reklama

Lutowe 2020

A moze kozy? Dziecku tez normalnie sie tworza jak doroslym i sa wlasnie takie w kremowym kolorze. Ja codziennie wpuszczam sol i odciagam katarkiem. Jak zagladam do noska to widac ze są suche w nosie a wlasnie po qpuszczeniu soli opuszczaja nos w postaci bardziej plynnej :d sorki za obrazowość tematu kóz...
Kozy 😁 też to u małej zauważyłam i wyciągam Haxem rano. Nie umiem tylko tej soli wpuszczać, raz małej wpadło gdzie nie trzeba i się krztusić trochę zaczęła. Powiedzcie mi jak Wy ta sól wpuszczacie?

reklama
Tez mnie to stresowalo ale wpuszczam normalnie. Tez czasem kaszle bo wleci jej gdzie nie trzeba ale moja Mala tez krztusi sie przy jedzeniu jak mam za duzo mleka i czasem sliną wiec juz sie przyzwyczailam. To zdrowy odruch, adaptacyjny. Tak jak nam sie czasem zdarza, z reszta czasem tez przy zakrapianiu nosa. Nie przejmuj sie tym :)

Warto z raz dziennie wpuscic sol zeby przeplukac drogi oddechowe. A jaki masz dozownik? Taki dla malych dzieci? Mamy jedna sol morska z rossamana to male cisnienie w niej jest i raczej nie ma problemu. Taka apteczna, w wiekszej butelce czasami za mocno ja zalewa rzeczywiscie

Kozy 😁 też to u małej zauważyłam i wyciągam Haxem rano. Nie umiem tylko tej soli wpuszczać, raz małej wpadło gdzie nie trzeba i się krztusić trochę zaczęła. Powiedzcie mi jak Wy ta sól wpuszczacie?
Umiestona tyci głowa jak do karmienia i podaje spray a po chwili odciągam katarkiem. Niektóre spraye mają za duże ciśnienie i strzelają intensywnie, może tu tkwi problem

Ja to mam w ampułkach. Nie wiedziałam, że jest do tego jakiś dozownik potrzebny 🙄
Odciagacz mam taki elektryczny (katarka nie używam bo nie mamy odkurzacza ). Jak mi się uda tego gluta chwycić to jest ok, dlatego wolałabym się nauczyć tej soli używać.

Ja to mam w ampułkach. Nie wiedziałam, że jest do tego jakiś dozownik potrzebny 🙄
Odciagacz mam taki elektryczny (katarka nie używam bo nie mamy odkurzacza ). Jak mi się uda tego gluta chwycić to jest ok, dlatego wolałabym się nauczyć tej soli używać.
A jaki masz ten odciagacz? Polecasz? Ja mam ten do odkurzacza ale jak stosuje u starszej corki to zawsze sie cos z glutow przedostanie przez ten katarek i wpada do odkurzacza i potem smierdzi. Chcialabym oszczedzic to mojemu odkurzaczowi ;)

Ja tez zakrapiam sola fizjologiczna ale ostatnio jak robilam zamowienie w aptece to widzialam ze jest quixx baby i go zamowilam. Troche o nim zapomnialam i musze go wyprobowac bo pewnie bardziej kompleksowo ten plyn sie w sprayu rozprzestzenia w nosie niz sol fizjologiczna

To moze sprobuj zamowic spray? Bo tam wylatuje mala ilosc tylko pod lekkim cisnieniem a z ampulki mozna za bardzo zalac nosek :)
Dorapuszkin sorry ze tak napastuje ale wyprobowalas juz te nosidlo?😉Juz przebieram nozkami co by go zamowic 😉 zastanawiam sie czy jest na tyle wygodne i proste w obsludze ze sie nie zniechece i bede dluzej uzywac. Bo jak nie to chyba zaczekam az maly usiadzie i wtedy kupie zwykla tule czy lenny lamb.

@Darapuszkin zamowie w sprayu 👍
@middayjoy mam taki odciagacz jak w załączniku:
Screenshot_2020-04-17-10-26-25-782_com.android.chrome.jpg
Od razu po wyjściu ze szpitala bałam się tej końcówki najmniejszej używać, bo wydawałs mi się za duża. Ogólnie teraz sprzęt daje radę, czasem tylko jak źle przyłożysz to końcówka potrafi wepchnąć gila do środka. Nie mam w sumie porównania do innych sprzętów, ale wg mnie trochę mocniej mogłoby to ciągnąć (chociaż może to musi tak być że względu na to, że to jest dla bobasów).Dobra jest na pewno ta melodyjka, która odwraca uwagę dziecka. No i nie trzeba dodatkowych akcesoriów tyłu odkurzacz, podłączania, rozkładania itp, tylko masz to pod ręką bzzyt bzzyt i po sprawie 🙂

reklama
Dziewczyny, właśnie dostałam informację , że moja przychodnia nfz rusza ze szczepieniami od przyszłego tygodnia. Jesteśmy umówieni na wtorek.
Powiedzcie, czy Wy robilicie komplet szczepień łącznie z tymi dodatkowymi zalecanymi tj. rotawirus, meningokoki i pneumokoki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry