reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja w pierwszej ciąży poszłam na następny dzień bo zobaczeniu 2 kresek i nic nie zobaczyłam. Teraz sobie obiecałam że będę ćwiczyć cierpliwość i czekam do 7 Tc 😂

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie piwo 0%? Bo ja nie jestem do końca przekonana że ono nie ma alkoholu.
Nie pije bo ma w ciul cukru 🙈😁 nie przepadam aż tak za gazowanym 🙂
Ale dzisiaj gdzieś czytałam że podobno kefir albo jabłko mogą bardziej sfermentowac i nie powinnyśmy się obawiać tych znikomych ilości

reklama
Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)
Witaj, tak jak Dziewczyny napisały, warto zrobić betę, żeby sprawdzić przyrost, umów się na wizytę i łykaj kwas foliowy 😉 Ile dni po spodziewanej miesiączce jesteś?

Ja w pierwszej ciąży poszłam na następny dzień bo zobaczeniu 2 kresek i nic nie zobaczyłam. Teraz sobie obiecałam że będę ćwiczyć cierpliwość i czekam do 7 Tc 😂

Dziewczyny powiedzcie mi czy pijecie piwo 0%? Bo ja nie jestem do końca przekonana że ono nie ma alkoholu.
ja pije czasem jak mam ochotę w te upały, ale szukam tych co naprawdę mają 0,0%, z tylu na etykiecie trzeba przeczytać skład, niektóre zerówki maja dopuszczalne do 0,5% ale wszystko jest na etykiecie 😉

Nie. Ja w ogóle nie pilam. Ogolnie to ja nie pije słodzonych napoji a w ciąży to tym bardziej bede dbac co wkladam do Paszczy🤣🤣🤣. Moglabym spróbować niedoslodzonego😄

Nie. Ja w ogóle nie pilam. Ogolnie to ja nie pije słodzonych napoji a w ciąży to tym bardziej bede dbac co wkladam do Paszczy🤣🤣🤣. Moglabym spróbować niedoslodzonego😄

A to ja lubię słodzone napoje 😂 ale staram się w ciąży pić wodę z cytryną 😊 ale nie powiem że nie wypiłam łyka coli 🤦

Wypiłam dziś pół piwa 0%. Sprawdziłam czy na pewno 0 proc. Nie mogłam się powstrzymać do grilla 🤪

Gratuluję pozytywnego testu 🙂 zrób betę i sprawdź przyrost po 48h. Jeśli wiesz ze będziesz musiała długo czekać na wizytę to umów się już teraz. Zarodek z bijącym serduszkiem może pojawić się na przełomie 6/8 tygodnia więc najwcześniej możesz iść za dwa tygodnie 🙂 ja jestem z tych niecierpliwych ale wiem ze dziewczyny świadomie idą koło 8tyg żeby już wszystko było na miejscu i żeby się nie stresować 😁 Twój wybór 🙂
Ja też z tych niecierpliwych i idę jak będzie 5+1, chociaż zobaczę czy pęcherzyk jest w macicy i będę spokojniejsza 😊

reklama
Cześć dziewczyny;) potrzebuje Waszych rad, podzielenia sie Waszym doświadczeniem. Dziś na teście zobaczyłam dwie kreski :) Mam nadzieje, że będę mogła liczyć na Wasze wsparcie;) teoretycznie mogłabym zapytać kogoś z rodziny, ale nie chce jeszcze z nikim dzielić się tą informacją. Jutro zrobie test ponownie, w poniedziałek badania krwi. Ale co dalej czy od razu umawiać się do ginekologa? Co dalej?;)
Gratulacje!

Do góry