Ja swoj test tez gdzies mam, napewno u siebie w domu. Najlepsze jest to, ze tydzien przed zrobieniem testu bylismy na weselu i pilam alkohol... na szczescie nic sie nie stalo, byl to juz 5.tydzien.
My po szczespieniu, Antek wazy 6200, podobno dobrze przybiera. Pediatrka powiedziala, ze gorne dziasla ma juz spuchniete

czyli niedlugo ząbkowanie... Ogolnie pediatrka byla nim zachwycona, bo gadal do niej, gaworzyl i smial sie w glos. Pierwszy raz tak mu sie zdarzylo
Bettina czytalam, ze ochraniacze na łóżeczka są niebezpieczne. A co do wypluwania smoczka to u nas podobna historia, dopoki sie nie poloze, smok jest w buzi. Niestety, zauwazylam, ze potrafi sie przekrecac z plecow tylko na prawy bok, na lewy jeszcze nie potrafi, za to od wczoraj odrywa glowe od łóżka...Na ciemieniuche polecam olej lniany, smarowac, az dobrze nasiaknie i potem wyczesac miekka szczoteczka.
Betula moj Antek ma 41,5 obwod glowy i lekarka nic nie mowila. Antos do spokojnych nie nalezy, ale otrafi lezec i gapic sie jeden punkt w bezruchu, co prawda niedlugo, ale potrafi.
Antos, od dwóch nocy, słabo śpi, co chwila się budzi, albo stęka. Wydaje mi się, że jest mu za ciepło, bo w pokoju mamy 23 stopnie i nie da rady tego zbić :/