reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
U mnie humor też od jakiegoś czasu nie najlepszy...ciągle coś się dzieje, jak z jednej strony się unormuje to z drugiej wali i tak w kółko od jakiegoś czasu. Niech ta jesień, zima mijają przyjdzie wiosna i będzie lepiej

Dzisiaj wchodzimy w 3 trymestr, 7 miesiąc. Ja coraz częściej mam przepowiadające ale takie bolące, możliwe że w 2 ciąży bolą bardziej?
Mozliwe, a kiedyś lekarz mi mówił ze w kolejnych ciążach tez częściej się zdarzają i ze to normalne.
Ja mam już 104 cm :)
Kombinezon tez wole w całości bo np te rękawiczki i buciki to ciągle spadaja jeśli nie są np. przypinane.
U mnie dziś humor ok :)
Monsku zazdroszxze! uwielbiam śnieg :)

Przed chwilą napisałam mężowi żeby nie pytal po powrocie do pracy "co Ci znowu jest" bo humor mam taki że zaraz coś zniszcze, za chwilę wchodzę tutaj i widzę że podobnie :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziwne ze mężowie nie wiedzą żeby nie pytać :D moj czasem pyta czy jestem zła ale skoro widzi że jestem to po co pyta? A to pytanie to mnie wlasnie najbardziej denerwuje

Ellie123, tak tam macie? Ale specyficznie:)
Ja to spokojniejsza jestem, jak "ręcznie" zbada szyjkę, potem usg szyjki, potem ogląda malucha..
Ale pewnie jest wszystko ok :)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kombinezonika, już wiem co i jak.
Ja dzisiaj na 12 jadę do swojego gina do szpitala, kazał z tymi wynikami moczu przyjechać choć lepiej sikam, nie szczypie od paru dni zjadam całą paczkę żurawiny i piję minimum 1 butelkę wody dziennie.
Mam nadzieję, że będzie ok.

Dobrego dnia

Tez bym wolala zeby mnie lekarz zbadal chociaz raz na 2-3 miesiace bo ja sie nie znam i moze cos byc nie tak... Rownie dobrze moglabym w ogole nie przychodzic tylko jak cos sie dzieje bo i tak mnie nie bada a urzadzenie do sluchania serduszka moge w kazdym sklepie kupic.

Wlasnie jestem na badaniu krwi i kolejne zaskoczenie... Powiedzieli ze nie moge jesc przez 3 h przed badaniem ale wolalam byc na czczo no i jak przyszlam to zamiast pobrac krew na czczo to kazali mi od razu wypic glukoze ( mi smakowala jak Fanta ) mam czekac godzine i dopiero zbadaja mi krew ... Mowilam im ze w polsce robi sie przed i po ale stwierdzili ze nie ma potrzeby... Juz sie zastanawiam jak to bedzie podczas porodu..

Hejka Dziewczyny,
może pamiętacie, miałam już 2 podejście, żeby do was dołączyć i za każdym razem z marnym skutkiem, ale stale coś się działo u mnie i albo czasu a częściej chęci było brak. Czytam was za to regularnie ;)
Może teraz uda mi się częściej u was udzielać, jak to się mówi do 3 razy sztuka ;)

A w ogóle słyszałyście może o tym? I co o tym myślicie? Bo ja się cały czas zastanawiałam nad tym szczepieniem i chyba decyzja została podjęta po części za nas ;p
Link do: To już pewne! Od 2017 r. bezpłatne pneumokoki! Zaoszczędzisz 1000 zł!

Ellie123 ja mam glukozę zrobić do przyszłej środy i póki co odkładam to na ostatnią chwilę, bo jakoś to badanie nie zachęca ;p

.jagodka - u mnie humor sie popsul jak weszlam na wage dzis rano :/

Mam od wczoraj podobny nastrój, więc wagę omijam z daleka [emoji53] po co czuć się jeszcze gorzej...

Nuska ja żadnego z synów nie Szczecina na pneumo i teraz też wolałabym nie, jeśli będzie wybor
Ellie współczuję tych krótkich wizyt, ja zawsze w gabinecie min. 25 min, no ale mój gin taki luzacki [emoji4][emoji6]
SuperMysz jak dzisiaj? Wiedzą już skąd krwawienie? Ja mam hemoroidy i wewn (te miałam zasuszane w 2009i tfu tfu spokój do dzis) i zewn-te chyba usunę za jakiś czas

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Nuskaaa jak dla mnie to nic strasznego :) tzn strasznie w ciazy lubie slodkie rzeczy i ten napoj naprawde mi smakowal :) teraz czuje sie taka przytlumiona ale to pewnie z glodu bo generalnie nie wychodze z domu bez sniadania.. Nigdy nawet przed ciaza..
A jesli chodzi o szczepienia to ja nie mam jeszcze zielonego pojecia jakie szczepienia sa obowiazkowe dla dzieci, z jakich mozna zrezygnowac i czy warto.. Wiem ze sa rozne szkoly... Ale jeszcze nie zdazylam sie wglebic w ten temat :) no i musze sie dowiedziec jak to jest tutaj ... Co kraj to obyczaj :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry