reklama

Lutowe 2020

My teraz meningokoki wiec jakos tak bardzo mi sie nie spieszy ale chcialabym miec to juz z glowy zanim rozszaleja sie jesienne wirusy...

Bardzo przezywalam to pierwsze przeziebienie ale skonczylo sie na katarze i lekkim kaszlu. Mysle ze to przez zęby. Wylazly jedynki i choroba przeszla...
A tym prevenarem w koncu szczepilscie 2+1 czy 3+1? U mnie lekarze nie czają tego 2+1 😒
U nas to na pewno nie zęby tylko siostra znosi wirusiki z przedszkola, akurat u nas nie ma wątpliwości 😅
Ja sie martwie tym odciaganiem katarkiem bo wrzeszczy w nieboglosy, pewnie bedzie mial jakas traume bo co chwile chory 😥😥😥

reklama
U mnie mała miała pierwsze przeziębienie w wieku ok 2 czy 3 tyg. Na szczęście wtedy tylko katar ją dopadł, ale starszego inhalowalam by szybciej wyszedł. Kaszlał jak gruźlik (pół szkoły chorowało wtedy).
@Darapuszkin myślę, że śmiało po 2 tyg szczepić możesz. U nas kolejna dawka meningokoki na koniec października.
Co do smarków na zęby mój starszy zawsze miał katar jak ząbkował i luźniejsze kupki.

@middayjoy lepiej katarek w ruch niż zapalenie płuc czy oskrzeli. Mniejsze zło.

U nas mala tez wrzeszczy okropnie przy odciaganiu ale robilam to bardzo systematycznie i pomoglo... lekarz kazal nam kupic nasivin kids bo mala wagowo jak roczniak i psikac po razie tylko na noc ale juz jej odstawiam bo tego za duzo chyba nie mozna.

Dziewczyny z czym podawałyście Maluchom awokado?

Mam pierwsze ugryzienie na koncie. Młoda zamiast ssać to dziabneła mnie, gdy powiedziałam że nie wolno zaczęła się śmiać. Drugi raz po chwili to samo. Aż w końcu powiedziałam, że nie będzie jedzenia i schowałam pierś. Obraziła się do tego stopnia, że później nie chciała wziąć jak jej proponowałam 😜 Dopiero jak się przespala to zmieniła zdanie.

Dziewczyny z czym podawałyście Maluchom awokado?

Mam pierwsze ugryzienie na koncie. Młoda zamiast ssać to dziabneła mnie, gdy powiedziałam że nie wolno zaczęła się śmiać. Drugi raz po chwili to samo. Aż w końcu powiedziałam, że nie będzie jedzenia i schowałam pierś. Obraziła się do tego stopnia, że później nie chciała wziąć jak jej proponowałam 😜 Dopiero jak się przespala to zmieniła zdanie.
Dawałam ale szału nie zrobiło ;)
No mnie na poczatku przez kilka dni po wyjsciu dolnych jedynek tak gryzł ze juz tez zabieralam, i tez sie smial jak mówilam ałaaa 🙃 na szczescie potem przestał. Teraz w weekend znów zaczął kąsać, może w końcu górne się wyłonią

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry