Kanarek23
Fanka BB :)
Tak mi przykro, trzymaj sięHej dziewczyny , chciałam tylko wam dać znać , że jestem w szpitalu w trakcie poronienia , zaczęło się niedawno od brązowych plamek .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Tak mi przykro, trzymaj sięHej dziewczyny , chciałam tylko wam dać znać , że jestem w szpitalu w trakcie poronienia , zaczęło się niedawno od brązowych plamek .
Ja biorę pregna plus i dhaJa wcześniej brałam pregnę start (ma aktywny folian) i dodatkowo sam folian z naturell (też aktywny). Przeszłam teraz na PrenaCare, bo mają superskład - aktywne formy nie tylko folianui dodatkowo łykam magnez (cytrynian magnezu) z Puerii, 2 kapsułki dziennie. Wczoraj na wizycie Pani Doktor ten dodatkowy folian kazała odstawić, powiedziała, że dawka w witaminach jest wystarczająca.
![]()
Dokładnie tak to działa. Ja w pierwszej ciąży, zanim zrobiłam test i w ogóle pomyślałam o ciąży, piłam piwo i lampkę wina. Zła byłam na siebie strasznie, szczególnie, że ja alko prawie w ogóle nie pije, a wtedy akurat się napiłamBędzie okej. Gdyby warunki były złe to zarodek pewnie nawet by się nie zagnieździł.na samym początku działa zasada „wszystko albo nic”, to nie jest tak, że te witaminy mogą mieć jakiś wpływ, który wyjdzie później - gdyby zaszkodziły, to ciąża by nie przetrwała. A beta rośnie!
głowa do góry!
![]()
bardzo mi przykroHej dziewczyny , chciałam tylko wam dać znać , że jestem w szpitalu w trakcie poronienia , zaczęło się niedawno od brązowych plamek .
ja też w poprzedniej ciąży akurat na wigilię i święta piłam winko, likier domowej roboty. A 29 test pozytywny i to po sekundzieDokładnie tak to działa. Ja w pierwszej ciąży, zanim zrobiłam test i w ogóle pomyślałam o ciąży, piłam piwo i lampkę wina. Zła byłam na siebie strasznie, szczególnie, że ja alko prawie w ogóle nie pije, a wtedy akurat się napiłamNo ale właśnie ktoś mi powiedział, że gdyby coś z początku miało zaszkodzić, to w ogóle by ta cisza nie przetrwała. Teraz teraz stosowałam serum z retinolem i brałam witaminy A+W, zanim się dowiedziałam, ale już się nie stresuję, że coś zaszkodziło, jak tylko zrobiłam pierwszy test, wszystko co może szkodzić odstawiłam
![]()
Bardzo mi przykroHej dziewczyny , chciałam tylko wam dać znać , że jestem w szpitalu w trakcie poronienia , zaczęło się niedawno od brązowych plamek .
tak mi przykroHej dziewczyny , chciałam tylko wam dać znać , że jestem w szpitalu w trakcie poronienia , zaczęło się niedawno od brązowych plamek .
Ja mam też MTFHR (tutaj mam zalecenie kwasu foliowego metylowanego) i PAI 1 w homozygocie. Mój stary gin cały czas walił mi neoparin w każdej ciąży, wiem brałam go naprawdę długo. A teraz poszłam na wizytę do innego gina (podobno bardzo dobry lekarz) i powiedział, że w żadnym wypadku nie mam wskazań do heparyny bo nie mam trombofilii a heparyna też nie jest taka całkiem obojętna dla organizmu, bo w późniejszym wieku bardzo przyczynia się do zwapnienia kości więc powoduje zaostrzenie osteoporozy. Ba! Nawet powiedział, że jeśli tamten lekarz wypisywał mi neoparin na refundację to NFZ w razie kontroli zgłosi się do mnie (a nie do lekarza, który o losie mi to przepisywał) o zwrot wszystkich kosztów, a to nie są tanie rzeczy
Natomiast Acard jak najbardziej mogę brać, bo on nie zaszkodzi a może pomóc
Daj znać co powiedzą, jestem bardzo ciekawaW poniedziałek mam wizytę prywatnie, we wtorek z luxmedu i chcę dopytać![]()