reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe 2020

Jak tak czytam ile śpią Wasze pociechy to Wam zazdroszczę 😊 Nela w nocy potrafi jednym ciągiem przespać 4-5h potem budzi się co godzinę ( ja nawet nie zdążę zasnąć). Co do pampersów u nas też jak na boku leży mała to zdarza jej się że przecieknie.

reklama
U nas tez kupki co 3-4 dni. Ale taka ze ostatnio cale plecy byly zamusztardzone :D podobno po szczepionce na rots trzeba uwazac bo mozna zlapac rotawirusa przy przebieraniu. Pielegniarka mowila zeby dokladnie myc rece i szczelnie zakrecac worek po przewijaniu

Dziewczyny jak teraz ubieracie maluchy na spacer (przy ok 18 st) U mnie bodziak na dl rękawek na to sweterek, czapeczka bawełniana i spodenki. Dodatkowo na skarpetki dzianinowe bucki oraz okrywam kocykiem. Mała nie ma zimnego karku, spi na spacerach to chyba jej to odpowiada.

Dziewczyny jak teraz ubieracie maluchy na spacer (przy ok 18 st) U mnie bodziak na dl rękawek na to sweterek, czapeczka bawełniana i spodenki. Dodatkowo na skarpetki dzianinowe bucki oraz okrywam kocykiem. Mała nie ma zimnego karku, spi na spacerach to chyba jej to odpowiada.
U nas wczoraj bylo 24 stopnie. Zalozylam body, pajac, polarowa bluza, czapeczka i okrylam bambusowym otulaczem i chyba bylo jej za cieplo. Pojechalismy autem do lasu i wracajac strasznie sie rozwyla...

U nas jak było 24 stopnie ( we wtorek bodajże) to założyłam body i spodnie no i nakrylam kocykiem. Budka od gondoli zamknięta więc myślę że mała nie zmarzła.
Po 1,5h wrócilysmy bo się obudziła (kupka i głód 😊)

Taaak, ja tez juz nie bede jej nasadzac tego polaru bo upieke dziecko ale na spacer za miasto nie bierzemy gondoli tylko w stelaz wozka wpinamy fotelik zeby malej nie budzic i zawsze boje sie ze ja przewieje...

Apropos spacerow to w zalaczniku dolaczam wam fotke jaki ostatnio widok w parku zastałam kolo domu :D strach na lawce siadac...

Załączniki

• 20200423_112307.jpg
    20200423_112307.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 62
reklama
Ozesz ble 😁 od czasu kiedy jest pandemia to i tak nigdzie na żadną ławkę nie przysiadlam choć nieraz kusiło (wiem, że to brzmi jak paranoja, ale boję się).

Do góry