reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mi je co 3h średnio po 100 ml teraz.... dzisiaj mamy kiepski dzień i właśnie zasnął po 40 min okropnego płaczu właśnie jakby to ktoś ze skóry obdzierał a nic nie pomagało w uspokojeniu go... dopiero jak czwarty raz włożyłam go do wózka żeby go powozić to zasnął ze zmęczenia :(
Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.

reklama
Mi je co 3h średnio po 100 ml teraz.... dzisiaj mamy kiepski dzień i właśnie zasnął po 40 min okropnego płaczu właśnie jakby to ktoś ze skóry obdzierał a nic nie pomagało w uspokojeniu go... dopiero jak czwarty raz włożyłam go do wózka żeby go powozić to zasnął ze zmęczenia :(
Ja wlasnie mialam 4 podejście odlozenia do łóżeczka, udalo sie. Spi juz z 10 minut😂chwilo trwaj. Próbuję sie nie zlamac i nie używać swojego lozka i wózka, zostawiam to na ostateczność 😂😂😂 bujaczek chyba zaczne używać 😁dzisiaj siedze w pizamie, tesciu odebral starsza corke z przedszkola bo u nas zima sie zrobila, śnieżyca.

Ja wlasnie mialam 4 podejście odlozenia do łóżeczka, udalo sie. Spi juz z 10 minut😂chwilo trwaj. Próbuję sie nie zlamac i nie używać swojego lozka i wózka, zostawiam to na ostateczność 😂😂😂 bujaczek chyba zaczne używać 😁dzisiaj siedze w pizamie, tesciu odebral starsza corke z przedszkola bo u nas zima sie zrobila, śnieżyca.
Ooo jednak wstala 😂 super dzień 😂

Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.
Ja karmię głównie modyfikowanym i tak co 3-4h daję z 3 miarek, to jest niby na 90ml wody, ale z proszkiem to wychodzi jakieś 120ml, więc nie wiem jak to liczyć :D Ale czasem daję cyca i wtedy już tracę rachubę ile je, bo zwykle trzeba dokarmić jeszcze modyfikowanym, to wtedy z 1 albo 2 porcji robię, zależy ile z cyca lub odciągniętego mleka zjadł. Ogólnie żarłok jest straszny, a ma dopiero 3 tygodnie. Co do spania, to różnie: albo nie śpi pół dnia, ew. zasypia na pół godziny (jak dziś od rana) albo śpi jak aniołek, że żal budzić po tych 3h. Teraz śpi już jakieś 2,5h ;)

Zapytam jeszcze raz;
Moja skończyła wczoraj 2 tygodnie i od wczoraj jej podajemy 100ml. Położna mówiła że możliwe że nie będzie wszystkiego wypijać ale to jest taki głodomor że wszystko zje. Karmimy co 3 godziny, w nocy robię przerwę 4 godziny. Też jej się zdarza ulewać, kupki no różne, przeważnie zbite musztardowe ale rzadsze też się zdarzają. Czasami się pręży i złości ale jak ją ponoszę to się uspokaja. Póki co śpi dobrze, aż muszę ją wybudzać na jedzonko. Ale zaśnie tylko w rożku, jak tylko chce ją odwinąć to się budzi ☺️. Słyszałam że tak do miesiąca dziecko tak dużo śpi a potem już niestety nie tak łatwo uspac. Z tym odruchem ssania to może jeszcze jest głodna i troszkę jej zwiększyć mm? Sama nie wiem. Ja podaję tyle ile opisane jest na opakowaniu mleczka.

Wrzucę wam ile mój mały je dziennie. Strasznie mało ale o dziwo ładnie przybiera na wadze. Położna twierdzi że widocznie tyle potrzebuje...
Zapytam jeszcze raz;
Screenshot_20210311-163753_Baby%2B.jpeg

reklama
Zapytam jeszcze raz;
Co 3-4 godziny po 100 ml. A jak wcześniej głodna wstaje to 70 ml.

Do góry