• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Hej witamy ❤️ ja od 10 dpo jestem na duphastonie, obecnie 5+2 tc i przyjmuje go 2x1 👌 Też jestem migrenowcem, przed ciążą męczyły mnie migreny bardzo często, po suplementacji podczas starań zupełnie mi ustąpiły 🤭 od początku ciąży miałam migrenę dwa razy i to nie jakąś mocno nasiloną, czuję się dobrze, nie jest mi niedobrze 🤷‍♀️ oby tak zostało 👌
Hejka, no właśnie Duphaston robi robotę. Gdyby tylko nie te działania niepożądane. Dobrze, że u Ciebie prawie nie występują 💪🏻✊🏻

Hej, miło, że dołączyłaś. Mam właśnie ciągłe plamienia i mam duphaston i ciagle mi sie chce spać, ale nie podpowiem Ci nic, bo jestem w tym nowinka. :) Twój niepokój zapewne rozumie większość z nas jak nie wszystkie. Może jakieś mniejsze dawki by wystarczyły? albo rozłożone? Z tego co wiem, to nie masz sie czym martwić, na serducho za wcześnie, a beta dobra jak na ten tydzień. Możesz też powtórzyć za dwa dni i zobaczyć czy spoko rośnie.
Hej Asiu, dzięki za odpowiedź. Złapałam w piątek teleporadę do gina. Dopytam o ten Duphaston, czy ew. jest jakakolwiek alternatywa.
A co do senności to mam taki flash back, jak będąc ok 10 tc drugiej ciąży, wracałam po pracy do domu i padałam na kanapę, a mój stęskniony dwuletni synek przytulał się do mnie i tak sobie leżeliśmy chwilę, a ja w międzyczasie przysypiałam 😆 Ciekawe czy ta senność to działanie Duphastonu czy po prostu jeden z objawów z pierwszego trymestru

Hej Asiu, dzięki za odpowiedź. Złapałam w piątek teleporadę do gina. Dopytam o ten Duphaston, czy ew. jest jakakolwiek alternatywa.
A co do senności to mam taki flash back, jak będąc ok 10 tc drugiej ciąży, wracałam po pracy do domu i padałam na kanapę, a mój stęskniony dwuletni synek przytulał się do mnie i tak sobie leżeliśmy chwilę, a ja w międzyczasie przysypiałam 😆 Ciekawe czy ta senność to działanie Duphastonu czy po prostu jeden z objawów z pierwszego trymestru
Czyli Duphaston powoduje taką senność? Czyli się mi skumulował razem z Bonjestą i jest efekt spania prawie całą dobę 🫣 w poprzednich ciążach miałam luteinę dowcipnie więc nie było takich "efektów specjalnych"

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry