• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ciężko jest ogólni, to fakt. My non stop o budowie myślimy, ale najpierw musi narzeczony mieć na siebie przepisane, żeby zacząć działać. Ja już coraz bardziej mam dosyć mieszkania w domu rodzinnym.
To i tak podziwiam, bo ja bez dziecka jak mieszkałam z rodzicami, marzyłam o wyprowadzce i zamieszkaniu z chłopakiem, jednak dwa (lub więcej) pokolenia w jednym domu to nie jest dobra opcja.

reklama
Kupno, na wynajmie teraz jesteśmy. My odstępnego nie płaciliśmy, nawet nie wiem za bardzo co to jest, tylko kaucję w wysokości 2 czynszów. Chcemy kupić dom (bliźniak albo szeregowiec, bo na wolnostojący nas nie stać) w okolicy Poznania (najlepiej gdzieś na północy, gdzie nieruchomości są mega chodliwe do tego stopnia, że coś co jeszcze nie na dziury w ziemi jest już sprzedane), do tego jeszcze z dużą kuchnią i garażem, stąd taki problem 😆 no i jeszcze bez skosów i w dobrej cenie hahah 🤣🤣🤣
Odstępne to jest właśnie to co płacicie co. Miesiac właścicielowi. Coś idzie na czynsz do spdzielni, a coś do kieszeni właściciela. Chyba że go mieszkanie bezczynszowe to całość idzie do właściciela.

Dziewczyny które dostały już miesiączke!? Całe lozko zalane. Wstalam a tam jakby z kranu leci, cała podloga brudna wszystko.... Takiej obfitej miesiączki jeszcze nie miałam....ajak u was wyglądała pierwsza??
Ja to w sumie zawsze miałam obfite, ale nie aż tak 😱 1 tampon na noc spokojnie daje radę. W sumie ta pierwsza po nie różniła się za bardzo od kolejnych, wydaje mi się, że podobnie obfite są jak przed ciążą, tyle, że dłużej trwa plamienie po i łącznie z 7-8 dni teraz mam, a wcześniej 5. Ale moje okresy są bardziej obfite niż krwawienie po porodzie 😆

W tym kraju nie da się godnie żyć. Podwziwiam ludzi, którzy żyją za najniższą krajowa, bo nie wiem jak oni są w stanie utrzymać. W moim małym mieście wynajem mieszkania + czynsz i media to ponad 2 tys złotych.
Ostatnio szef mojej siostry powiedział pracownikom, że oni na tej najniższej krajowej (po "podwyżkach") to teraz za dużo dostają 😱😱😱 Dla mnie życie za najniższą krajową bez kombinowania nie jest możliwe, już teraz jest ciężko, a nie robimy za najniższą...

Odstępne to jest właśnie to co płacicie co. Miesiac właścicielowi. Coś idzie na czynsz do spdzielni, a coś do kieszeni właściciela. Chyba że go mieszkanie bezczynszowe to całość idzie do właściciela.
Nie, my oddzielnie płacimy najem (dla właściciela) i oddzielnie czynsz, na najem zawsze wystawiają rachunek, a czynsz idzie do administracji i oni się tylko rozliczają z tego co idzie do nich. Ale fakt już żeśmy im grube hajsy zapłacili przez te kilka lat 🥺

Zaległe zdjęcia! 😁

Załączniki

• IMG_20210814_092122.jpg
    IMG_20210814_092122.jpg
    850,1 KB · Wyświetleń: 90
  • IMG_20210814_092139.jpg
    IMG_20210814_092139.jpg
    545,1 KB · Wyświetleń: 86
  • IMG_20210814_092213.jpg
    IMG_20210814_092213.jpg
    662,3 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Ja to w sumie zawsze miałam obfite, ale nie aż tak 😱 1 tampon na noc spokojnie daje radę. W sumie ta pierwsza po nie różniła się za bardzo od kolejnych, wydaje mi się, że podobnie obfite są jak przed ciążą, tyle, że dłużej trwa plamienie po i łącznie z 7-8 dni teraz mam, a wcześniej 5. Ale moje okresy są bardziej obfite niż krwawienie po porodzie 😆
Ja się dziś wykończę.... Mialam zawsze dosyć obfite 2 i 3 dnia... Dziś 3 dzień i totalna porażka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry