Anikaa najlepiej poczekaj na wizytę, bo każda z nas się martwiła wynikami na granicy normy, a później było ok
zwłaszcza że każde laboratorium podaje inną granicę (u mnie była norma 60-105, a ja miałam 103), dlatego lekarz musi to zweryfikować.
Angel no ja mam czasem wrażenie, że mój dzieć ma za dużo kończyn, bo czuję go w dole brzucha, powyżej pępka, z lewego boku i to jednocześnie. Czasem się zastanawiam czy on tam kankana nie tańczy
W książce czytałam, że dziecko może się nawet w dniu porodu obrócić główką w dół (choć wtedy to boli), więc nie ma się co martwić jeszcze!
Miłego dnia!
Angel no ja mam czasem wrażenie, że mój dzieć ma za dużo kończyn, bo czuję go w dole brzucha, powyżej pępka, z lewego boku i to jednocześnie. Czasem się zastanawiam czy on tam kankana nie tańczy
W książce czytałam, że dziecko może się nawet w dniu porodu obrócić główką w dół (choć wtedy to boli), więc nie ma się co martwić jeszcze!
Miłego dnia!
. Na wizycie badanie ok, z szyjką wszystko dobrze, wydzielina prawidłowa, tylko lekko żółtawa i dostałam jakieś globulki (nie miałam żadnych innych dolegliwości świądowych czy coś). No i moje obawy co do hemoroida się potwierdziły...dostałam czopki i zaczynam leczenie..Wypisując receptę lekarz sobie żartował, żebym tylko nie pomyliła czopków, gdzie jaki zaaplikować
Miałam mieć USG, ale tylko posłuchaliśmy serduszka. Będzie na następnej wizycie. Znów nie dostałam skierowania na żadne badania i gin powiedział że przy następnej wizycie. Zapytałam się też o badanie na hiv, bo jednym robią innym nie i jak to jest, także też mi da żeby było za jednym kłuciem. W sumie nie mam podstaw, żeby się tego obawiać, ale jak można zrobić takie badanie, to czemu nie
U mnie w miarę szybko idzie - 3-4 osoby przede mną więc czekam ale zdazylo mi się że mówili "pani w ciąży to proszę wchodzić" :-) można do tego trochę posapac i się powiercic na krześle albo zapukac do zabiegowego i zapytać czy ciężarne też czekają w kolejce. Korzystajmy!