reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamy 2016

Madisoni w połowie poprzedniej ciąży byłam chora. Zwykle przeziębienie. Niby....od tamtego czasu moja córeczka się słabo ruszała. Ja czułam się fatalnie. Cholestaza, objawy stanu przedrzucawkowego itp. W 23 tc mój brzuch miał wymiary na 31 tc. Ale jestem cukrzykiem,więc dzieci mogą być spore. Dodam że ja byłam prowadzona przez lekarzy,więc mimo iż w uk na opiekę nie narzekam. W 26 tc poszłam do szpitala,bo Kaya się dziwnie ruszała. Inaczej niż powinna. Wykryli wodę w brzuszku u niej. Obrzęk nieimmunologiczny i zła praca serca. Skierowanie do szpitala w innym mieście do specjalisty. Dwa tygodnie w szpitalu. Masa badań, pobranie krwi pepowinowej, transfuzja u córci. Wtedy przyczyny nie poznałam. Kaya odeszła w tym 29 tc na skutek zwapnienia ścian naczyń. W grudniu przy wynikach sekcji dowiedziałam się,że pokonał nas wirus coxackies. Chorujemy na niego setki razy. Na ogół nie groźny. Nawet w ciąży. Tylko 7% ciężarnych traci dziecko. Myśmy byli w tych 7%. Dlatego dla mnie teraz każdy katar to panika. W tej ciąży córka miała parvovirusa. Kolejny wirus zabójca....stąd moje wszystkie obawy. Mieliśmy po prostu pecha,ale mam nauczkę na całe życie. Nikt mi nje powie,że na pewno jest dobrze bez badań i usg :sorry:

reklama
Dziękuję za odpowiedź :) sama jestem zdania, że w ciąży nawet katar jest niebezpieczny i może prowadzić do powikłań. Przykro mi, że tak tragicznie to wszytko skończyło się dla Was :(
Czy na obecność tych bakterii robi się jakieś dodatkowe badania?
Przeczytam wieczorem, jak chłopaki będą spać i dadzą mi chwilę dla siebie :)

A ja dzis pracowity dzień, ledwo żyję, nóg nie czuje, ale ogólnie dobrze sie czuje. Nadal tylko ta zgaga, ble po wszystkim i wrazliwosc na zapachy juz po smażeniu itp.

Pochwalę się! Powiedzieliśmy Córci o ciąży, bardzo się ucieszyła i śmiała z róznicy wieku jaka będzie między nią a dzidziusiem:-D

Dzień dobry wszystkim.
Spałam dziś u mamy, bo miałyśmy babski wieczór, trzeba korzystać póki można :) A dziś na jarmark dominikański się wybieram, w końcu pogoda się poprawiła.
Emka Ati pisała w wątku wizytowym. A jaka różnica wieku u Was? U nas z córką męża będzie 20 lat :)

reklama
Hej dziewczyny dlugo mnie nie bylo.U mnie wszystko ok, ale mam tak beznadziejne polaczenie internetowe, ze niestety nawet za czesto Was nie podczytuje.Byle do konca wakacji, pozniej w domu bede miala normalny internet. U mnie wszelkie dolegliwości ciazowe minely, czuje sie dobrze I czasami az nie moge uwierzyć ze jestem w ciazy. Zaczynamy informowac rodzine o dzidziusia. Reakcje jak na razie pozytywne :-) Pozdrawiam I trzymajcie sie cieplutko.

Do góry