reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

A mówiłyście już komuś o ciąży? U mnie tylko rodzice i teściowie wiedzą + rodzeństwo. Do tego 2 koleżanki i przyjaciel z Hiszpanii 🙈 no i pewnie cała firma przez l4 🥲
To już całkiem sporo osob. U mnie wiedzą siostry bo z jedną prscuje i powiedziały jej kadrowe i zwolnieniu. Wie moja mama i i trzy osoby zaufane z pracy.
Jestem na L4 już oficjalnie ale pracy myślę że po prostu mam urlop. Dowiedzą się od września że nie wracam.

I mam dylemat co do dzieci kiedy im powiedzieć.

reklama
Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam w okolicach prenatalnych, teraz pewnie zrobię tak samo. Ale to tylko ze względu na wcześniejsze poronienia - wtedy wiedziały bardzo wcześnie i bardzo mocno przeżywały to co się stało.

Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam w okolicach prenatalnych, teraz pewnie zrobię tak samo. Ale to tylko ze względu na wcześniejsze poronienia - wtedy wiedziały bardzo wcześnie i bardzo mocno przeżywały to co się stało.
Właśnie z tego powodu się boję i wstrzymują. Co prawda u mnie w sobotę czuło się w połowie ciąży więc nie wiem czy jest dobry moment.
Starszy syn bardzo to przeżył i i teraz mam trochę obaw.

Za chwilę jedziemy na urlop. myśleliśmy że może zrobić to w taki piękny sposób aby na plaży przekazać im jakiś prezent świadczący o tym co za chwilę się wydarzy. Z drugiej strony zastanawiam się czy poczekać do prenatalnych może będę wiedziała coś więcej.... :)

Czy myślicie już o poduszce do spania?
Ja ogólnie od dawna śpię z czymś przy brzuchu. Ale zaczynam być potrzebę żeby dokonać zakupu i nie wiem co .
Miałam niby Rogala i nadal go mam ale jest strasznie zbity i niewygodny.
może coś polecacie

To już całkiem sporo osob. U mnie wiedzą siostry bo z jedną prscuje i powiedziały jej kadrowe i zwolnieniu. Wie moja mama i i trzy osoby zaufane z pracy.
Jestem na L4 już oficjalnie ale pracy myślę że po prostu mam urlop. Dowiedzą się od września że nie wracam.

tak…. Dzieci. Właśnie zastanawiam się kiedy powiedzieć synowi.
tak właśnie też planuję po prenatalnych w jakiś fajny sposób powiedzieć młodemu. On baaardzo chce rodzeństwo:) mówi że oszaleje z radości 🥹🥹🥹🥹 a boję się powiedzieć wcześniej choć baaardzo bardzo bym już chciała 😓

Ja ogólnie od dawna śpię z czymś przy brzuchu. Ale zaczynam być potrzebę żeby dokonać zakupu i nie wiem co .
może coś polecacie
mam starą po synu, jeszcze nie wyciągnęłam, ale podkładam czasem coś pod „wzdęcie” po progesteronie bo ciążowy to nie jest jeszcze. I myślę że powoli trzeba będzie wygrzebać ją, wyprać i przetestować czy się nadaje jeszcze. Teraz są przeróżne firmy rodzaje i kształty 🙈🙈🙈🙈

tak właśnie też planuję po prenatalnych w jakiś fajny sposób powiedzieć młodemu. On baaardzo chce rodzeństwo:) mówi że oszaleje z radości 🥹🥹🥹🥹 a boję się powiedzieć wcześniej choć baaardzo bardzo bym już chciała 😓
Ja się muszę bardzo gryźć w język, już kilka razy się prawie wygadałam 😅 Z jednej strony już bym córce powiedziała, dla niej byłaby to ogromna radość, ale z drugiej cały czas chodzi mi po głowie pytanie jak jej to wytłumaczę jak znowu coś pójdzie nie tak... A przy małym dziecku niestety nie mam jak się oszczędzać, więc może być różnie 😕

może coś polecacie
W poprzedniej ciąży spałam z poduszką typu C, na szczęście nie zdążyłam jej wyrzucić więc tym razem też się przyda 😅 Bardzo wygodna, ale niestety zajmuje multum miejsca w łóżku (mąż po miesiącu chciał ją wyrzucić przez okno 😂)

Ja się muszę bardzo gryźć w język, już kilka razy się prawie wygadałam 😅 Z jednej strony już bym córce powiedziała, dla niej byłaby to ogromna radość, ale z drugiej cały czas chodzi mi po głowie pytanie jak jej to wytłumaczę jak znowu coś pójdzie nie tak... A przy małym dziecku niestety nie mam jak się oszczędzać, więc może być różnie 😕
a ile córka ma lat?
My tak ciągle… takie gadanie… że dzidziuś, że może niedługo będzie w brzuszku, a siostrzyczka czy braciszek…. Chociaż tyle, pogadać można. Mlody mi filmiki z dzidziusiami pokazuje…. 🥹🥹🥹 ma 6,5 roku.

reklama
a ile córka ma lat?
My tak ciągle… takie gadanie… że dzidziuś, że może niedługo będzie w brzuszku, a siostrzyczka czy braciszek…. Chociaż tyle, pogadać można. Mlody mi filmiki z dzidziusiami pokazuje…. 🥹🥹🥹 ma 6,5 roku.
Córka 4, mam jeszcze syna nastolatka ale obawiam się że on z kolei nie będzie zadowolony z tej informacji dlatego mu jeszcze nie powiedziałam 🤣🤣 No chyba, że jakimś cudem tym razem będzie miał brata to się ucieszy

Do góry