reklama

Lutowe 2020

@middayjoy jak cos to pediatrzy sa zgodni co do tego ze pneumo tez mozna na pierwszej wizycie ale jesli stresujesz sie ze za duzo to rzeczywiscie moze za dwa. Chociaz wlasnie sie zastanawiam sama czy nie lepiej ograniczac do minimum wycieczki do przychodni...
Na pewno lepiej ograniczac wizyty w tym okresie 😞. Tylko ja mam taki uraz po doswiadczeniach z starsza corka ze nie chce dawac wszystkiego na raz. Wtedy jak wystapil nop to pediatrzy bagatelizowali i mowili ze to na pewno nie od szczepionki (zeby nie musieli tego zglaszac). Najchetniej bym dawala pojedynczo ale przez ta epidemie trzeba jednak cos polaczyc. Ale normalnie ludzie daja po 3 szczepionki i jest ok, tym bardziej teraz jak juz maluszki sporo starsze niz 6 tygodni wiec pewnie bez moich doswiadczen wczesniejszych to tez bym za jednym razem zaszczepila :)

reklama
Na pewno lepiej ograniczac wizyty w tym okresie 😞. Tylko ja mam taki uraz po doswiadczeniach z starsza corka ze nie chce dawac wszystkiego na raz. Wtedy jak wystapil nop to pediatrzy bagatelizowali i mowili ze to na pewno nie od szczepionki (zeby nie musieli tego zglaszac). Najchetniej bym dawala pojedynczo ale przez ta epidemie trzeba jednak cos polaczyc. Ale normalnie ludzie daja po 3 szczepionki i jest ok, tym bardziej teraz jak juz maluszki sporo starsze niz 6 tygodni wiec pewnie bez moich doswiadczen wczesniejszych to tez bym za jednym razem zaszczepila :)
Ahhh no rozumiem, zapomnialam ze mialas kiepskie doswiadczenia. To rzeczywiscie lepiej tak... ja sie bardzo boje NOPa

My wzięliśmy obowiązkowe plus rotawirusy. Do osiągania stosuję sopelek, ale nie jestem z niego zadowolona. Może też zainwestuję w jakiś lepszy. Mały też czasami się zakrztusi jak zakraplam solą, ale tak jak Darapuszkin jestem do tego przyzwyczajona, bo podczas karmienia też się zdarzy😉kupki są co 2-3dni.

Wiecie, że mi z katarka do odkurzacza nidgy nic nie poleciało 🤔 Jestem z niego zadowolona a i mała spokojnie daje nos odciągać. Jej brat też spokojnym dzieckiem był nawet na podaniu krwii od małego spokojny czy to palec czy żyła. Ma ta do dziś, może mała będzie jak on 😁 w tych kwestiach.
Wiadomo jak zaczął chodzić to szogun się zrobił 😝
No kurcze a my juz drugi kupilismy bo myslelismy ze pierwszy byl wadliwy. I jest to samo. Moze cos nie tak robimy 🤔 tylko mi leci do srodka przy starszej corce - to troche inne ilosci gluta niz u niemowlaka;)

No kurcze a my juz drugi kupilismy bo myslelismy ze pierwszy byl wadliwy. I jest to samo. Moze cos nie tak robimy 🤔 tylko mi leci do srodka przy starszej corce - to troche inne ilosci gluta niz u niemowlaka;)
U syna używałam jakoś do ok 2,5 roku bo później nauczył się wysmarkiwac w chusteczkę. Wszystko zależy może na jakiej mocy się odsysa 🤔
Zmieniliśmy sopelek na katarek bo po sopelku mąż ciągle miał infekcje gardła 😝

@alible bylas w szpitalu dluzej przez zapalenie plus? Jakie byly objawy? Moja mala ma ciagle sapke i sobie wkrecam ze moze to cos powazniejszego... juz dosc dlugo to trwa chociaz polozna mowila zeby sie nie martwic
Tak, glownie przez zapalenie płuc. Mała musiała wybrać do końca antybiotyk. A problem z serduszkiem mamy obserwować i za 2 miesiące iść na kontrolę.
Nela tez bardzo długo miała sapke, ale już jej przeszło. Mi przy wypisie ze szpitala powiedziano, że zapalenie jest wyleczone i mam o te płuca się nie martwic już (bo ja panikowalam, że trzeba je bardziej okrywać, trzymać wyższa temperaturę w mieszkaniu, na spacery ciepłej ubierać, ale nie, mówili żeby traktować Nele jak normalne dziecko). Sapke tak samo położna jak jeszcze nas odwiedzała to mówiła żeby się nie przejmować.

@middayjoy zalozylismy nosidlo! A wiec: jest bardzo profesjonalnie zrobione i wszystko stabilnie sie trzyma ale... przecwiczyc to lepiej najpierw na lalce bo nasze dziecko chyba nas znienawidzilo i dobrze ze jej nog nie polamalismy bo najpierw chcielosmy to zalozyc na oko, bez instrukcji a to nie byl dobry pomysl... sa rozne regulacje, dla roznych grup wiekowych, instrukcja jest malo czytelna ale jak juz sie ogarnie to naprawde fajna sprawa i rzeczywiscie przypomina chuste.

Tak, glownie przez zapalenie płuc. Mała musiała wybrać do końca antybiotyk. A problem z serduszkiem mamy obserwować i za 2 miesiące iść na kontrolę.
Nela tez bardzo długo miała sapke, ale już jej przeszło. Mi przy wypisie ze szpitala powiedziano, że zapalenie jest wyleczone i mam o te płuca się nie martwic już (bo ja panikowalam, że trzeba je bardziej okrywać, trzymać wyższa temperaturę w mieszkaniu, na spacery ciepłej ubierać, ale nie, mówili żeby traktować Nele jak normalne dziecko). Sapke tak samo położna jak jeszcze nas odwiedzała to mówiła żeby się nie przejmować.
Dzieki za info! No niby jakby troche mniejsza jest ta sapka ale czasami charczy jak stary chlop. Dla mnie w sumie uspokajakace jest ze jak spi to cichutko oddycha i spokojnie wiec jakby bylo.cos powaznego to chyba tez by spac nie mogla i piers ssie bez problemu. Troche wariuje przez obecna sytuacje i doszukuje sie symptomow ewentualnej choroby - a to nie taki oddech, a to sapka, a to skora sina mi sie wydaje :D maz juz mowi ze oszalalam ale kurcze dla mnie wszystko nowe totalnie i stresu w zwiazku z korona duzo...

reklama
@middayjoy zalozylismy nosidlo! A wiec: jest bardzo profesjonalnie zrobione i wszystko stabilnie sie trzyma ale... przecwiczyc to lepiej najpierw na lalce bo nasze dziecko chyba nas znienawidzilo i dobrze ze jej nog nie polamalismy bo najpierw chcielosmy to zalozyc na oko, bez instrukcji a to nie byl dobry pomysl... sa rozne regulacje, dla roznych grup wiekowych, instrukcja jest malo czytelna ale jak juz sie ogarnie to naprawde fajna sprawa i rzeczywiscie przypomina chuste.
Suuuper 😊
a samo załozenie jest w miare szybkie jak sie juz je opanuje? Zapinane jest standardowo na klamre?
Córka, jak ja juz zapieliscie, nie protestowala? 😉
Jaki wzor wybralas?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry