reklama

Lutowe 2020

reklama
Mam sól Sterimar baby to areozol.

Mała od 2 dni urządza cyrk przy piersi, drze się jakby że skóry ja obdzierali. Zje póki szybki wypływ a po chwili jest płacz, gdy trzeba zassać mocniej. Mleko mam bo ściągam z obu piersi 120 ml bez problemu. Może skok kolejny ten pomiędzy 11-14 tyg, tylko wcześniej? Choć robi rzeczy opisane w nim (bez łapania zabawek) 🤔
  • potrafi śledzić poruszającą się osobę lub przedmiot, przekręcając głowę,
  • odpycha się nóżkami, leżąc na kocyku,
  • łapie przedmioty dwiema rączkami,
  • odkrywa pisk i głużenie,
  • robi bąble ze śliny,
  • umie pokazać, że jest znudzone (np. długim patrzeniem na tę sama zabawkę).
Moze byc skok. U mnie w poprzednim skoku tez byl problem z jedzeniem w trakcie dnia przez kilka dni. Myslalam ze mi przez to laktacja siadzie bo sie na chwile dostawial a potem szybko odpychal piers ale ja z lenistwa nie odpalalam laktatora . W nocy zazwyczaj na spiocha jednak dobrze jadl. A sprawdzalas buzie? Moze plesniawki, gardełko?

Moze byc skok. U mnie w poprzednim skoku tez byl problem z jedzeniem w trakcie dnia przez kilka dni. Myslalam ze mi przez to laktacja siadzie bo sie na chwile dostawial a potem szybko odpychal piers ale ja z lenistwa nie odpalalam laktatora . W nocy zazwyczaj na spiocha jednak dobrze jadl. A sprawdzalas buzie? Moze plesniawki, gardełko?
Plesniawek nie ma, gardło ok. Ogólnie jest ok prócz karmienia.

@middayjoy haha taaak! Mam za swoje... taka mściwa córka :(
Tak serio to wczoraj padłam, miałam okropne zawroty glowy ze zmeczenia. A tu niespodzianka - mała zasnęla o 23 i obudziła się dopiero o 5. Nigdy nie myślałam, że wyśpie się przy niemowlaku :D

@Cookie_ na początku dawałam bardzo czesto bo nie radzilismy sobie z płaczem ale teraz jak już naprawdę nic nie pomaga... zauaazylam tez, moze to zadziala u Ciebie ze jak Malutka ma problem ze zlapaniem cyca, szarpie się to daje jej smoczek, chwile possie i gdy sie uspokaja podmieniam smoka na pierś.

W ogóle czytałam, że własnie w 3 mż niektore dzieci mają etap "obrażenia się na piersi" i właśnie przez kilka dni robią sceny, nikt nie wie dlaczego. Takze chyba to etap rozwoju znowu.

reklama
@middayjoy haha taaak! Mam za swoje... taka mściwa córka :(
Tak serio to wczoraj padłam, miałam okropne zawroty glowy ze zmeczenia. A tu niespodzianka - mała zasnęla o 23 i obudziła się dopiero o 5. Nigdy nie myślałam, że wyśpie się przy niemowlaku :D

@Cookie_ na początku dawałam bardzo czesto bo nie radzilismy sobie z płaczem ale teraz jak już naprawdę nic nie pomaga... zauaazylam tez, moze to zadziala u Ciebie ze jak Malutka ma problem ze zlapaniem cyca, szarpie się to daje jej smoczek, chwile possie i gdy sie uspokaja podmieniam smoka na pierś.

W ogóle czytałam, że własnie w 3 mż niektore dzieci mają etap "obrażenia się na piersi" i właśnie przez kilka dni robią sceny, nikt nie wie dlaczego. Takze chyba to etap rozwoju znowu.
Też muszę ostatnio chytrze podmieniać smoczek na piersi( to trzeba tak mega szybko zrobić). A serio już pomyślałam, że Nela na pierś się obraziła, bo jak pisałam wcześniej ostatnio ją pierś parzy, ale też z lenistwa nie odpalam laktatora, nie chcę jej też rozleniwić i przyzwyczajać do butelki, tym bardziej że po zabiegach z wedzidelkami musi ssać (to też są masaże).

@cookie szczerze współczuję Ci tego gipsu, ale widzę jesteś dzielna i dajesz radę z opieką nad maleństwem! 💪

Dziewczyny, czy Wam też tak wypadają włosy całymi garściami? Mi ostatnio chce się płakać aż z tego ile ich wyczesuje, zwłaszcza po umyciu włosów. Kończę opakowanie Vitapil Mama a w ogóle nie widzę poprawy 😔

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry