• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

No dziwne to podejście w Pl. U mnie żadnego noworodka pediatra nie wyśle do domu,jeśli cokolwiek jest nie tak. Nie widzę jednak potrzeby leżenia w szpitalu,jeśli dziecko ma się dobrze, pod ręką codziennie położna,a powrót na ten sam oddział mam zapewniony. Moje dzieci nigdy nie miały problemów z bilirubina. Były dobę monitorowane ze względu na cukier ( jestem diabetykiem), ale też żadnych problemów. Po ostatniej ciąży boję się również o siebie,ale ufam moim lekarzom i wiem, że o nas zadbają :happy:

reklama
Mamana juz tydzien plamie na brazowo...
Ja nie mieszkam w Pl i tu nie przepisuja dupka tylko utrogestan.Biore go 3 razy dziennie po 2 tabletki.Bylam i u swojego lekarza i w klinice uniwersyteckiej i w obu miejscach uslyszalam ze ciaza rozwija sie prawidlowo i nie wiadomo skad to plamienie.Raz byla teoria ze pod wplywem rozciagania jskies naczynko moglo strzelic ale bez przesady...chyba ciut za dlugo...

A u Ciebie jaka byla przyczyna plamien?

Dzis przekazali mi telefonicznie badania krwi i hormonow tez podobno perfekcyjnie...

Wiec serio glupieje i nie wiem skad to plamienie skoro wszystko jest idealnie

Ostatnia edycja:
Aschlee nie chcę pleść głupot ale to chyba dobrze że na brązowo, że nie jest to "żywa krew" - przynajmniej mi tak zawsze mówił doktorzyna. Ja przy pierwszej ciazy obudizałm sięw nocy na siusiu, poszła zaspana a tam jak zobaczyłam całe galoty czerwone to nogi mi się ugięły! Obudziłam m i pojechaliśmy do szpitala, tam badanie ginekologiczne i wyciągnęł ten wziernik z krwią i polecało na podłogę ale w zasadzie nie podał przyczyny bo nawet usg nie wykazało źródła krwawienia, szyjka zamknięta, teoretycznie nie powinno krwawić a leciało 2 tygodnie z druga to samo ale mniej i której.

Ja się naprawdę cieszę, że kobiety są teraz takie w temacie i oczytane, że nie dajemy się i walczymy - niby lekarz, niby specjalista i tak trzeba bacznie patrzeć na ręce! Wiecie że badanie na tokso nam przysługuje normalnie na NFZ ? I wcale nie trzeba za to płacić!

Ostatnia edycja:
Aschlee wiele dziewczyn plami z niewyjaśnionych przyczyn. Jeśli masz tak super opiekę,to zaufaj im i odpoczywaj. Za jakiś czas łożysko przejemie produkcję progesteronu oraz wszystkie inne funkcje i za pewne będzie lepiej :tak:

No tak mnie tez tak gadali ale wiesz ciagle jest ten strach przy sciaganiu gaci zeby zobaczyc na wkladke czy papier po podtarciu :/

No i dosc dlugo to trwa dlatego sie boje a teraz wizyta dopiero 7.07

Aschlee trzymaj się kochana. Jak leżałam w szpitalu na sali miałam dziewczynę z plamieniami, krwotokami itd i nic nie znaleźli, okazało się że miala juz poronienia i na jej macicy zostało stare endometrium, które musiało sie oczyścic bo przy nowej ciąży te stare są odrzucane przez organizm żeby nie zagrażały. a jej dzidzius był i rósł sdrowiutko. Na logike to to ma sens:)

reklama
Demollka ja tez jestem po poronieniach...ale nikt mi o tym nic nie mowil ze tak moze byc...ciagle tylko po USG slyszalam ze ciaza pieknie sie rozwija i ze nie widza nic niepokojacego...na moje pytanie to w takim razie skad plamienia uslyszalam ze nie sa w stanie okreslic skad bo wszystko wyglada jak trzeba

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry