• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Klauduska - my chrzcimy na Wielkanoc, robimy podwójne chrzciny razem z moją siostrą ;)

Tak się broniłam rękami i nogami, żeby ten ostatni miesiąc spokojnie przeżyć, a jednak dopadło mnie choróbsko ;( katar,w gardle gryzie, w uszach łaskocze ;(

A poza tym, wczoraj widziałam się z mamą po tygodniu i stwierdziła, że brzuch mi się znacznie obniżył :O

reklama
Uf, a już się bałam, że ja jakoś strasznie wybiegam do przodu. [emoji4] Wymyśliłam sobie, ze najtaniej i najfajniej wyjdzie jak zrobię je u rodziców w domu. Wezmę kucharkę z kelnerką, które były u nas na weselu. Zrobimy obiad, jakieś przystawki i ciasto potem. Nie będzie wtedy problemu z nudzącymi się dziećmi [emoji4] Sen z powiek spędza mi lista gości [emoji29] My, plus rodzice z naszym rodzeństwem to już 11 osób. Do tego obowiązkowo dziadkowie ode mnie to 3, a od męża 1. Jezeli bysmy chcieli zaprosić resztę rodziny to wychodzi już dodatkowe 20osób. W domu przy rozłożony stole z luzem mieści się 30 osób. No ale znowu wielka impreza na 30 osób to troche masakra ;/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Uf, a już się bałam, że ja jakoś strasznie wybiegam do przodu. [emoji4] Wymyśliłam sobie, ze najtaniej i najfajniej wyjdzie jak zrobię je u rodziców w domu. Wezmę kucharkę z kelnerką, które były u nas na weselu. Zrobimy obiad, jakieś przystawki i ciasto potem. Nie będzie wtedy problemu z nudzącymi się dziećmi [emoji4] Sen z powiek spędza mi lista gości [emoji29] My, plus rodzice z naszym rodzeństwem to już 11 osób. Do tego obowiązkowo dziadkowie ode mnie to 3, a od męża 1. Jezeli bysmy chcieli zaprosić resztę rodziny to wychodzi już dodatkowe 20osób. W domu przy rozłożony stole z luzem mieści się 30 osób. No ale znowu wielka impreza na 30 osób to troche masakra ;/

Moja siostra dwa razy chrzcila i dwa razy była imprezą na ponad 100 osób osób zespołem w lokalu [emoji5] więc dasz radę z 30
U nas my plus rodzice i rodzeństwo to już jest 26 osob

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Joanna rzeczywiście ten ostatni atak Małego nieciekawy:/

Klauduska ja chrzciny robie czerwiec/lipiec.
Powiem Ci ze Alicji robiłam w lokalu i tez było 30 osób. I akurat chrzest to nie wesele. Nam się w samej gotówce z nawiązką impreza zwróciła, a jeszcze były prezenty rzeczowe.
No i masz święty spokój z szykowanie jedzenia, sprzątaniem.

Elenna racja. Tyle, ze kucharka z kelnerka wezma 300zl. Tyle co zaplace za jedzenie, alkohol i napoje. To wyjdzie o wiele mniej niz w lokalu, bo tutaj chca 140zl od osoby bez alkoholu, napoi i owoców.

U mnie zostaly 44 dni do porodu, wczoraj tesxciowa z ciotka robily pierogi ale ja fatalnie sie czulam wiec w tygodniu po pracu zrobie salatke i kuleczki rybne... W nocy pobolewal mnie brzuch, moze nie brzuch tylko nizej... Takie klucie i w ciagu dnia tez wiec duzo lezalam ale maly za to dawal czadu :) u mnie pewnie juz doszla magiczna 20-stka, ccialam zalozyc legginsy to tylko do kolan zmiescilam :) ale jakos o dziwi podobam sie sobie w lustrze tylko na zdjeciach grubo wychodze..
Chrzciny planujemy w sierpniu, moj brat ma przylexiec z synkiem do disneylandu wiec wykorzystam okazje ze bedzie ktos z mojej rodziny.. Tutaj chrzciny sa jak wesela, zespol, tance itp :) ogladalam tylko ubranka dla chlopcow i ciezko cos znalezc fajnego do cchrztu zwlaszcza na lato...

reklama
Klauduska to drogo! Ja za moje wesele placilam 145 zł od osoby za dwa dni. U nas chrzciny to jest dokładnie 12 osób najbliższej rodziny (pradziadkowie nigdy nie chcą przyjść) plus teraz będzie 5 dzieci. Ja gotuje zawsze sama. Rok temu robiłam pieczeń rzymska dzień wczesniej, upieklam tort i ciasto. A w dzień chrzcin tata został w domu, ugotowal rosol, upiekl udka. Ja jak wróciłam z kościoła to wrzuciłam łososia do piekarnika i był akurat gotowy jak juz wszyscy zjedli rosół :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry