• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Położne polecają, bo mają z tego profity. Wiesz, że to dermokosmetyk na bazie ropy naftowej...? Naprawę warto poczytać dziewczyny co się wciera w delikatną i bardzo cienką skórę noworodka..
Dobre składy mają też kosmetyki WELEDY (polecam krem nagietkowy na zimno do buzi, jest rewelacyjny) i BABYDREAM z rossmanna

To jaka oliwke używać?:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po pierwsze oliwka nie jest potrzebna wcale. Ja używałam np tylko do masażu brzuszka przy kolce - żeby ręce miały poślizg. Teraz jest boom na naturalne kosmetyki. Olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej z avocado lub migdałów, naprawdę jest w czym wybierać. Taki olej można też dolać do wody w wanience i potem już z głowy masz smarowanie dziecka - nie wyobrażam sobie smarować drącego się bobasa po wyjęciu go z wanienki (moje dzieci np od razu się darły, jak tylko je wyjmowałam, więc robiłam wszystko maksymalnie szybko, żeby nie trwało to wieki). Co więcej sama możesz tego oleju używać - na skórę i do włosów, a niektórych w celach spożywczych.

tak sobie troszkę poczytałam blog Sroki i z tego co póki co wyczytałam (a jest tego naprawdę sporo i jeszcze postaram się przez to przebrnąć) to najbardziej poleca kosmetyki z Rossmana Babydream. Zahaczyłam też o analizę kosmetyków z Dady i też nie narzeka. Ale chyba jednak zdecyduję się na Babydream, bo nie trzeba ich jakoś specjalnie szukać w internecie czy w aptekach lub drogeriach. Idę do Rossmana i prawie wszystko w jednym miejscu.

Za mną ciężki weekend, mąż nie może wziąć urlopu więc remontujemy weekendami. Jeszcze tylko nam jeden pokój został i sufit w łazience. Czekamy na meble do pokoju, wtedy zamówię łóżeczko i zaaranżuje jakiś kącik dla Jasia.
Z wyprawką jestem w lesie, ale mam nadzieje ze w grudniu ruszymy na wyprzedaże u nadrobimy zaległości.
Narazie zgaga mi spać nie daje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam się z .jagódka w spawie tych wszystkich emolientów. Jak byłam z Alą u dermatolog to nam to samo powiedziała, że po pierwsze wcale nie są najlepsze składem, a po drugie stosuje się je już jak wyraźnie trzeba czymś skórę poratować.
Z olejków do kąpieli mam polecony Calmapherol baby, ale my mamy podejrzenie azs.
Małą bd kąpać w hippie 2 w 1, bo akurat e tym myje Ali włoski. Jak ją wysypie to przejdę z nią na ten Calmapherol.

W kwestii wyprawki ja nie panikuje. Wszystkie ubranka po Alicji mam u teściowej w opisanym kartonie. Wózek i łóżeczko (w łóżeczku mam spakowane wsztskie akcesoria do spania ) tylko do odświeżenia, ale i tak to bd robić koniec stycznia.
Resztę zamówić można przez net. I tak już wiem co i jakie chce, nie muszę oglądać; )

Ja dziś w nagrodę za ten odlotowy pomysł z papetowkami mam od M wyjściówkę do fryzjera. A się stary wkurzy, bo mam włosy prawie do pasa a mam zamiar ściąć do ramion. :p

image.jpeg Hejka, dzisiaj pospalam do 6:00 wiec jest maly sukces ale caly weekend latalam na wysokich obrotach :)
U mnie wyprawka sie powiekszyla, napisze na forum wyprawkowym... Ale z tego co obliczylam to jeszcze sporo brakuje... Nie mialam pojecia ile tego jest i ile to wszystko kosztuje... Caly cxas czekam na paczke pd rodzicow bo napewno mi spakowali jakies fajne rzeczy dla maluszka.. A my wczoraj tyle jedzenia zrobilismy ze cale wojsko da sie wykarmic oczywiscie zapomnialam porobic zdjec ale znajoma mi wyslala ze swojego telefonu to sie pochwale moim dzielem i mojego meza :)
Z wyprawka tez mam obawy ze sie nie wyrobie, remont pokoju stanal w miejscu a tak naprawde nie wiem kiedy zacznie sie porod i caly cxas sie obawiam ze nic nie bedzie gotowe....

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    838,6 KB · Wyświetleń: 115
Zobacz załącznik 784179 Hejka, dzisiaj pospalam do 6:00 wiec jest maly sukces ale caly weekend latalam na wysokich obrotach :)
U mnie wyprawka sie powiekszyla, napisze na forum wyprawkowym... Ale z tego co obliczylam to jeszcze sporo brakuje... Nie mialam pojecia ile tego jest i ile to wszystko kosztuje... Caly cxas czekam na paczke pd rodzicow bo napewno mi spakowali jakies fajne rzeczy dla maluszka.. A my wczoraj tyle jedzenia zrobilismy ze cale wojsko da sie wykarmic oczywiscie zapomnialam porobic zdjec ale znajoma mi wyslala ze swojego telefonu to sie pochwale moim dzielem i mojego meza :)
Z wyprawka tez mam obawy ze sie nie wyrobie, remont pokoju stanal w miejscu a tak naprawde nie wiem kiedy zacznie sie porod i caly cxas sie obawiam ze nic nie bedzie gotowe....

Ellie spokojnie :) my jeszcze mieszkanie mamy nie skończone. :rofl2:

Elenna jak Ty psychicznie to wytrzymujesz :) ja to juz bym padla... Ale moze Twoj Maz bardziej ogarniety bo moj 3 miesiace lozeczko maluje, a komode robi w pracy pare godzin a tez czekam juz kilka miesiecy i nawet nie zaczal... No a caly remont domu jakby trzeba bylo zrobic to licze ok 15 lat :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry