• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Cudowne pozytywne wizyty❤️❤️❤️ gratulacje!

Ale ten 9.11 rozchwytywany😁🎉
24.04 już prenatalne czy zwykła wizyta?

Wczoraj dowiedzieliśmy się, że w brzuchu bratowej męża mieszka na 90% chłopczyk. I coraz bardziej w głowie mi siedzi czy mam jakieś preferencje... Jeśli odemnie by zależało to chciałabym się dowiedzieć przy porodzie🙊 ale to nie przejdzie bo mąż i córka nie chcą słyszeć o takiej opcji🤣🤣🤣
I jak z tymi preferencjami? 🫢

reklama
Cudowne pozytywne wizyty❤️❤️❤️ gratulacje!

Ale ten 9.11 rozchwytywany😁🎉
24.04 już prenatalne czy zwykła wizyta?

Wczoraj dowiedzieliśmy się, że w brzuchu bratowej męża mieszka na 90% chłopczyk. I coraz bardziej w głowie mi siedzi czy mam jakieś preferencje... Jeśli odemnie by zależało to chciałabym się dowiedzieć przy porodzie🙊 ale to nie przejdzie bo mąż i córka nie chcą słyszeć o takiej opcji🤣🤣🤣
Ja bym chciała dziewczynkę, mąż drugiego chłopca;) dziaiaj powiedział, ze trzecie moze byc dziewczynka 🙈🫥

Ale ja coś czuję, ze bedzie dziewczynka. Z synem od poczatku "czułam " chłopca.

A dzisisj w ogole mnie nudności dopadły. Ale nie wiem czy to ciaza, czy wirus (synowi rsv wyszlo, a my tersz tez chorzy) czy 9godzinna podroz 🙈

I jak z tymi preferencjami? 🫢
Wiesz co mam parkę... Więc teoretycznie obojętne... Do piątku chciałam mieć drugiego synka, w weekend dojrzałam i ucieszyłabym się też z drugiej córeczki🤣🤣🤣
Także u mnie wahania niemalże jak nastroju🤣🤣🤣
Dla małego człowieka chyba łatwiej byłoby żeby był chłopcem bo wśród kuzynostwa w tej młodszej grupie wiekowej sami chłopcy to by miał towarzystwo🤷‍♀️ U moich rodziców na 6 wnuków są tylko 2 dziewczynki 15 i 13... A chłopcy w tym toku 9,5,3,1
U teściów licząc teraz malucha który na 90% jest chłopcem byłoby po równo... A że dziewczyny rozpoczynały stawkę to mamy 17,15,13 latki... Chłopcy 9,6 i maluch teraz w październiku...
Jak trafi się dziewczynka to będzie małą KRÓLEWNĄ w męskim gronie❤️

Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie, są dwa bijące serduszka, jeden maluch 2.50, a drugi 2.30. Dzisiaj 9.2 TC. Lekarz powiedziała że na dzień dzisiejszy jest wszystko ok 😊. Mam tylko mały krwiaczek, więc muszę uważać na siebie.
Gratulacje😍ja dziś zapisałam się jeszcze na wizytę na NFZ za tydzień zobaczymy czy jest ok. Czytałam że nie przeszkadza mieć dwóch lekarzy(prywatny i NFZ)zobaczymy.U mnie 7.3tc i dziś pierwszy raz wymiotowałam,a mdłości mam cały czas😔

Ja to dalej marzę o bliźniakach 🤣
Ja przyjmuje pueria uno active tak samo 😁
@Misia-40 kiedy dokładnie wizyta ?
Ja się lepiej czuje ale muszę się porządnie wyspać by tak było, dzięki tabletkom mam nawet apetyt już ale zjem i dalej jestem głodna jak nigdy, a jeść już nie chce 😅
U mnie synek drugi tydzień znów chory a teraz doszła gorączka także niefajnie 🙄 A mnie w poniedziałek dopadła dwa kulszowa, udało mi się wskoczyć w wolne okienko we wtorek i dużo lepiej po wizycie i rozmasowaniu tego dziadostwa... Co chwilę coś a niedługo jeszcze drugie będzie .... Ja nwm co to będzie .... Zastanawiamy się co chwilę nad rezygnacja ze żłobka ale nie do końca jesteśmy przekonani... Czuje się jak w potrzasku trochę....

Ja wody piję dużo .a masz jeszcze jakieś objawy prócz tych plamien ja bardzo się stresuje

Ja się lepiej czuje ale muszę się porządnie wyspać by tak było, dzięki tabletkom mam nawet apetyt już ale zjem i dalej jestem głodna jak nigdy, a jeść już nie chce 😅
U mnie synek drugi tydzień znów chory a teraz doszła gorączka także niefajnie 🙄 A mnie w poniedziałek dopadła dwa kulszowa, udało mi się wskoczyć w wolne okienko we wtorek i dużo lepiej po wizycie i rozmasowaniu tego dziadostwa... Co chwilę coś a niedługo jeszcze drugie będzie .... Ja nwm co to będzie .... Zastanawiamy się co chwilę nad rezygnacja ze żłobka ale nie do końca jesteśmy przekonani... Czuje się jak w potrzasku trochę....
Nie rezygnuj ze żłobka... Byłam na tym samym etapie że co chwilę chorowała a ja już nie dawałam rady . Ale mąż był innego zdania. Jakoś uległam jego namowom i córka przechodziła dwa lata. I powiem tak . Pierwszy rok tragedia. Drugi -dwa razy tylko była chora. Tak więc... Cycki do góry jak to mówią. Będzie dobrze.
Moja mama wychowała pięcioro dzieci bez jakiejkolwiek pomocy. Da się ? Da się
💪💪💪💪💪

Mój Antoś ma iść do żłobka od września … i też nie wiem co zrobić :( w listopadzie urodzę , to on tam „pochodzi” 2 miesiące . Potem jak urodzę to będzie w domu przez miesiąc, później święta .

kiedyś czytałam, że plemniki żeńskie „czekają” na jajeczko, są wolniejsze, czyli stosunek odbywa się pare dni przed owulką, a XY to te szybkie i chłopacy najczęściej się trafiają w okolicach owulacji 😝 ile w tym prawdy… 🤷🏼‍♀️
Pytanie jak długo te dziewczynki czekają🤣
U mnie owulacja na bank w poniedziałek 16.02...a starania dzień wcześniej... Czy dzień wcześniej to już kilka dni😜
Chociaż z moim synem by się totalnie nie zgadzało...
Bo wspolzylismy tylko w pierwszej połowie cyklu... I to raczej wcześniej niż później... Więc on powstał z wyjątkowrgo bardzo wytrzymałego plemnika męskiego🤣 Biorąc pod uwagę, że od początku jako zarodek rozwijal się adekwatnie do terminu z OM nie mogłam mieć wcześniej owulacji, a do zapłodnienia komórki musiało dojść kilka dni po małżeńskiej schadzce🤣 Wychodzi na to, że mój syn powinien być dziewczynką🎉 Może to dlatego dopóki nie poszedł do szkoły jego ulubionym kolorem był(Żólowy) RÓŻOWY❤️😉
Oj biedna z tą rwą...😢 Mam nadzieję, że im dalej te nasze ciąże zajdą tym jakimś cudem będzie nam łatwiej!!! Niech te nasze organizmy się ogarniają bo jescze sporo pracy przed nimi!😉

Z Praktyki cioci żłobkowej powiem Ci, że większość rodziców nie rezygnuje ze żłobka(przynajmniej u nas)... nawet zdaża się, że mama jest w domu, w maluchy siedzą chwilę dłużej niż jak pracowała. Na pewno jak dziecko jest w placówce łatwoej logistycznie wszystko ogarniać np. wizyty ogarnianie domku, plus jest możliwosc odpoczynku bo umówmy się ciąża nie zawsze jest usłana różami i opieka nad 1,5-2 latkiem może wykończyć, a i po ciaży się nie odpocznie...
Potem jak się rodzi maluch też rodzic może skupić się te kilka godzin dziennie tylko na nim. Bo nie oszukujemy się, starszak często zazdrosny może być absorbujący i rodzicowi dwóch maluchów na pewno nie jest łatwo!

Także zostawienie dziecka w żłobku to nie jest złe rozwiazanie...

Z drugiej strony mnie do dziś boli i to moja mikro trauma, że musiałam syna oddać do żłobka(kolejne dziecko też to niestety czeka)... i mimo pracy w takim miejscu i świadomości ile korzyści maluch wynosi z placówki, że krzywda dziecku się nie dzieje to gdybym mogła zostałabym że swoimi dziećmi przynajmniej do drugich w najlepiej trzecich urodzin w domu. Niestety nie mogłam siebie pozwolić na brak pracy i moje dziecko przeżyło i nie wygląda jakby mu żłobek zaszkodził😜🤷‍♀️

Nie miałam niestety nigdy możliwości być mamą dzieci z nieduża różnica wieku, więc też moja wypowiedź jest teoretyczną i nie mogę jej odniesć do Twojej sytuacji. Wiadomo teoria sobie życie sobie...

Musisz zrobić tak, żebyś czuła się z tym dobrze❤️❤️❤️

reklama
Wiesz co mam parkę... Więc teoretycznie obojętne... Do piątku chciałam mieć drugiego synka, w weekend dojrzałam i ucieszyłabym się też z drugiej córeczki🤣🤣🤣
Także u mnie wahania niemalże jak nastroju🤣🤣🤣
Dla małego człowieka chyba łatwiej byłoby żeby był chłopcem bo wśród kuzynostwa w tej młodszej grupie wiekowej sami chłopcy to by miał towarzystwo🤷‍♀️ U moich rodziców na 6 wnuków są tylko 2 dziewczynki 15 i 13... A chłopcy w tym toku 9,5,3,1
U teściów licząc teraz malucha który na 90% jest chłopcem byłoby po równo... A że dziewczyny rozpoczynały stawkę to mamy 17,15,13 latki... Chłopcy 9,6 i maluch teraz w październiku...
Jak trafi się dziewczynka to będzie małą KRÓLEWNĄ w męskim gronie❤️
u mnie też parka 😁 najważniejsze, żeby było zdrowe 🥹😍
Niedługo się dowiemy co tam siedzi 🫢

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry