Agnessa91
Fanka BB :)
Ooo a gdzie to się wpisuje?Cześć! witaj i wpisz się od razu na listę lutowych mam![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ooo a gdzie to się wpisuje?Cześć! witaj i wpisz się od razu na listę lutowych mam![]()
Nifty bada wolne DNA plodowe obecne w Twojej krwi. W zwiazku z tym bada konkretnie DNA Twojego dziecka.no właśnie u mnie ani u męża nie było żadnych chorób genetycznych ani zd, no ale wiadomo, zawsze może być ten pierwszy raz. W każdym razie trzymam kciuki za te co robiły, by wyszło wszystko ok
a te nifty, to jest to samo? bo kiedyś też coś słyszałam na ten temat
DziękujęTutaj prenatalne każda ma oferowane. Oczywiście można nie skorzystać, ale jak mam okazję popatrzeć sobie na maluszka na dobrym sprzęcie- to biorępoza tym mój mąż ma rzadką chorobę kości, która nie wiadomo czy genetyczna, wiec wolę się upewnić za wczasu czy wszystko się dobrze rozwija. Dla własnego spokoju.
@Gunieczek85 czyli jak ja jestem z blizniaczek, to moje dzieci będą miały szansę na bliźniaki?85 to Twoj rocznik? Gratuluję podwójnego szczęścia ♥
Mam nadzieje ze u nas tez tak będziehah Ci mężczyźni chcieli by najpierw synów, a potem świata nie widzą jak się rodzi córka ;p
Możliwe, mam swoje zdanie. Poprostu.Tutaj sie nie zgodze.
Badanie pappa i wolnego bhcg wskazuje nie tylko na ryzyko wad genetycznych ale rowniez na ryzyko problemów z lozyskiem, hipotrofii plodu, stanow przedrzucawkowych.
Mojej kolezance pappa i bhcg wyszly dramatycznie niskie. Przez co ryzyko zespolu downa komputer jej wyliczyl na 1:70 mimo prawidlowego obrazu usg. Oczywiscie stres ogromny, amniopunkcja. Dziecko 100% zdrowe.
Ale od 34tc zaczely spadac przeplywy. Ale byli na to gotowi wlasnie dlatego ze to pappa wyszlo zle.