• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Nie ma to jak nasi kochani politycy

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Wrzucałam to marcówkom wczoraj. Szkoda gadać. Tylko się utwierdzam w swojej decyzji o prywatnym porodzie :/ Mam nadzieję, że ludzie pójdą po rozum do głowy i ich pogonią wreszcie w kolejnych wyborach. Badania prenatalne nie, terminacja ciąży w żadnej sytuacji, ale już zero godności dla rodzących i zero pomocy dla rodzin z chorymi dziećmi, śmiesznie małe kary za znęcanie się nad dziećmi - ot polityka prorodzinna..

reklama
Turluturlu ja tez mam takie "bole miesiaczkowe" w nocy a w dzien juz normalnie...
Ja o sciaganiu napletka uslyszalam z 2 tyg temu od tesciowej ale zupelnie o tym zapomnialam dlatego dobrze ze wspomnialyscie o tym i sobie troche poczytalam a po porodzie podpytam pediatre..
W dzien dobry tvn bylo ostatnio o hejcie w internecie na forach dla matek i tak sobie pomyslalam ze u nas jest bardzo spokojnie mino szalejacych hormonow :)
A czemu miałybysmy się hejtowac? :D bo mamy różne opinie i różne charaktery? Dla mnie to za malo, w ogóle nigdy nigdzie w internecie nie zostawiłam żadnego nienawistnego komentarza

A czemu miałybysmy się hejtowac? :D bo mamy różne opinie i różne charaktery? Dla mnie to za malo, w ogóle nigdy nigdzie w internecie nie zostawiłam żadnego nienawistnego komentarza

Ja tez nie widze powodu i uwazam ze kazdy moze miec swoje zdanie i ma do niego prawo !!! Ale wlasnie w tym reportazu byly pokazane fora i matki sie wypowiadaly jak byly krytykowane za rozne opinie czy zdjecia...

Wszystkozajete zgadzam się z tym, że kary za znęcanie się nad dziećmi są zbyt małe. Ostatnio była afera z tą 4 letnią dziewczynką, która zmarła w wyniku pobicia. To że temu gościowi grozi dożywocie to jestem całkowicie za ale to, że matce dziewczynki grozi tylko do 5 lat więzienia to dla mnie jakaś katastrofa! Nie reagowała na przemoc wobec jej córki więc tak jakby sama ją katowała i należy jej się taka sama kara.

Największe hejty można znaleźć na forach i grupach na fb dotyczących karmienia piersią, tam to dopiero są awantury.

A mi dzisiaj pierwszy raz odkąd ciąża jest widoczna przydarzyło się, że ktoś mnie przepuścił w kolejce :szok: chyba ta atmosfera świąteczna zaczyna działać na ludzi.

Super_mysz mnie w toalecie ze dwa albo trzy razy kobitki przepuszczały jak była kolejka :P W sklepie mi się nie zdarzyło (chociaż w mięsnym pani wie, że jestem w ciąży i to ona mnie bez kolejki woła jak jest więcej ludzi). A w laboratorium mimo, że wielka tabliczka wisi, że ciężarne bez kolejki to wszyscy udają, że nie widzą, więc sama wbijam na chama jako pierwsza, nie czekając na łaskę kolejkowiczów ;)

Ta kobita od tej 4-latki w dodatku jest w ciąży teraz :( Zaraz po tym wyszła też sprawa kilkumiesięczniaka u którego na kontroli lekarskiej zauważono rozległe urazy :/

Aaa dziewczyny o strasznych rzeczach piszecie. Ja tego nigdy nie zrozumiem i nawet nie będę probowac. W moim domu się dzieci nie bije (oczywiście ze klaps to bicie), nie poniza, rozmawia sie, pozwala mieć własne zdanie i to wcale nie prowadzi do tego ze one robią co chca i są niegrzeczne. Wręcz przeciwnie!

reklama
Ja mialam na odwrot :) poszlam oddac prezent i wybralam inne rzeczy.. Bylam z 5-6 w kolejce po czym pani w kasie powiedziala ze nie umie zrobic zwrotu i zebym poszla do jej kolezanki ale kolezanka krzyknela ze tez nie umie i zebym poszla do obslugi klienta... Poczekalam w kolejce do obslugi klienta, dostalam zwrot ale jak juz chcialam zaplacic za rzeczy ktore wybralam to kazala mi przepuscic 2 osoby ze zwrotami i dopiero mnie obsluzyla a najlepsze ze sama byla w ciazy :) a tak poza tym przypadkiem to ludzie na ulicy gratuluja dosyc czesto ale tutaj to lubia zagadywac kazdego :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry