reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamy 2016

A nie jest. Wyleczyłam się i to sama! Macica okazała się jelitami najwidoczniej i poszło po wypróżnieniu. ..
Wczoraj miałam lekką biegunkę a dzisiaj rano bolały jelita więc to to.
Od 15 min czuję się ok o ile ten ból spojenia i katar można nazwać dobrym samopoczuciem ;)

Bozienka gdybym czuła zagrożenie i jakiś ból naprawdę silny to uwierz, że zamiast na forum siedzieć to rwałabym do szpitala jako pierwsza.
Spokojnie i dziękuję za troskę.

Czytałam gazetę dla ciężarówek. .. nie dość, że zalecają kąpiel codzienną dla maluchów to jeszcze polecają emolienty od urodzenia a nawet dla wcześniaków!
:eek:

reklama
Wiesz co ja używałam dla córki wczesniaka emolium i byłam z niego bardzo zadowolona mała miała mydełko balsam oliwkę i szybko sobie poradzilysmy z sucha skóra odchodząca dosłownie płatami normalnie się łuszczyla .

A co do Ciebie to jeżeli piszesz ze boli Cię strasznie i aż zadzwoniła do lekarza i ten kazał Ci przyjechać na oddział no to znaczy ze bylo źle . Ale ok więcej się nie będę wypowiadać tylko napisz następnym razem ze jednak nie jest tak źle jak opisywałas np posta wyżej. I nie obrażaj się . Ważne ze przeszło :-)

Bozienka nie obraziłam, naprawdę.
Wiesz, jak się kumuluje kilka rzeczy to boli mocniej. Nie było lajtowo co prawda ale też nie tak żeby lecieć od razu. Skonsultowałam z lekarzem, ustaliliśmy co robić i czekałam. Jak się okazuje słusznie.
Ale problem w tym, że ja mam ZJD i boję się, że właśnie zaczyna okres najgorszych bóli, z córką w ciąży na tym etapie chodziłam po ścianie i modliłam się o szybszy poród. ..ehhh, no ale wtedy nie wiedzieli co mi jest.

Co do emolientów to tak, jak najbardziej gdy jest problem jak u Ciebie ale nie jak leci dla wszystkich. Ale to moje zdanie i nie narzucam, przecież każda z nas używa innych kosmetyków i inne lubi. Skoro Tobie pasuje to dlaczego masz nie używać?

Ja myślę że jeżeli chodzi kosmetyki to bardzo indywidualna sprawa i nie można się na noc nastawić bo wszystko zależeć ostatecznie będzie od dziecka. Uważam też ze nie ma co przesadzac jeżeli dziecko nie ma problemów skórnych i w miarę naturalnie pielęgnować a dopiero jak coś się dzieje szukać rozwiazan:) ale to takie moje niedoświadczone zdanie;)

Otoz to są osoby co na pampersy pampersa narzekają a ja osobiście byłam z nich zadowolona i z synem tylko takich mogłam używać a córa znowu od początku była na happy i tez z nich byłam zadowolona dopiero później zmieniłam na pampersa bo jednak były lepsze jak mała zaczęła juz chodzić . Zazwyczaj każdy wczesniak ma problemy ze skórą tak samo jak i przenoszone dziecko też skóra się łuszczy i schodzi . I dobrze kropek napisała ze wszystko będzie zależało od dzieci :-)

Dokładnie. Od dziecka i od Ciebie.
Przecież wiadomo, że i mi mogą być potrzebne. Tego nie wiem. Mi chodzi tylko i wyłącznie o używanie ich na wyrost czy "na zapas". Może nie umiem się wysłowić żeby ktoś inny zrozumiał.

Miłej nocy, dobranoc.

Jak używałam kosmetyków to tez ostrożnie i sprawdzałam czy dzieciaki nie mają uczulenia np na jakiś krem który używam jednak maleństwo jest w bliskim kontakcie z Twoja skóra i tez może alergicznie zareagować ..

Spokojnej nocy carolajna :-)

Witam z samego rana. Wolny dzień a ja już nie śpię. No ale całą noc dobrze spałam. Wczoraj zasnęłam w salonie i mnie rodzina tam zostawiła :szok: obudziłam się po 23 wszystko włączone a chłopaki chrapali na górze. Bałam się ze po przejściu do sypialni nie zasne ale usnęłam jak małe dziecko:-).

Co do kąpieli dzieci to ja kąpałam chłopców codziennie. A z kosmetykami nigdy nie przesadzalam bo chłopcy mieli bezproblemowa skórę. Ze starszym używałam najzwyklejszej oliwki a na odparzenia tyłka to czasami sudokrem na zmianę z mąka ziemiaczana. A prz młodszym kosmetyki z nivea i również sudokrem i mąkę ziem.

Dobry yyy. Ja dzisiaj w łóżku zostaje, w sumie w domu. Mąż robi nam zakupy i jedzie do pracy a ja pokibluję bo mam katar niezły ; ((
Oprócz spojenia nic nie boli więc jest nieźle. Mam zamiar coś ugotować i upiec ;)
Sny miałam powalone, aż się płakać chciało :( ; ( :( ; (

Miłego dnia.

reklama
Carolajna lepszy katar niż te bóle które miałaś wczoraj, najważniejsze, że przeszły a z resztą dasz sobie radę. :tak:

Ja dzisiaj zostałam obudzona wcześnie. Nie dość, że TŻ kręcił się po mieszkaniu jak czołg, strasznie hałasował to jeszcze dziecko się obudziło i była tak aktywna, że aż szok, skopała mnie z każdej strony :szok: Nie mogę wyjść z podziwu jak ona się ostatnio kręci i wierci! ;-)

Do góry