reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Właśnie doktor kilka razy mierzyła, także raczej to nie błąd pomiaru. Ale sprawdziła też przepływy i łożysko to niby ok, więc nie wiem czemu tak😔
Może po prostu dziecko chude będzie? Ze mną tak było, 3kg wagi i 57cm i nie było żadnej tragedii, więc kie denerwuj się za wczasu, zwłaszcza jeśli przepływy są ok.

Ja dzisiaj panikowałam, bo nie mogłam z podwórka wyjechać samochodem, w końcu sąsiedzi zapchali mi auto z powrotem gdzie stało 😅 też się już martwię wizyta w środę, ale na szczęście mąż mnie zawiezie ☺️
Mnie na wszystkie wizyty chłopak wozi, bo mam mega daleko przychodnię (aż się boję, ile urlopu mu zostanie 😂), a do prowadzenia auta to ja z daleka a co dopiero w takiej pogodzie 😱

U mnie przez ostatnie dwa dni mały zrobił się bardzo spokojny, znaczy się czuje jego ruchy ale znacznie delikatniej niż wcześniej ☺️ chyba faktycznie miejsca już nie ma w brzuszku 🙂 ale za to ma bardzo często czkawkę 🤔
A mój właśnie ostatnio w ogóle nie ma czkawki 😮 a z ruchami najbardziej rozkręca się wieczorem, ale wciąż są tak samo intensywne, więc wątpię, żeby się szykował do wyjścia 😂

My jutro wizyta wiec zobaczymy co doktor powie. I czy wogole skieruje nas na ktg. Jak do jutra sie oczywiście nic nie wydarzy bo dzis mega twardy brzuch od rana ze ciezko chodzić. Ciagnie mnie cały brzuch jakos w dół i boli kregoslup. Ale nie potrafię sprecyzować czy to typowy skurcz czy tylko takie twardnienie ;D
Może urodzisz punktualne dziecko i w końcu zaczyna się coś dziać, bo termin? ;)

Hejo:) Ja dzisiaj po wizycie (37+4). Miałam KTG - zapis w porządku. Niestety trochę się zmartwiłam, bo na USG wyszło, że brzuszek za mały. Wymiar na 35 tydzień, więc 3 tygodnie mniejszy. W czwartek mam się stawić na KTG znowu i obserwować ruchy dziecka. Jakby nagle zaczął się mniej ruszać to mam jechać na izbę😑
U nas też śnieżyca od samego rana, jechałam 2 godziny na wizytę - 25 km odległości 🤦‍♀️
A czemu miałby się mniej ruszać? Coś niepokojącego się dzieje, że Cię tak lekarka nastraszyła? :(
Ciekawe, ile ja w środę pojadę... Może się unormuje do tego czasu na ulicach, dzisiaj już ponad godzinę chłopak jedzie z pracy, a pracuje teraz jakieś 3-4km od domu, ale nie dość, że śnieg to jeszcze standardowe korki plus dojazd na naszą ulice utrudniony, bo robią drogę...

Dziewczyny wrocilam do domu. Superrr uczucie 😀 na wadze - 10.5 kg 😂czyli schudlam hahaha. Maz przed chwilką mi zadal pytanko,, a ten brzuch to zejdzie czy juz taki będzie,, 😂
O matko, szalona! Przytyła w ciąży 2 kg, a schudła 10 zazdroszczę 😂
Ten Twój mąż to jakbyś w pierwszej ciąży była się pyta 😂

reklama
Dziewczyny mi hemoglobina skoczyła o 0,5 i aktualnie 13,1 😊 ale za co męczy mnie katar i gardło pobolewa.. Jak cała ciąża spokój tak teraz 😌

Do góry