reklama

Lutowe mamy 2017

Anna25 no właśnie w tym artykule jest info, że będą dodane do kalendarza szczepień i będą darmowe i obowiązkowe. Moim zdaniem lepiej by było jak by było darmowe, ale dobrowolne, bo w sumie wydaje mi się, że te "podstawowe" szczepienia wystarczą, choć się aż tak zagłębiałam w temat i może zdanie jeszcze zmienię ;)
Ellie123 no ja właśnie od dłuższego czasu mam wielkiego smaka na kwaśne i słodkie średnio mi się tu wpasowuje ;p a wyjście z domu bez śniadania jest dla mnie praktycznie niemożliwe, dlatego się trochę obawiam, ale tak czy tak trzeba to przejść ;)

reklama
Dzisiaj wchodzimy w 3 trymestr, 7 miesiąc. Ja coraz częściej mam przepowiadające ale takie bolące, możliwe że w 2 ciąży bolą bardziej?
Ja dziś zaczynam 27tydzień czyli też 3 trymestr 7 miesiac Ale ja nie czuje żadnych skurczy... jedyne to jak ponoszę cos albo cały dzień w biegu to wieczorami mam taki twardy brzuszek Ale poleze chwilę i wszystko wraca do normy

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś zaczynam 27tydzień czyli też 3 trymestr 7 miesiac Ale ja nie czuje żadnych skurczy... jedyne to jak ponoszę cos albo cały dzień w biegu to wieczorami mam taki twardy brzuszek Ale poleze chwilę i wszystko wraca do normy

Grabcia mamy ten sam termin porodu i do tej pory liczylam jak Ty ze dzisiaj zaczynam 27 tydzien tylko w poniedzialek weszlam na kalkulator tygodnia ciazy na tej stronie babyboom i jest ze dzisiaj zaczynam 28 tydzien , u lekarza dostalam skierowanie na glukoze i tez jest napisane zeby w 28 tygodniu zrobic a mi kazala w tym tyg... I teraz to sie zastanawiam.. Czy to np jest dzisiaj koniec 27 i zaczyna sie 28 czy 27 :)

Grabcia mamy ten sam termin porodu i do tej pory liczylam jak Ty ze dzisiaj zaczynam 27 tydzien tylko w poniedzialek weszlam na kalkulator tygodnia ciazy na tej stronie babyboom i jest ze dzisiaj zaczynam 28 tydzien , u lekarza dostalam skierowanie na glukoze i tez jest napisane zeby w 28 tygodniu zrobic a mi kazala w tym tyg... I teraz to sie zastanawiam.. Czy to np jest dzisiaj koniec 27 i zaczyna sie 28 czy 27 :)
Tzn ja wg lekarza zaczynam 27t A wg kalkulatorów aplikacji itd to dzis 28t termin mam na 1.02 i też dostałam glukoze Ale kazał mi ja zrobić przed następną wizytą A wtedy będzie 30t

A ja np mam 24+6 i ja zaliczam to jako 25 bo ten 25 tydzień juz trwa [emoji5] ja tak zawsze podaje i moj lekarz tez tak liczy.

Anna25 dzisiaj dopiero zlecili mi mocz, więc wyniki beda jutro bo moze to z drog moczowych. Ale mam nadzieje ze juz jutro wroce do domu :(

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

a mój gin zawsze liczy tydzień zakończony ;) i jak ostatnio patrzyłam do książeczki zdrowia młodszego syna to mam napisane poród w 39tc (termin z om miałam na 28, a cc miałam 24), a niby trwał 40tc ;), więc teraz też liczę skończone tygodnie :)

Tzn ja wg lekarza zaczynam 27t A wg kalkulatorów aplikacji itd to dzis 28t termin mam na 1.02 i też dostałam glukoze Ale kazał mi ja zrobić przed następną wizytą A wtedy będzie 30t

A.mi lekarka wpisuje rozpoczęty tydzien. Ja mam termin na 10.02 i w piątek mi wychodzi pierwszy dzień tygodnia 27 :) densik tez tak chyba liczyła z tego co pamietam, mamy ten sam termin.

reklama
A ja dzisiaj pisałam i w końcu była u swojego gina bo młody od dwóch dni rusza się bardzo inaczej. Po pierwsze o wiele słabiej i rzadziej po drugie, nie kopie tylko raczej się wypina i przesuwa.. Gin zmierzył szyjke, przepływy, wody, zbadał serce no nie ma się co przyczepić.. A ten nadal tak smętnie i tylko się przeciąga raz na jakis czas. Lekarz mi tłumaczyl że on już nie ma tyle miejsca ale jak się dalej będę martwić to żebym się położyła do szpitala na 3 dni i będą to kontrolować chociaż on twierdzi że jest ok. Mam przyjść za tydzień na kontrolę dla porównania sytuacji. Czyli martwić się czy nie?:D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry