reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja o robaczkach nie slyszalam za to wiem ze jak sie wda we mnie to nie bedzie lubila fałdek pod pupa dlatego ja biore nieprzemakalne :) zeby zaden podklad sie nie rolował :)

Po prostu już zgłupiałam od nadmiaru informacji :zawstydzona/y:
Tyle się naczytałam jak to dzieci przesikują pieluchy czy dużo ulewają, że jakoś tak mi się skojarzyło, że materac się ubrudzi.
A potem przypadkiem gdzieś przeczytałam, że w materacu pianka kokos gryka robią się robaczki to się wystraszyłam, że to własnie może być od takiego zalania. Koleżanki nie miały robaczków i nie narzekały na taki rodzaj materaca.
No sama już nie wiem co i jak

To o robakach to akurat nie bajki.

Ja mam protektory na materace u dzieci. Od początku. Kilka razy uratowały materace. Dokładnie podczas wymiotów. Materac raz obrzygany ( przepraszam za słowo) jest dla mnie do wyrzucenia. Dlatego kupuje takie ze specjalnego materiału nieprzemakalnego,ale nie szeleszcza. Dodam,że czasem zdarzały się ciężkie biegunki i podczas snu maluszki mi potrafiły ufajdac wszystko. Taki podkład u nas jest jak prześcieradło na gumkach. Nic się nie zwija i super się pierze. Schnie chwilkę dosłownie na grzejniku. Polecam ;-)

Jak materac chłonie wilgoć to wszelkie robactwo może się zalegnac. Niestety. Wystarczy,ze maluch przesika pieluszke,upoci się w czasie gorączki,albo zaliczy wymioty. Oczywiście to nie jest tak,że od razu robale są musowo,ale mogą się pojawić.

No i właśnie po to chciałam tą nakładkę na materac, cała wilgoć zatrzyma się, żeby ta osłonka zatrzymała wilgoć i do materaca nic nie dochodziło.
Na nasz materac też bym takie coś chciała ale mamy przedłużany na zamówienie i na taki niestandardowy rozmiar nie ma ochraniaczy :-(

Bettina - ja mam coś takiego OCHRANIACZ NA MATERAC 60x120 NIEPRZEMAKALNY NYKS (5768758729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i bardzo bardzo polecam. Generalnie pasuje do opisu Magdy, więc to pewnie to samo :-) Nie wyobrażam sobie jakby wyglądały by nasze materace bez nich... Wpadki starszej, wymioty, ulewanie, przeciekająca pieluszka, rozlane soczki itd itp
Oczywiście większość wypadków na trochę późniejszym etapie rozwoju, ale u mnie nie ma opcji żeby jakiś materac nie miał takiej ochrony ;-)

reklama
9Ale produkcja ;-) ja was przepraszam ale wczoraj jakoś nie miałam weny do tego bolało mnie całe krocze i brzuch mały jak się ruszał to sprawiało mi to naprawdę bol wiec nie wiem czy on tak kopał mocno czy jakiś wrażliwy brzuch wczoraj miałam.
Co do podkładu :-) tego nie przepuszczalego w domu pomocy stosowalismy takie prześcieradła z jednej strony jak prześcieradło a od spodu właśnie taki materiał który nie przemaka za gumce był rewelacja i schnie naprawdę szybko oprucz tego były też inne podkłady pod prześcieradło ale ja wolałam właśnie te z gumka co się zakłada i zmienia jak się posiusia ktoś . Szkoda ze o nich nie wiedziałam jak córa czy syn z pampersów schodzili bo wtedy miałam bym problem z głowy a nie podkładanie foli duperelkow ;-)

Właśnie sobie zdałam sprawę ze mąż za tydzień juz jedzie do wojska :-( co prawda tylko na 2 tygodnie ale jednak będzie mi źle :-(

Do góry