reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja to w ogole się zastanawiam ze ktoś myśli czy sn czy cc. Jakbym mogła rodzilabym sn, akurat nie mogę i będzie drugie cc. Ja wyboru nie mam.

Poza tym współczuję tym, dla których ciąża to straszna udręka i codziennie doskwiera coś nowego. Jednocześnie też zazdroszczę czasu na możliwość zastanawiania się co mnie dziś nowego boli.

Bozienko dlatego mówię, że mogę się mylić. Biorąc pod uwagę ten jeden objaw,może to być sprawa krążenia. Ja jednak zerknelam na całą sytuację i tak mi się to w całość ułożyło. Tym bardziej,że Alex szybko rośnie. To też może być wskaźnik. Może, ale nie musi. Nie panikuj,tylko. Obserwuj kiedy chce Ci się za mocno pić kiedy jesteś mocno śpiąca, kiedy masz nagły spadek energii, kiedy ewentualnie zawroty itd. Może na prawdę nie ma się czym martwić :-)

Natka ja nie mam czasu się skupiać tak na skurczach HB, ale mam dni,kiedy brzuch jest twardy ciągle, są noce gdy przez godzinę mocno dają popalić. Prawda jednak jest taka,że na tym etapie ciąży to zupełnie normalne.

A co do stresu.....ja juz go nie mam. Po 3 dziecku to mi nie robi zbyt różnicy :-D Mam jednak ogromny stres odnośnie tego 5 cc. O niczym innym nie myślę. No i aby dotrwac chociaż do 35tc. Myślę, że każda z nas ma swoje obawy, a różne że względu na doświadczenia.

Natka nawet w 25tc możesz rodzic sn. Jeśli patrzysz na cc,to nie chodzi o etap ciąży,tylko powód przedwczesnego porodu. Jeśli jest zagrożenie życia matki lub dziecka wówczas jest cc.

reklama
Choco mi mimo, że codziennie coś doskwiera to zniose i 3x tyle jak trzeba ;))
Mimo boleści to coś pięknego i niepowtarzalnego ;)

Co do cc, skoro są wskazania i nie masz wyboru to nie fajnie, współczuję, że nie możesz przynajmniej pomyśleć o porodzie SN.

Do góry