reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Też jestem team plamienia... Pojawiają się i znikają, bardzo różne. To pierwsze i najbardziej intensywne mnie zdecydowanie przestraszyło, stąd pobiegłam do lekarza. I okazało się, że nic złego się nie dzieje. No to teraz już nie będę biegać co 2-3 dni, gdy się jakieś mniejsze pojawia.
Z drugiej strony w poprzedniej ciąży nie miałam nawet jednej niteczki krwi a itak ciąża się zatrzymała więc może te plamienia oznaczają, że macica się przygotowuje na wzrost płodu i robi mu miejsce. 🙂
Dziewczyny, czy wy na tym etapie bierzecie no-spe forte przy większych bólach brzucha?

Kurczę...to musi być frustrujące. Masz plamienia i nawet nie wiadomo skąd. Tak się zastanawiam, nie wiem czy dobrze, ale np. taki acard nie wpływa na to? W końcu rozrzedza krew a wystarczy otarcie czy coś i naczynko pęka?
Ja nie biorę acardu- z własnej woli bo mam po nim krwawienia z nosa. Ale biorę heparynę a w poprzedniej ciąży jej nie brałam więc może ona wplywa na większą wrażliwość pochwy chociażby. Biorę też cyclogest dopochwowo który jest dosyć spory jak na moje problemy z pochwicą/dyspareunią więc nawet aplikowanie globulki sprawia mi delikatny ból.

Z drugiej strony w poprzedniej ciąży nie miałam nawet jednej niteczki krwi a itak ciąża się zatrzymała więc może te plamienia oznaczają, że macica się przygotowuje na wzrost płodu i robi mu miejsce. 🙂
Dziewczyny, czy wy na tym etapie bierzecie no-spe forte przy większych bólach brzucha?
Ja biorę, rzadko bo może z 2-3 razy w tygodniu ale czasami wezmę jak ból się nasili. Jak w szpitalu leżałam w 4 tc to mi podawali 3 razy dziennie, moja Pani doktor mówi, ze No spa również jest bezpieczna tak jak paracetamol i nie trzeba się jej bać. Wiadomo - wole nie przecież gdy nie muszę ale zdarzy mi się

Ja nie biorę acardu- z własnej woli bo mam po nim krwawienia z nosa. Ale biorę heparynę a w poprzedniej ciąży jej nie brałam więc może ona wplywa na większą wrażliwość pochwy chociażby. Biorę też cyclogest dopochwowo który jest dosyć spory jak na moje problemy z pochwicą/dyspareunią więc nawet aplikowanie globulki sprawia mi delikatny ból.
No to może to ma wpływ? Ehhh...trzymam kciuki by było ok. 😘

Wychodzę dokładnie z tego samego założenia.
Nie było żadnych plamień, a poronienie i tak było.
Mnie lekarka powiedziała, że mam grube endometrium i to zapewne z tego wynika.

Nie biorę NoSpy, ale mam taki tutejszy podobny lek przeciwskurczowy. Czasem mi się zdarzy 1 dawka dziennie...

reklama
Kurczę...to musi być frustrujące. Masz plamienia i nawet nie wiadomo skąd. Tak się zastanawiam, nie wiem czy dobrze, ale np. taki acard nie wpływa na to? W końcu rozrzedza krew a wystarczy otarcie czy coś i naczynko pęka?
Acard wpływa, ale go nie biorę. Ewentualnie mogę sobie dołożyć progesteronu...

Do góry