nicola27
Fanka BB :)
Bardzo mi przykroJa się z Wami żegnam dziewczyny, u mnie niestety znów bez happy endu. Spokojnych i nudnych ciąż dla Was!![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo mi przykroJa się z Wami żegnam dziewczyny, u mnie niestety znów bez happy endu. Spokojnych i nudnych ciąż dla Was!![]()
W piątek mam ostatnią wizytę w klinice i pewnie wtedy się wszystkiego dowiem.O matko, to ja się tylko mogę cieszyć, że mnie prolutex ominął i jadę tylko na cyclogescie. Do kiedy masz go stosować? Masz już od lekarza jakiś plan na schodzenie z leków?
Ja od niedzieli mam zmniejszyć o połowę proga. Za każdym razem mam jakieś takie wewnętrzne obawy, gdy jakiekolwiek leki mam odstawiać![]()
Bardzo mi przykro...Ja się z Wami żegnam dziewczyny, u mnie niestety znów bez happy endu. Spokojnych i nudnych ciąż dla Was!![]()
A nie możesz jutro napisać do kliniki albo lekarza/ położnych by wystawili ci receptę? Mi kazali się kontaktować, gdyby coś się działo. Tak samo już gin prowadząca jak mi wypisywała receptę mówiła, żeby w razie niepowściągliwych wymiotów dawac znać. Szkoda żeby cię tak męczyło i odwadniało.W piątek mam ostatnią wizytę w klinice i pewnie wtedy się wszystkiego dowiem.
Tak mnie męczy, że biegam co chwilę... Dobrze, że chociaż ten Prolutex mam w zastrzykach, to przynajmniej mam pewność, że się wchłonie. Gdybym wiedziała, że aż tak się to rozkręci, to próbowałabym załatwić receptę wcześniej.
Tak, tak. Pisałam do lekarza, u którego będę prowadzić ciążę, ale odpisał, że może wystawić dopiero jutro (głupio zrobiłam, bo liczyłam, że wieczorem będzie lepiej i nie napisałam wcześniej. Rano napiszę maila do kliniki, może stamtąd dostanę szybciej. Teraz brałam jakiś Prevomit, który mąż mi przywiózł, może tym razem się przyjmie.A nie możesz jutro napisać do kliniki albo lekarza/ położnych by wystawili ci receptę? Mi kazali się kontaktować, gdyby coś się działo. Tak samo już gin prowadząca jak mi wypisywała receptę mówiła, żeby w razie niepowściągliwych wymiotów dawac znać. Szkoda żeby cię tak męczyło i odwadniało.
Poproś o pasek wypłat i zobaczysz kwoty jak zostało rozliczone.U mnie pracodawca chyba poleciał w kulki z moją wypłatą.. jeszcze nigdy nie dostałam tak niskiej wypłaty jak wczoraj za cały miesiąc l4 (sprawdzałam na pewno mam wystawione z kodem b). W pierwszej ciąży moje wypłaty zgadzały się z moimi wyliczeniami. Mniejwiecej dostawałam taką kwotę jaka była średnia z ostatnich 12 miesięcy wiadomo były jakieś tam różnice +/- 200 zł ale to w zależności od długości miesiąca itp., a tutaj liczyłam średnią odkąd wróciłam do pracy i wyszło mi takie 4600-4700 zł netto. A moja wypłata 3500 złto nawet jest mniej niż normalne chorobowe czyli 80%
![]()
Jak tam u ciebie sytuacja dzisiaj? Jak się czujesz?Tak, tak. Pisałam do lekarza, u którego będę prowadzić ciążę, ale odpisał, że może wystawić dopiero jutro (głupio zrobiłam, bo liczyłam, że wieczorem będzie lepiej i nie napisałam wcześniej. Rano napiszę maila do kliniki, może stamtąd dostanę szybciej. Teraz brałam jakiś Prevomit, który mąż mi przywiózł, może tym razem się przyjmie.
właśnie dostałam i to jakiś śmiech na sali. Nawet chat gpt jest w szoku i nie wie skąd wzięli te kwoty. A nawet mam wypłacone 3 dni jako 80% gdzie sprawdziłam kolejny raz wszystkie zwolnienia i każde jest z kodem BPoproś o pasek wypłat i zobaczysz kwoty jak zostało rozliczone.
Napisz do kadr, może przeoczyli kod na L4 lub program im źle zaciągnął skladniki do listy. Programy często wariują i źle naliczają wynagrodzenia przy różnych zmiennych w tym np L4. Chat gpt może nakierować ale dokładnie Ci nie wyliczy kwoty bo nie wie np czy masz ppk, co zaznaczała w pit2, jakie masz potrącania itd.właśnie dostałam i to jakiś śmiech na sali. Nawet chat gpt jest w szoku i nie wie skąd wzięli te kwoty. A nawet mam wypłacone 3 dni jako 80% gdzie sprawdziłam kolejny raz wszystkie zwolnienia i każde jest z kodem B![]()