reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2023

Hej laski… mnie noc ostro przetyrala, gorączka 38,2 wiec wzięłam znowu półtora Apapu ( czytałam ze na raz można wziąć 2 tabletki i co 4h jak jest słabo ale bałam się ryzykować wiec wzięłam tylko 1,5 bo z doświadczenia wiem, ze jedna na mnie nie działa) gardło nawala, jeszcze zatkany nos do tego.. jednak to wszystko jest do przeżycia byleby gorączka odpuściła 😣😫
Tak mówimy z narzeczonym, ze jeśli do jutra nie będzie poprawy to pojadę na SOR.

reklama
Hej laski… mnie noc ostro przetyrala, gorączka 38,2 wiec wzięłam znowu półtora Apapu ( czytałam ze na raz można wziąć 2 tabletki i co 4h jak jest słabo ale bałam się ryzykować wiec wzięłam tylko 1,5 bo z doświadczenia wiem, ze jedna na mnie nie działa) gardło nawala, jeszcze zatkany nos do tego.. jednak to wszystko jest do przeżycia byleby gorączka odpuściła 😣😫
Tak mówimy z narzeczonym, ze jeśli do jutra nie będzie poprawy to pojadę na SOR.
dużo zdrówka Ci życzę. Oby wszystko szybko odpuściło.

dużo zdrówka Ci życzę. Oby wszystko szybko odpuściło.
Oby tak wlasnie było :( ja w poniedziałek idę na betę, bo tak lekarka kazała. Tez jestem przestraszona a w tek chorobie to już wgl, ale tak jak jedna tutaj z nas pisze, na tym etapie nie mamy na nic wpływu.
Momentami ( oczywiście rozumiem wszystkie starty to bardzo bolesne ) to nawet jestem na siebie zła, ze nie jest tak inne laski. Test - czekanie do pierwszej wizyty - zarodek z serduszkiem i czas dalej płynie. Trochę im tego zazdroszczę

Hejka 🙂 ja wg ostatniej miesiączki jestem w 6 tc. Dziś udało mi się dostać na wizytę na NFZ (żeby dostać się prywatnie, to zapomnij 😩). Lekarz zobaczył jedynie pecherzyk 7 mm i nic więcej 😩 niby mówił, ze aparatura ma prawo nie widzieć jeszcze zarodka, ale jednak mam już schizy, że moze to byc puste jajo płodowe (już raz to przeżywałam🙁). Aparatura jak na NFZ nie była najgorsza, wiec spodziewałam się, że zobaczy coś więcej 😔 Eh, mam taką schizę… za tydzien mam prywatną wizytę i mam nadzieję, że zobaczę już Dzidzię z bijącym serduchem…
Jeśli w 6-tym tygodniu, czyli 5+coś, to jeszcze ma prawo nie być widać. Widać będzie za tydzień ;) ✊✊

Ta wizyta była na 6t0d
Wg lekarzy 5+ coś to jeszcze piąty tydzien 🙂 ja już skończyłam ten 5 tydzien.
Mój lekarz zawsze mówi, żeby umawiać się 6+3 i dalej ;) a jak ciaza młodsza, czyli owu nie było w 14dc, to jeszcze kilka dni później można
No ja właśnie mam termin na 7+4 wg miesiaczki, ale dziecka spodziewam się wielkości, jak na 6+5

Mój lekarz zawsze mówi, żeby umawiać się 6+3 i dalej ;) a jak ciaza młodsza, czyli owu nie było w 14dc, to jeszcze kilka dni później można
No ja właśnie mam termin na 7+4 wg miesiaczki, ale dziecka spodziewam się wielkości, jak na 6+5
To mnie uspokoiłaś 🥰
Czyli to, że oststnią miesiączkę miałam 28.01, to niewiele mówi, bo jeśli owulację miałam przesuniętą, to ciąża jest młodsza? ;)

reklama
Do góry