reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe 2020

U nas dzisiaj cisza, na pewno więcej się śmieje i robi te bąbelki buźą. Na brzuszku nadal średnio, foczki nie robi, ale za to Supermana, bo jedną rączkę bierze do przodu i przewraca się na plecki. Zawsze prawą. Ale jest coraz lepiej. @Cookie_ Ale masz pokarmu, mi zdarzy się sporadycznie w nocy, że coś leciutko poleci z drugiej piersi.

reklama
@natusia.mamusia86 żebyś widziała minę mojego męża, bo sceptycznie był nastawiony (że to niemożliwe tyle ml mleka nazbierać z każdego karmienia by mrozić). Widać całkiem sporo uciekało w pieluszkę czy wkładkę.

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się czy już nadszedł czas i moja zaczyna przesypiać nocki? Zjada o 23.00 i wstaje 6/7.00 na kolejny posiłek.
Dziś sama wzialam ją po 4.30 nakarmić to jadła na śpiocha. Nawet zmiana pieluchy jej nie ruszała.
Idzie w ślady brata on też w okolicy 12 tyg zaczął przesypiać nocki. Spał od 24 do 7 i tak z krótka przerwą w 7/8 mies (szły mu górne 1) spał już do końca.
Sama nie wiem czy ja budzić czy nie? 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się czy już nadszedł czas i moja zaczyna przesypiać nocki? Zjada o 23.00 i wstaje 6/7.00 na kolejny posiłek.
Dziś sama wzialam ją po 4.30 nakarmić to jadła na śpiocha. Nawet zmiana pieluchy jej nie ruszała.
Idzie w ślady brata on też w okolicy 12 tyg zaczął przesypiać nocki. Spał od 24 do 7 i tak z krótka przerwą w 7/8 mies (szły mu górne 1) spał już do końca.
Sama nie wiem czy ja budzić czy nie? 🤷‍♀️
Ojej @Cookie_ czyli są takie dzieci naprawde? Ja bym na pewno dała spać jej i sobie 😉
Kiedyś w szkole rodzenia nam mówili zeby budzic przez pierwsze 4 tygodnie bo wtedy ważne zeby cukier nie spadał. A potem już nieeee 😉
Kurcze ja to mam taki problem z moim ze mu pieluszka prawie co noc przecieka. Spi ze mna na boku, w sensie zasypia przy piersi i potem tak juz spimy do nastepnej pobudki i jak robi siusiu to mu przecieka u gory z boku 🤔 macie jakies patenty? To nie kwestia pieluszki raczej bo wczesniej byl pampers, teraz dada i w obu tak samo. Staram sie mocno dopinac jak ubieram pieluszke no ale i tak leci

Ojej @Cookie_ czyli są takie dzieci naprawde? Ja bym na pewno dała spać jej i sobie 😉
Kiedyś w szkole rodzenia nam mówili zeby budzic przez pierwsze 4 tygodnie bo wtedy ważne zeby cukier nie spadał. A potem już nieeee 😉
Kurcze ja to mam taki problem z moim ze mu pieluszka prawie co noc przecieka. Spi ze mna na boku, w sensie zasypia przy piersi i potem tak juz spimy do nastepnej pobudki i jak robi siusiu to mu przecieka u gory z boku 🤔 macie jakies patenty? To nie kwestia pieluszki raczej bo wczesniej byl pampers, teraz dada i w obu tak samo. Staram sie mocno dopinac jak ubieram pieluszke no ale i tak leci
A moze za maly z kolei? Albo wlasnie moze jak lezy na boki to sie cos rozszczelnia. U nas mala spi na plecach i nic nie przecieka. Tez jej sie wydluza sen. Wstawala o 3 a teraz o 4- 4:30 :) za to w dzien megaczesto je wiec chyba nadrabia ta przerwe nocną

@middayjoy spróbuj może siusiaka starać się układać skierowanego w dół i dokładnie wyjmować falbaki przy nóżkach.
U nas czasem były przecieki, gdy pieluszka rozmiarowo była za mała.
Teraz jesteśmy na Pampers 2 i jest ok a ostatnimi dniami jak kończyliśmy 1 zdarzały się wycieki właśnie góra.

A moze za maly z kolei? Albo wlasnie moze jak lezy na boki to sie cos rozszczelnia. U nas mala spi na plecach i nic nie przecieka. Tez jej sie wydluza sen. Wstawala o 3 a teraz o 4- 4:30 :) za to w dzien megaczesto je wiec chyba nadrabia ta przerwe nocną
No wlasnie chyba nie za maly. Teraz wzielismy 3ki z dady (4-9 kg) i to samo- dzis w nocy 2 razy
Sprobuje jak Cookie pisala zeby siusiaka w dol probowac dac, bo on zazwyczaj w gore ustawiony 😉
Ładnie te Wasze dzieciaczki spia. U nas chodzi spac ok 19.30-20. I pierwsza pobudka miedzy 23-1, potem o 5, chociaz czesto mamy jeszcze jedna o 3. Ta o 3 to zazwyczaj wlasnie z powodu przecieku lub kupki 🙄
Ale sie w miare wysypiam bo juz po pierwszej pobudce to spie z malym wiec tylko podtykam piers i zasypiam 😉
U nas jest jeszcze kilka kupek dziennie, chociaż mam wrażenie ze troche mniej po szczepionce na rota 🤔 a jak u Was?

reklama
Do góry