reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny, zmieniajac temat kup :D wczoraj wyczulam zgrubienie na lewej piersi, jakby guzek. Nic mnie nie boli, mleko leci... czy to moze byc zastoj? Mialam robione usg przed ciaza i bylo ok. Martwie sie czy to moze byc cos powazniejszego. Zapisalam sie na usg ale dopiero na czwartek. Macie jakies doswiadczenia? To zgrubienie jest powyzej brodawki. Jakby w polowie drogi miedzy brodawka a pachą

@Darapuszkin może być przytkany kanalik. Masz może biała plamkę na sutku? Niektóre kobiety miewają, ja osobiście zawsze mam zatkany kanał w środku nigdy przy ujsciu. Od razu czuje guzek w środku bez zatkania widocznego na sutku.
Miałam guzek o którym Wam pisałam, że na usg nie było go widać a czuć go było. Był na samym sutku a raczej pod nim. Pierwotnie wielkości jaja i po antybiotyku dopiero mniejszy. W końcu sam zniknął po czasie a raczej pewnie mała go w końcu wyssała. Było to dobre kilka tygodni po usg. Lekarz mówił, że to nic groźnego i należy to obserwować. Oglądał mnie wtedy ginekolog, radiolog od usg oraz położna.
Może to początek zastoju, choć u mnie wtedy z czasem piersi są jak kamień. Mimo guzka mleko leci tylko czuć zgrubienie. Ostatnio w zeszłym tyg pomogła mega dawka lecytyny i masaze.
Równie dobrze, może to być powiększony wezel chłonny skoro blisko pachy się znajduje. Jeśli nie masz gorączki i piersi są miękkie nie bolesne to obserwuj na spokojnie i staraj się pilnować opróżnia piersi 😉 Zobacz czy po karmieniach i masażach tego miejsca guzek jest mniejszy. Jeśli tak to masz zastój w tym miejscu i trzeba szybko go rozbić.

Ostatnia edycja:
Takiemu maluchowi to jedynie coś na Paracetamolu. Starszemu sporadycznie dawałam w czopkach. Tu trzeba podać cały i są różne gramatury w zależności od wagi dziecka. Czopek też najszybciej zadziała.
Leki na ibuprofenie są powyżej 3 mies.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry