reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja na mloda znalazłam sposób zeby zasypiala 20-21. Wcześniej jak widzoalam ze zmeczona to probowalam ja przetrzymac bo myslalam ze bedzie lepiej spala w nocy. W dzien miala maks 3 drzemki i tego pilnowałam. Zawsze usypianie z płaczem. Co sie okazywało byla tam zmeczona czasem ze nie mogla usnac . Teraz ja usypiam w dzień jak tylko widze ze zaczyna ziewac albo robia jej się czerwone oczka. Wtedy koniec zabaw, na gore do lozeczka i mloda odlatuje w 5 minut. Tyle ze drzemki są od 30 minut do godziny. I jest ich znacznie więcej niż 3 ;D ale wieczorem za to mloda nie jest taka zmeczona. Kąpie sie, zjada butle. Kladzie się do lozeczka i w miarę bez problemu usypia. Potem tylko pobudka kolo północy i kolo 3 na mleko.
Ja też pozwalam Hani spac jak widzę że jest zmeczona. Czasami ta drzemka jest np o 18 30 spi 30 min 😀pozniej trochę zabawy kąpiel i spi kolo 21. Ja nie mam problemu z jej usypianiem.

reklama
Ja na mloda znalazłam sposób zeby zasypiala 20-21. Wcześniej jak widzoalam ze zmeczona to probowalam ja przetrzymac bo myslalam ze bedzie lepiej spala w nocy. W dzien miala maks 3 drzemki i tego pilnowałam. Zawsze usypianie z płaczem. Co sie okazywało byla tam zmeczona czasem ze nie mogla usnac . Teraz ja usypiam w dzień jak tylko widze ze zaczyna ziewac albo robia jej się czerwone oczka. Wtedy koniec zabaw, na gore do lozeczka i mloda odlatuje w 5 minut. Tyle ze drzemki są od 30 minut do godziny. I jest ich znacznie więcej niż 3 ;D ale wieczorem za to mloda nie jest taka zmeczona. Kąpie sie, zjada butle. Kladzie się do lozeczka i w miarę bez problemu usypia. Potem tylko pobudka kolo północy i kolo 3 na mleko.
To u nas tak jest od początku :) Żadnych sztywnych godzin czy ilości drzemek. Jak młody jest zmęczony to śpi kiedy chce, czasem usypia przy karmieniu, czasami w wózku ze smoczkiem albo w łożeczku jak go odłożę. Żadna rutyna się u niego nie sprawdzała, więc sam dyktuje czego chce, a ja się dostosowuję. No ale i tak wieczorem się rozbudza i szaleje w łóżeczku :D Tylko że on nie płacze, po prostu robi imprezę na brzuszku, cieszy się do szczebelków itp. To wtedy też nie walczę i po prostu mu pozwalam, jak już się robi zmęczony i do spania to zaczyna jęczeć i wtedy szybkie karmienie i zasypia w kilka minut. :D

To u nas tak jest od początku :) Żadnych sztywnych godzin czy ilości drzemek. Jak młody jest zmęczony to śpi kiedy chce, czasem usypia przy karmieniu, czasami w wózku ze smoczkiem albo w łożeczku jak go odłożę. Żadna rutyna się u niego nie sprawdzała, więc sam dyktuje czego chce, a ja się dostosowuję. No ale i tak wieczorem się rozbudza i szaleje w łóżeczku :D Tylko że on nie płacze, po prostu robi imprezę na brzuszku, cieszy się do szczebelków itp. To wtedy też nie walczę i po prostu mu pozwalam, jak już się robi zmęczony i do spania to zaczyna jęczeć i wtedy szybkie karmienie i zasypia w kilka minut. :D
U mnie mloda od dwóch dni zaczyna spac na brzuchu. Wkolo sie przewala przez sen. A najlepsze ze w nocy ma fazę na podnoszenie nog i stukanie o szczebelki nimi. Wtedy sie rozbudza a my razem z nia ;D nie działają ochraniacze ani warkocze ;p lizanie szczebelkow i kopanie ich jest najlepsza zabawą

Moj maly potworek. ;)
20210728_110021.jpg

jejku jak was czytam to zaczynam się zastanawiać czy z moim dzieckiem wszystko ok 🤔
my mamy spanie jedzenie zabawa od zawsze i tak w kółko🙄🤪
2_3 drzemki w ciągu dnia po pół h a o 19 kąpiel jedzenie zabawa bajka na dobranoc i śpi, budzę go o 23 daje butelkę złopie jak opętany a potem już zasypia na odbijaniu i tak do 6-7😍
jak się obudzi w nocy wiadomo czasem się zdarza typ go bierzemy do siebie i dalej śpi 😂
ale żeby nie było kolorowo przed 8 wyszlismy jak codzień na spacer (wtedy pierwsza drzemka) stwierdziłam a wypróbuje spacerówkę koszmar darł się nie miłosiernie🥵 nienawidzi pasów nie wiem co z tym zrobić ☹️

U nas bylo to samo przez tydzień. Może dwa. Mloda soe budzila vo godzina i plakala. Czasem działała woda sama. Czasem mleko. A czasem poprostu brałam ma rece. Ona się wyciszyła. Pierwsze dwa dni usypiala w łóżku z nami ale potem stwierdzilam ze lozko jest nasze. Ona ma lozeczko i męczyłam się tak parę dni. Viagle do niej wstawalam, na rece. I spowrotem do lozeczka. Po jakimś czasie jej przeszlo teraz wstaje 2-3 razy. Ale ja z własnej wygody przerobiłam jej lozeczko na mobilne ;D i zamiast ja bujac na rękach to wkładam do lozeczka. Dwa razy machnę i mloda spi ;D
Ja w ogóle małego nie bujam. Od początku ubiorę go do sypialni, żeby go nakarmić, bo karmie na leżąco, on wtedy usypia i zanoszę go do łóżeczka, na szczęście się nie wybudza. No ale za półtora h znowu płacze i ja już powoli mam dość...nie wezmę go do łóżka, nie ma takiej opcji...

jejku jak was czytam to zaczynam się zastanawiać czy z moim dzieckiem wszystko ok 🤔
my mamy spanie jedzenie zabawa od zawsze i tak w kółko🙄🤪
2_3 drzemki w ciągu dnia po pół h a o 19 kąpiel jedzenie zabawa bajka na dobranoc i śpi, budzę go o 23 daje butelkę złopie jak opętany a potem już zasypia na odbijaniu i tak do 6-7😍
jak się obudzi w nocy wiadomo czasem się zdarza typ go bierzemy do siebie i dalej śpi 😂
ale żeby nie było kolorowo przed 8 wyszlismy jak codzień na spacer (wtedy pierwsza drzemka) stwierdziłam a wypróbuje spacerówkę koszmar darł się nie miłosiernie🥵 nienawidzi pasów nie wiem co z tym zrobić ☹️
Mój też ma 3dzemki zazwyczaj 🥰np dziś obudził się o 7rano wypił butelkę i wzięłam go na górę do łóżeczka z karuzela 😀tam się pobawi i pogada sobie sam do siebie po śniadaniu na matę go biorę i tak z godzinę się pobawi z dziewczynami o 9 30 idzie spać 😀i prześpi 3godziny i obiadek dostanie myślę za za nie długo się obudzi...szczerze ja nie mam pasów od tułowia tylko w pasie bo przeszkadza to i nie wygodnie jest...

reklama
My z Czarkiem już od rana na "spacerze" 😂😂 tak się darł, że musiałam gościa wyprosić z lokalu 😁 wczoraj przyszedł nowy stelaż z serwisu, ale się okazało, że przednie koła nie pasują, więc teraz muszę czekać aż doślą nam koła 🤦 i takim sposobem mamy "spacer" na balkonie, a jak gościu będzie się awanturował, to zostanie tu sam, bo matka ma okres i tylko odlicza aż tatuś wróci z pracy 🙈
Jaki duży 😍

Do góry