój mały roczek ma w kwietniu:) także będziemy miały podobna różnice miedzy dziećmi. Boje się ze będzie hardkorowo na początku🤣

@agula301 tak teraz patrzę, że Ty przecież jesteś u nas na liście 😁
No jestem jestem ale nie bardzo ogarniam 🙈

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?
Ja kupiłam takie coś ale takie głupie były niektóre strony ze to wywalilam i kupiłam ładny album z okładka z materiału i tam wklejam zdjęcia zaczynajac od tych z usg, dodatkowo jakiś ładny opis czasem itp:) dam mu na pamiątkę na 18stke 😅

reklama
Ja zamierzam ale ze względu na obawy czy dotrwam tym razem do drugiego trymestru wstrzymam się z zamawianiem takich rzeczy do prenatalnych i później najwyżej uzupełnię. Ogólnie do prenatalnych to raczej nic nie kupię, co najwyżej pooglądam.
Mam podobne obawy i podejście, ale widziałam, ze w c&a są koszule nocne ciążowe po 19,99 ze stówki i chyba jednak kupię ze 2-3, najwyżej przydadzą mi się w codziennym życiu lub oddam komuś jeśli mi się nie przydadzą w ogóle.

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?
Ja dla córki mam kupiony album taki w którym też się zapisuje różne rzeczy i dodatkowo notes z zapiskami tydzień po tygodniu. Potem po roku już zapiski ogólnie z miesiąca. A jeszcze jak zaczęła mówić to założyłam notesik ze słówkami 😁 jestem trzepnięta w tym temacie, ale chcę mieć pamiątkę 🥰 z systematycznością trochę gorzej, bo w notesie nie jest wszystko pospisywane tylko część mam jeszcze w wordzie i na telefonie, muszę się w końcu zmobilizować żeby nadrobić.

Daj spokój, pójdzie i nie wróci 🤣
A tak swoją drogą to młodzież wie, ze staracie się o dziecko? Co starszak na to? Zasadniczo to zaraz mógłby mieć swoje 🫣🫣🫣
teraz młodzież ma inne priorytety niż partner i rodzina - za Naszych czasów to były miłości i w ogóle, teraz wybrzydzają 😂 Najpierw trzeba kasę zarabiać i ją wydawać na siebie i swoje fanaberie 🤣

Witam się dziewczyny, Wy spać nie możecie , ja wręcz przeciwnie bym spala. Ale moje dziewczyny w niedzielę postanowiły wstać o 7🙈🙈( ale oczywiście w tygodniu jest problem żeby wstać do szkoły i przedszkola 🤣)

Co do pamiętnika to nie, ale mam 2 starsze córki i kiedyś kupiłam pudełko. Trzymam w nim takie rzeczy jak zdjęcia USG , testy ciążowe, smoczki które były ich ostatnimi, ubranko od chrztu, odbite stopki które miały robione na roczek itp.
Ja osobiście chciałabym zobaczyć takie rzeczy z mojego dzieciństwa więc myślę że będzie im się kiedyś fajnie to oglądało.

Witam się dziewczyny, Wy spać nie możecie , ja wręcz przeciwnie bym spala. Ale moje dziewczyny w niedzielę postanowiły wstać o 7🙈🙈( ale oczywiście w tygodniu jest problem żeby wstać do szkoły i przedszkola 🤣)

Co do pamiętnika to nie, ale mam 2 starsze córki i kiedyś kupiłam pudełko. Trzymam w nim takie rzeczy jak zdjęcia USG , testy ciążowe, smoczki które były ich ostatnimi, ubranko od chrztu, odbite stopki które miały robione na roczek itp.
Ja osobiście chciałabym zobaczyć takie rzeczy z mojego dzieciństwa więc myślę że będzie im się kiedyś fajnie to oglądało.
Ooo też mam pudełeczko, zapomniałam o nim napisać. Mam tam też te opaski ze szpitala m.in. Pamiętam jak na porodówce się cieszyłam, że pani wypisuje mi różowe 🥰
Kurczę cudownie będzie przeżyć to wszystko jeszcze raz ❤️

reklama
teraz młodzież ma inne priorytety niż partner i rodzina - za Naszych czasów to były miłości i w ogóle, teraz wybrzydzają 😂 Najpierw trzeba kasę zarabiać i ją wydawać na siebie i swoje fanaberie 🤣
No i wspaniale! Ja myśle, ze to pokolenie zrobi wszystko to, czego nam nie udało się zmienić ;) naprawdę wierzę w młodych ludzi, oni zmienią świat ♥️

Znakomity pomysł! :)

Do góry