reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Hej dziewczyny, wczoraj trafiłam na forum. Poczytałam początek, ale chyba nie dam rady nadrobić. Mam nadzieję, że zostanę do końca, ale podchdzę z dystansem, jeszcze boję się cieszyć, bo nie chcę się rozczarować.

Przytulam mamy po stracie.
Zaczynam panikować i stwierdziłam, że podpytam Was, może coś mi podpowiecie.

I witam przyszłe mamusie listopadowe. Jeśli sprawdzi się to, co by wynikało z daty owulacji, to u mnie chyba termin powinien być grudniowy.

Od początku, wg. OM mam termin na 26.11. Ciąża była dla mnie zaskoczeniem, bo miałam podwójny pik i wtedy, gdy myślałam że jestem po owulacji, byłam przed (w weekend zrobiłam 6 testów bHCG, wszystkie +).

To moja trzecia ciąża, pierwsze dwie miałam z Duphastonem do 14/16 tc (Mam dwóch synków). Za pierwszym razem plamienia, a w drugiej włączony chyba od 6 tc, na wszelki wypadek.

W poniedziałek 30.03 zrobiłam badania i bHCG odpowiada 5 tc. czyli 5540 U/I, a progesteron 29 ng /ml.

Jeszcze nie miałam wizyty u gina, ale zrobiłam USG i Pani dr powiedziała, że jej zdaniem ciąża jest młodsza niż to wynika z OM (w opisie 5+6). Powiedziała, że na spokojnie powinnam powtórzyć USG za 2 tyg. Na razie nie widziała serduszka. W opisie jest pęcherzyk ciążowy o wym. GS 8,1 mm z pęcherzykiem żółtkowym.

Jestem prawie zielona, bo ostatnią ciążę miałam 12 lat temu 😁 To dodatkowa komplikacja, bo hormony już trochę szaleją. Ze względu na adenomiozę brałam cyclogest 400 mg (progesteron) od 1,5 roku, kilka dni w 2 fazie cyklu.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z Cyclogest w 1 trymestrze ciąży, na podtrzymanie? Nie wiem czy dam radę na Duphaston. Miałam dramatyczne migreny i ledwo żyłam. Musiałam brać paracetamol i to dość często, bo inaczej bym oszalała z bólu. Wolałabym tego uniknąć, a lekarka która robiła mi USG powiedziała, że Duphaston jest bezpieczniejszy niż Cyclogest.

A czy ten opis USG może niepokoić?

Przepraszam, że aż tak się rozpisałam 🫣 Może dobrniecie do końca i coś doradzicie.
Hej witamy ❤️ ja od 10 dpo jestem na duphastonie, obecnie 5+2 tc i przyjmuje go 2x1 👌 Też jestem migrenowcem, przed ciążą męczyły mnie migreny bardzo często, po suplementacji podczas starań zupełnie mi ustąpiły 🤭 od początku ciąży miałam migrenę dwa razy i to nie jakąś mocno nasiloną, czuję się dobrze, nie jest mi niedobrze 🤷‍♀️ oby tak zostało 👌

reklama
U mnie też drugie ❤️ święta spędzamy trochę u mojej mamy a trochę u teściowej, ale żeby nie było makowca piekę i jedną sałatkę też zrobię tu i tu także dużo roboty nie będzie 🤤🤤

ooo to dużo tu was czekających na 2 bobasa 😁
ja czekam na 3 skarb 😀

też właśnie coś tam przygotuję żeby nie było, że z pustymi rękami 😁♥️ polecasz jakaś sałatkę?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry