reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamy 2023

Otóż poradnikzdrowie.pl nie stanowi dla mnie żadnej podstawy. Ja bazuje tylko na badaniach i doświadczeniu w pracy w aptece i w pracy z ginekologami😉

Jeżeli producent zapewnia o bezpieczeństwie stosowania Tantum Rosa w ciąży znaczy to że ma na to badania i bierze odpowiedzialność. Oczywiście o ile irygacja przeprowadzana jest w prawidłowy sposób. Bardzo dużo lekarzy zaleca irygacje/podmywanie Tantum Rosa w ciąży. Ale oczywiście jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj to z lekarzem 😀

reklama
Otóż poradnikzdrowie.pl nie stanowi dla mnie żadnej podstawy. Ja bazuje tylko na badaniach i doświadczeniu w pracy w aptece i w pracy z ginekologami😉
Ja bym sobie życzyła, żeby Ilona skontaktowała i skonsultowała się jednak ze swoim lekarzem, zanim zacznie sama na własną rękę robić irygacje.
I tak nie wie, z czym ma do czynienia.

kochana, ani trochę nie chce się strofowac, a poza tym pasja to piękna sprawa i jestem za tym żeby pielęgnować pasje. Ale jednak sadze ze to lekko niepoważne jeździć w ciąży na motorze. Oczywiście to moje zdanie, i możesz się z tym nie zgadzać. I to tez jest Ok.

Mój mąż ma motor od paru lat i tez bardzo lubi jeździć, ja czasami się z nim zabierałam ale gdy okazało się ze jestem w ciąży to mąż aż mnie zaskoczył mówiąc, ze sprzedaje motor.

Zostawię tutaj taki cytat z neta jeszcze.

„Statystyki pokazują, że ryzyko śmierci na drodze dla motocyklisty jest 20 razy większe niż dla kierowcy czy pasażerów samochodu. W Unii Europejskiej ginie rocznie ponad 6500 użytkowników jednośladów.”
W sumie póki kobieta się dobrze czuje i brzuch nie przeszkadza to nie ma przeciwwskazań jako takich do jazdy na motocyklu. Mój mąż tez ma i tez duzo z nim jeździłam przed pierwsza ciążą i na początku ciąży , bo akurat kończył się sezon. Wg mnie to może nas i jakiś wariat zabić na pasach wiec ja nie patrzę na to gdzie mogę umrzeć bo to nawet siedzenie w domu robi się niebezpieczne, ale wiadomo każdy robi jak mu podpowiada jego sumienie:)

Przyrost bety poniżej normy 21.03 było 5648 dzisiaj 10926 czyli przyrost ok 55% ☹️
Za tydzień będziesz wszystko pieknie widzieć na usg, po prostu kilka dni za szybko poszłaś:)

Hej dziewczyny, ja dziś byłam na krwi, wróciłam i niestety zaczęłam plamić, na szczęście nie krwią tylko taki kolor kawa z mlekiem. Spanikowałam, bo kiedy straciłam pierwsza ciąże to bardzo mocno to przeżyłam, zbierałam się po tym rok. Zadzwoniłam do męża, przyjechał z pracy, zadzwonił do lekarza bo ja nie umiałam się uspokoić żeby z nim pogadać. Zalecił zmianę dawkowania leków, mówi ze to mógł być krwiaczek, póki co nie kazał przyjeżdżać żeby nie „trząść się” w samochodzie, mam przyjechać zgodnie z wizytą we wtorek a póki co leżeć i nic nie robić. Bardzo się boję, ale póki co jest czysto, mam nadzieję, ze się to nie powtórzy bo oszaleje :(
Na szczęście beta w normie, reszta wyników (morfo i glukoza) książkowe. Dzisiaj 5+6.
Najważniejsze, ze jesteś pod kontrolą lekarza, ze plamienie się nie rozkręca. Leż i odpoczywaj ile wlezie! Ja miałam takie plamienie kawa z mlekiem w dniu miesiączki i tez było jednorazowe tylko, mam nadzieje ze u Ciebie tez tak będzie! A teraz wskakuj pod kocyk i puść sobie jakiś serial lub film i dbaj o WAS ❤️

Hej dziewczyny, ja właśnie jestem po wizycie, mamy 4+6 🥰 Jestem już na L4, ze względu na duże ryzyko złapania infekcji w pracy 😔
Mierzyłam też betę 21.03 - 781,00 i 23.03 - 1593,00. Na usg widoczny piękny pęcherzyk 🥹 niestety zarodka nie było widać… Doktor powiedział, że mam uważać by się nie przeziębić… Kolejna wizyta 13.04. Myślicie, że jest ok?

A jeśli chodzi o zamkniętą grupę, to jest mi obojętne. Należę do tych mniej udzielających się, ale to dlatego że to dopiero początek i objawów też za wiele nie mam… Także jak chcecie 🙂

Hej dziewczyny, ja właśnie jestem po wizycie, mamy 4+6 🥰 Jestem już na L4, ze względu na duże ryzyko złapania infekcji w pracy 😔
Mierzyłam też betę 21.03 - 781,00 i 23.03 - 1593,00. Na usg widoczny piękny pęcherzyk 🥹 niestety zarodka nie było widać… Doktor powiedział, że mam uważać by się nie przeziębić… Kolejna wizyta 13.04. Myślicie, że jest ok?

A jeśli chodzi o zamkniętą grupę, to jest mi obojętne. Należę do tych mniej udzielających się, ale to dlatego że to dopiero początek i objawów też za wiele nie mam… Także jak chcecie 🙂
To za 3tyg? To będzie już wszystko pieknie widać! Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów , dziwnych bóli i plamien to 13.04 jest bardzo dobrą data:)

Ja mam w tej ciąży jakieś niezdrowe zachcianki. Cały czas staram się zdrowo odżywiać i może mam dość zdrowego żarcia 😅.
Wczoraj w czasie apogeum moich mdłości nagle zapragnęłam lemoniady i do nich jakichś chrupek. Ostatecznie stanęło na Fancie i paluszkach.

Teraz mam niezmierną ochotę na prażynki bekonowe albo na spaghetti cacio e pepe, czyli posypany obficie parmezanem i pieprzem 😋.
Chyba go zrobię.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki bardziej chodziło mi o to żeby się podmyć tym roztworem a nie robić irygacje , no na to bym się nie szarpnęła. Napisałam smsa do mojego lekarza może w wolnej chwili się odezwie bo podejrzewam że ma dyżur w szpitalu.

Ja mam w tej ciąży jakieś niezdrowe zachcianki. Cały czas staram się zdrowo odżywiać i może mam dość zdrowego żarcia 😅.
Wczoraj w czasie apogeum moich mdłości nagle zapragnęłam lemoniady i do nich jakichś chrupek. Ostatecznie stanęło na Fancie i paluszkach.

Teraz mam niezmierną ochotę na prażynki bekonowe albo na spaghetti cacio e pępek, czyli posypany obficie parmezanem i pieprzem 😋.
Chyba go zrobię.
Zazdro, ze możesz jeść 😂😂 mnie boli brzuch, bo nie mogę, otwieram lodówkę i od zapachu zamykam 😂 nie mogę nawet batona proteinowego, owoców. Nic. Dziś na obiad zjadłam: biszkopty 😂😂

reklama
Do góry