reklama

Listopadowe mamy 2023

Hej dziewczyny, u mnie 33+5, maluszek ma 2500g i też mi się szyjka skróciła… Skurczów nie odczuwam, ale lekarz zabronił ćwiczyć i spacerować. Troszkę się zaczęłam martwić 🥺 termin dopiero na 25.11…
Możecie opisać jak odczuwacie skurcze? Bo totalnie nawet nie wiem co powinnam czuć…🫣

@patkag14 mnie też czasami piecze skóra wokół pępka, ale tłumaczę sobie że ta skóra po prostu pracuje i się rozciąga. To co piszesz odnośnie upławów to brzmi jak infekcja, może warto odwiedzić jeszcze lekarza.

reklama
Lekarza mam w poniedziałek także zobaczymy co powie i czy to może faktycznie infekcja czy np . czop odchodzi. Wczoraj byłam na IP ale lekarka co mnie przyjmowała była bardzo niemiła. Okazało się że to wszystko od tego że w każdej chwili może być poród, bo szyjka bardzo skrócona a dziecko główkę ma już na samym dole na wyjściu. Także teraz muszę uważać. Mały waży 3325.
Cesarka bo trochę chorób się na mnie złożyło i tak będzie najbezpieczniej.

Lekarza mam w poniedziałek także zobaczymy co powie i czy to może faktycznie infekcja czy np . czop odchodzi. Wczoraj byłam na IP ale lekarka co mnie przyjmowała była bardzo niemiła. Okazało się że to wszystko od tego że w każdej chwili może być poród, bo szyjka bardzo skrócona a dziecko główkę ma już na samym dole na wyjściu. Także teraz muszę uważać. Mały waży 3325.

Trzymam za Was kciuki, daj znać jak będziesz po lekarzu 🙂 dbaj o siebie i odpoczywaj!

To maluszek całkiem spory i dobrze. Ja byłam dzisiaj na wizycie i w sumie bez zmian , malutka słabo przybiera w tej chwili Ok 2300 a mam termin podobny do Ciebie. Poza tym prócz typowych ciążowych dolegliwości wszystko Ok. Wyniki bdb, przepływy i łożysko też, ułożenie miednicowe i szyjka długa zamknięta prawie 5 cm😳. Zero objawów zbliżającego się porodu jak j Ciebie. Za tydzień kontrola i jak tak dalej pójdzie to mogą mnie ciąć szybciej bo jest podejrzenie hipotrofii płodu. Trzymaj się i dużo odpoczywaj aby dotrwać do cesarki. Rozumiem ze jak się zacznie coś szybciej to są przygotowani do cięcia?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry