reklama

Lutowe 2020

W łóżeczku pod materacem włożony ma klin a jak śpi w łóżku (czasem rano po karmieniu) czy na kanapie w salonie to płasko i otoczona moją poduszka ciążowa w kształcie C

reklama
Czyli ciut wyżej główka. My od urodzenia na płasko ale mam od kompletu pościeli poduszeczkę, ona ma gdzieś 2cm wysokości u zastanawiam się od kiedy to mogę używać.
Jak mała zasypia z nami w łóżku to zazwyczaj przy cycku to kokon też nie wchodzi w grę.

U nas kilka kup dziennie nadal, mysle ze z 5 minimum 😒 jak to mowimy, produkcja trwa 😉
Kurcze, mojemu po nocy nadal zbiera sie troche kataru w nosie, pewnie nas nie zaszczepia w nastepnym tygodniu 😞

@alible Szampon-pianka z Musteli jest fajna. Używałam przy synu i efekt był szybki. Plusem było to, że myłam włoski i później nic nie musiałam wyczesywać.
Stosowanie oliwki wkurzało mnie.
U nas ciemieniuchy nie ma. Była delikatna na brwiach i czole (początek) usunęłam przy pomocy olejku że słodkich migdałów i pieluszki tetrowej.

@natusia.mamusia86 jak dajesz pierwsza butelkę to dziecko się naje i po niej mniej efektywnie pierś opróżnia i sygnał jest by zmniejszać laktacje. Lepiej najpierw podać pierś.
Dziecko w tym wieku potrzebuje ok 120 ml mleka na 1 karmienie.
Ja swojej podaje tą lewa pierś, jest lepiej niż było. Laktatora używam tylko by odciągnąć jak mała dłużej śpi. Mam wtedy mleko na "dopicie" Zazwyczaj podaję 2 piersi i czasem mała dopije 30-50ml mleka wcześniej ściągniętego.

Na laktacje mam F. E. M. A. L. T. I.K.E. R smaczny i pomaga.
Tez zamowilam ta pianke 😊 czekam na paczke z gemini. U nas spora ciemieniucha, ale ja do oliwki i tym podobnych nie mam cierpliwosci. U corki co sie pozbylam to wracala i to taka syzyfowa praca byla, ze odpuscilam

Hmmm sprobuje nawilzyc na noc bo ostatnio nic nie nawilzalam. Ale zawsze jak w nocy odciagam katarkiem to troche zoltego gluta wychodzi wiec to chyba jednak katar?
A moze kozy? Dziecku tez normalnie sie tworza jak doroslym i sa wlasnie takie w kremowym kolorze. Ja codziennie wpuszczam sol i odciagam katarkiem. Jak zagladam do noska to widac ze są suche w nosie a wlasnie po qpuszczeniu soli opuszczaja nos w postaci bardziej plynnej :d sorki za obrazowość tematu kóz...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry