la_mariquita
Moderator
Ja mam dzisiaj imieniny teściowej i z tej okazji poprosiła mnie o upieczenie chleba na grilla. Siedzi już w piecu. Swoją drogą, mogę Wam polecić świetny przepis na pszenny chleb z zakwasem żytnim.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja robię USG i test PAPPA, myśleliśmy nad NIFTY, ale mój prowadzący lekarz powiedział, że jasne, rekomenduje, ale nie naciska.Zdecydowałyście się na dodatkowe testy jak nifty czy pappa?
Ooo fajnie, ze nie jestem jedyna ktora sie spodziewa 4 dzidziFajnie. Ja po 2 córkach ,syna a teraz kto wie...
Bylam u lekarza in mowi ze to normalneJeśli to twardnienie i puszczanie to mam podobnie od samego początku ciąży. Jak coś podniosę czy za długo jadę samochodem, przemecze się a czasem bez powodu u mnie to 11 TC
czytalam że to moge być skurcze Braxtona - Hicksa ale podobno pojawiają się od 20 TC... Sama nie wiem czy się martwić![]()
Super, że wszystko okBylam u lekarza in mowi ze to normalne
ja mam 25 latNie jedz mięsa bo syf a potem przyjmuj sztuczne witaminy bo anemiaTeż uwielbiam majonez + ser + szynka + pomidor [emoji3053]
Sporo tu mam 30+ a która z Was jeszcze przed 30.?
dlatego my wózka będziemy znowu szukać używanego, za poprzednia gondole w super stanie, z pompowanymi kołami zapłaciliśmy jakoś 400 zł i sprawowała się super, a jak córcia miała pół roku to i tak już do spacerówki przeszła.Cześć Wam, serwus wszystkim nowym mamom tutaj
Ja dzisiaj z mężem wybrałam się na spacerek i padłam po nim jak głupia.
Też uwielbiam majonez, świetny jest do wszystkiego, a jajeczka z majonezem i szczypiorkiem to sztos!
Myślę czy nie zacząć czegoś kupować dla dzidzi, ale to chyba ciut za wcześnie. Na razie oglądaliśmy wózki i kosmiczne sumy one kosztuja.
nie, my jednak raczej na prenatalne usg nie pójdziemy.Zdecydowałyście się na dodatkowe testy jak nifty czy pappa?
Ja nie robię.Zdecydowałyście się na dodatkowe testy jak nifty czy pappa?
Ja 28Sporo tu mam 30+ a która z Was jeszcze przed 30.?
Ja raczej nie będę robić. PAPP-A, choć jest testem stosunkowo tanim, to jednak dość mocno statystycznym i nie jestem przekonana czy warto. Z kolei cena NIFTY jest bardzo wysoka, więc o ile w USG "genetycznym" nie będzie nic niepokojącego, to odpuszczę ten wydatek.Zdecydowałyście się na dodatkowe testy jak nifty czy pappa?