• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nie było prostestow ?
Pewnie że były, ale jak widziałam że nie ma opcji żeby zjadł z butli to odpuszczałam i dawałam cycusia i jakoś z czasem się udało. Teraz walczę żeby zaczął sam zasypiać w łóżeczku a nie u mnie na rękach bo kręgosłup mi wysiada i też się muszę namęczyć. Cwaniaczek się przyzwyczaił jak był przyziebiony i go dużo nosiłam bo nie mógł spać przez zatkany nos. Dziś godzinę go usypialam i ciągle wstawał a ja ciągle go odkładałam i w końcu tak się zmęczył że zasnął. Ale jak zaczyna płakać to odpuszczam bo wtedy wiem że na pewno sam nie zaśnie. padam a tu jeszcze tyle roboty przede mną 😭

reklama
Też mam wrazenie, że mówi to świadomie. To nie są sylaby wypowiadane w byle jakiej sytuacji, tylko np. jak już przeciera oczka i marudzi, że chce spać, albo się o coś uderzy to też płacze i mama mama. Ale może się mylę 🤷
U nas też już jest świadome mama, bo wyciąga rączki i woła mama żeby go zabrac. Dziś chwilę z babcia siedział a jak mnie zobaczył to od razu mama. Już takie dorosłe te nasze dzieciaki😂

Powiedz mi jak usypiasz 2 dzieci. Na raz? Czytasz im razem przed snem?
U nas wieczorami jest też mąż, więc kąpiemy dziewczyny razem w wannie, później ja ogarniam Idę, a on Matyldę :) Chociaż Ida zazwyczaj zasypia sama, przy pomocy kciuka 😅, więc często jest tak, że wychodzę od niej i jeszcze Matyldzie czytam, ale ona już sama zasypia, nie muszę czekać aż zaśnie itp. Umawiamy się na jeden rozdział czy dwa i wychodzę.

U was tez taka walka przy przebieraniu? Rany, ona jest juz taka silna ze czasami nie daje rady, mam wrazenie ze to juz robita dla dwojga 😳
U nas też jest masakra. A najgorzej przy kupię, ile się muszę namęczyć żeby to ogarnąć 🤦 bo jak tylko pampersa odpinam to od razu siada,wstaje i robi różne wygibasy. dużo łatwiej było jak leżał spokojnie😂 a właśnie czy wasze dzieciaczki robią częściej kupki? Bo w sumie u nas po każdym posiłku jest kupa🤯

U nas wieczorami jest też mąż, więc kąpiemy dziewczyny razem w wannie, później ja ogarniam Idę, a on Matyldę :) Chociaż Ida zazwyczaj zasypia sama, przy pomocy kciuka 😅, więc często jest tak, że wychodzę od niej i jeszcze Matyldzie czytam, ale ona już sama zasypia, nie muszę czekać aż zaśnie itp. Umawiamy się na jeden rozdział czy dwa i wychodzę.
Oki, dzięki. Bo u mnie pojawia się problem jak nie ma meza. 😂😂 Musze jakos udoskonalić wieczorną rutynę 😂😂

U nas też jest masakra. A najgorzej przy kupię, ile się muszę namęczyć żeby to ogarnąć 🤦 bo jak tylko pampersa odpinam to od razu siada,wstaje i robi różne wygibasy. dużo łatwiej było jak leżał spokojnie😂 a właśnie czy wasze dzieciaczki robią częściej kupki? Bo w sumie u nas po każdym posiłku jest kupa🤯
U nas są czessciej. Jak byla na mleku samym to pod koniec robila co 3-4dni, czasem rzadziej. A teraz jest kupa codziennie, albo dwa razy dziennie.

Ja w wannie zmieniam mu pampersa i od razu kąpie 😁

A co do mleka u nas butelka w nocy nie przejdzie, on tak histeryzuje, że tego się słuchać nie da.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry