reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny ile godzin mniej wiecej przed nocnym spaniem Wasze maluchy maja ostatnia drzemke dzienna i jak dluga?
Mój bardzo różnie, zależy ile spał w ciągu dnia, bo jak niewiele to chociaż na godzinkę/pół przed kąpielą i ostatnim karmieniem go usypiam, bo strasznie marudzi. Jak gdzieś jedziemy to pośpi trochę w aucie z godzinę przed. Między 20 a 21 zwykle jest kąpiel i mleczko i zazwyczaj zasypia już podczas karmienia a jak nie to odkładamy go do łóżeczka i albo po chwili sam zaśnie albo daję mu smoczka i puszczam szumisia i zasypia. W sumie nie zauważyłam, żeby ta ostatnia drzemka przed nocnym spaniem wpływała jakoś na nocny sen. Czasem może nic nie spać, a nie zasnąć od razu podczas karmienia, a czasem po dłuższej drzemce wieczorem i tak zaśnie podczas karmienia 🤷

no i wczoraj położyłam w samym body na ramiączka bez śpiworka a dzisiaj pobudka 5.30 bo cos tam już jęczal ja patrzę a ten leży w poziomie w dostawce 😱 głowa na siatce a nogi za dostawka na naszym łóżku. kurde chyba jednak śpiworek i pielucha🤔
wasze też tak się obracają?Czy mój wiercipięta...
Mój w nocy nie zmienia pozycji chociaż wczoraj np. tak rzucał nóżkami, nawet oczka na moment otworzył, że myślałam, że się przebudził, ale puściłam szumisia, zgasiła światło i się uspokoił. W każdym razie tak jak wieczorem go położymy, tak rano leży 😁 za to jak w ciągu dnia jest na brzuszku na kanapie, to potrafi się obrócić wokół własnej osi 😁

kurczę może właśnie powinniśmy tak robić żeby się dobrze rozwijały W sumie kto by nie chciał takich fikołków porobić😂😂😂
Tak mi smutno było ten kokon wyjąć. Już tak szybko rosną!

Załączniki

• Screenshot_2021-06-23-10-34-25-448_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-06-23-10-34-25-448_com.miui.gallery.jpg
    193,9 KB · Wyświetleń: 93
  • Screenshot_2021-06-23-10-34-36-573_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-06-23-10-34-36-573_com.miui.gallery.jpg
    169,8 KB · Wyświetleń: 85
no i wczoraj położyłam w samym body na ramiączka bez śpiworka a dzisiaj pobudka 5.30 bo cos tam już jęczal ja patrzę a ten leży w poziomie w dostawce 😱 głowa na siatce a nogi za dostawka na naszym łóżku. kurde chyba jednak śpiworek i pielucha🤔
Tez czasem śpi w poprzek łóżeczka. Ja zawsze wychodzę z założenia, że skoro ja się kręcę na łóżku to niech i mały się pokręci, po co mam mu śpiworek ubierać, chyba bym oszalała w czymś takim 🤣

To jest jeden z powodów dla których córka nie śpi w dostawce - robi szalone obroty i budziła się, gdy się zablokowała

Ja już przyzwyczajona, ze młody rano budzi się zawsze poziomo do łóżeczka :) głowa przy szczebelkach, nogi wystają z drugiej strony pomiędzy.

reklama
Do góry