reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Dziewczyny a jak u Was z siusianiem...? ja latam znowu bardzo często, czasem kilka minut po tym jak wyjdę z wc już mi się chce... :baffled: W poprzedniej ciąży pamiętam że latałam na początku i końcówce ciąży... Nie wiem czy to normalne na tym etapie?... Ostatnio miałam coś nie tak w wynikach moczu i boję się, że to jakaś infekcja...

gwiazdeczka ja też się zastanawiam jak to będzie z dwójką...moja już raczej noce przesypia ładnie ale też zdarza się że sie budzi no i zasypia tylko ze mną....nie wiem jak ja się rozdwoję :sorry:
carolajna, Magda, zdrówka - oby nic się poważnego nie rozwinęło
emka jeszcze trochę i się wszystkiego dowiesz;-) zazdroszczę spania do 11-tej:-p Ja też noc kiepską miałam ale o 7 moje dziecko zwarte i gotowe więc i ja wstać musiałam ;-)

reklama
Emka a skąd pielęgniarki mają znać płeć? Przecież to tylko z kariotypu.

Malinko ja bym powtórzyła badanie. Wiadomo, że w ciąży się siusia czasem sporo,ale to co piszesz jest troszkę niepokojące. Ja przyznam, że póki co.sikam bardzo mało.

Carolajna zdrówka! Różnice temperatur mogą dać popalić. To fakt :sorry:

Bozienka ja to ostatnio nie prześpię nocy bez wstawania...zasypiam koło północy przeważnie i już trzecia czwarta muszę wstać...
Magda ja fakt faktem dużo piję ostatnio bo mi sugerowali że te problemy z sercem to też z odwodnienia mogą być, więc piję sporo...ale i tak nie wiem czy nie za często latam... Zobaczę kilka dni i najwyżej powtórzę badania.

Gwiazdeczka - spokojnie dasz radę :-) u mnie było 18 miesięcy różnicy i raczej dobrze wspominam ten początkowy okres. Oczywiście bywa gorzej - wtedy przydaje się np. pomoc męża :-) a najlepiej "wychodne".
Teraz będzie 22 miesiące - wiec prawie jak u Ciebie :-) u mnie o tyle łatwiej, że starsze w dużym stopniu sobą się zajmują. I o tyle trudniej, że jedno więcej do ogarnięcia.

Bozienka - zazdroszczę wyspania. U mnie dzieci nie chciały zasnąć, więc po 23 padłam razem z nimi, potem o 4 Misiek się standardowo obudził, a przed 7 O. była już na nogach - i "mamo, otwórz oczy. Mamo, wstawaj! ". Teraz dostały płatki i jogurt i rządzą w kuchni, a ja się położyłam :-D

Magda - jak nie jedno to drugie... Ale racja, z bolacym gardłem łatwiej funkcjonować. Nie przemęczaj się jednak.

Emka - zapytam, bo gdzieś mi umknęło - skąd lekarka zna płeć dziecka, tzn. dlaczego ona zna a Ty nie :-) ? Współczuję niewyspanie, ale faktycznie spanie do 11 to mi się marzy.

Malinka - ja biegam stosunkowo często, ale w ten upał też pije więcej niż zwykle. Ale wyniki są względne.
A z usypianiem to moje też zasypiają ze mną. Jak Misiek był malutki to albo udało mi się go uśpić przed Oliwią, albo mąż się nim zajmował. Teraz juz kładę się z dwójką.

Malinko dokładnie. Lepiej zrobić dodatkowo badanie,niż się zamartwiac ;-)

Gwiazdeczko jak mi się Nika urodziła, Nelly miała 18 miesięcy. Owszem,były trudne chwile,ale nie jakoś strasznie. Dasz sobie świetnie radę :-)

Bozienko, Zuzia dziękuję :-) Wy też na siebie uważajcie!

reklama
Do góry