reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Torba to faktycznie taka sama jak na wyjazd nad morze:)
Magdalena co do farbowania to ja odłożyłam na "po porodzie" ale mam w planie udać się do fryzjera bo mi już siwe wylazły i nie mogę już na siebie patrzeć.
U mnie dzisiaj wyjątkowy przypływ mocy więc porobiłam co nieco w domku oj jutro będę na plecy narzekać.
Właśnie zjadłam z córcią obiadek i siedzimy teraz ale miałam pyszną suróweczkę z kapusty pekińskiej i marchewki plus zielona pietruszka z własnego ogródka fakt że była zamrożona ale zawsze:)

Nowa a może spróbuj wody z samą cytryną tylko tej cytryny to tak więcej musisz dać i woda nie może być gorąca.

reklama
Mkvet tak mam dwa do karmienia. Jeden większy bo zaraz po porodzie piersi robią się gigantyczne i jeden mniejszy bo potem trochę maleją.

Magmich ja musze przed porodem farbę położyć bo mam już trzymiesiecxny odrost (pierwszy raz odkąd farbuje) strasznie mi siwych przybyło mam 33 lata a włosy jak 45 conajmniej. Nie chce się źle czuć z tym odrostem. Juz wystarczająco źle wyglądam w ciazy.

Magdalena to widzę że w tym samym wieku jesteśmy chociaż ja w tym roku kończę 34 ;) to już pewnie ten wiek na siwiznę;)
Ja też źle wyglądam ale żeby pokryć te siwe to trzeba mocniejszej chemii a tej wolałbym sobie nie fundować w ciąży:)

Ja już fryzjera zaliczyłam na początku stycznia, po porodzie to nie wiem kiedy uda mi się wyrwać na takie atrakcje :confused:

Mam jeszcze pytanie do mam, które kp mają już za sobą, faktycznie ten ból brodawek jest taki straszny? Przeraża mnie to bardzo :-( :(

Bettina przy pierwszym nie mialam żadnego bolu brodawek nawet najmniejszego. Przy drugim miałam zapalenie piersi coś okropnego a to dlatego że mnie zawialo trochę a miałam bluzke z dekoldem..
Wiec jako sam ból brodawek to takiego nie miałam, wiec nie ma co się martwić na zapas :)
Jedyne o czym pamiętać to oslaniac piersi od zimna czy wiatru

Kochane, ja raczej bez Theo nie wyjdę ze szpitala. Wyniki z nocy wyszły ok,ale lekarz rano ( ten mój drugi prowadzący) zlecił kolejne badania,bowiem mój puls i tętno dziecka od kilku dni jest za wysokie. Ta tachykardia może oznaczać jakąś infekcje u mnie. Zwłaszcza,że już 3 dzień mnie ta głowa boli.
Była też moja lekarz. Zleciła podanie sterydów na płucka Theo. Czekamy z cc do 37tc. Nie powiedziała konkretnie kiedy,ale to kwestia dni.
Pierwsza dawka sterydów juz podana. Leżę pod pompa insulinowa,bo mi cukry szaleją. Źle się czuje,ale juz przynajmniej wiem,że niebawem utule mojego synusia :-)

Magmich ja w ciazy używam farby bez amoniaku i jako tako kryje te siwe.

Mnie sutki nie bolały ale za to całe piersi. Miałam ciągle za dużo mleka. Jak po 12 miesiącach skończyłam karmić to miałam guzy w piersiach i ciężko było się ich pozbyc. Ale generalnie wszystko do przeżycia. My kobiety jesteśmy przystosowane do tego żeby znosić prawie każdy rodzaj bólu fizycznego. Nie ma się czego bac.

reklama
A wlasnie co do torby do szpitala...to ja mam juz spakowane i niemam zamiaru sie przejmowac tym czy beda.sie patrzec ze.mam.duzo...a mam duzo
Mniejsza jest Marcelka duza moja

Załączniki

• 1453218528136.jpg
    1453218528136.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 76
Do góry