rosenberg
Fanka BB :)
No i on dostaje dopiero te pierwsze szczepienia nadal. Przerwę będzie miał późno. Więc nie chciałam wszystkiego narazJa. Ale będę się zastanawiać, na razie nie szczepie bo jest malutki. Może jak podrośnie to go zaszczepie
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No i on dostaje dopiero te pierwsze szczepienia nadal. Przerwę będzie miał późno. Więc nie chciałam wszystkiego narazJa. Ale będę się zastanawiać, na razie nie szczepie bo jest malutki. Może jak podrośnie to go zaszczepie
W domyślę chodziło mi że nieobowiązkowaTania jest ospa, ale poprostu dla mnie za dużo tych szczepien
U nas nadal niezaszczepiony na gruźlicęNo i on dostaje dopiero te pierwsze szczepienia nadal. Przerwę będzie miał późno. Więc nie chciałam wszystkiego naraz
Ja nie szczepie. Dlugo się nad tym zastanawiałam i narazie stanęło na tym ze nie szczepiwJest ktoś kto na meningokoki nie szczepi ?
A faktycznie, bo to o te dawki chodziło, że jak po 6 miesiącu to 1 dawkę mniej, dlatego ja już od początku założyłam, że po 6 miesiącu będę szczepić, szczególnie, że kontaktu z dziećmi przedszkolnymi na co dzień nie ma, a do żłobka jak pójdzie to już na pewno będzie po drugiej dawce. No i cena, u nas 330zł, ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać.Nie było nerwów. Po 6 miesiącu jest mniej dawek, a jak dziecko nieżłobkowe, bez rodzeństwa to można odczekać. No i zawsze jedna dawka mniej. Ta szczepionka jest droga.
Jak dziecko chodzi do żłobka (czy nawet jakiś klubik chyba wystarczy) to zdaje się, że szczepionka przeciwko ospie jest refundowana, ja tak chcę szczepić.Ospa jest ekstra płatna ??
Państwo wy żłobek z tego co wiem. To nie jest duży koszt bo to chyba 100 zl.Jak dziecko chodzi do żłobka (czy nawet jakiś klubik chyba wystarczy) to zdaje się, że szczepionka przeciwko ospie jest refundowana, ja tak chcę szczepić.
Nawet nie wiedziałam, że na półpasiec też jest szczepionka, ale ja tylko na ospę szczepię. Jak będzie zaszczepiony przeciwko ospie, to małe prawdopodobieństwo, że zachoruje na ospę, a co dopiero na półpasiec, zresztą skoro to ten sam wirus to szczepionka przeciwko ospie powinna choć trochę chronić albo chociaż łagodzić ewentualne objawy półpaśca. Zresztą dzieci rzadko chorują na półpasiec.Dziewczyny szczepiąc na ospę szczepicie też na półpasiec bo to ten sam wirus. Półpasiec występuje u osób chorujących wcześniej na ospe i często boli jak cholera.
My tylko państwowy bierzemy pod uwagę, nie stać mnie na prywatny. Nie opłacałoby mi się pracować, gdybym miała płacić za prywatnyPaństwo wy żłobek z tego co wiem. To nie jest duży koszt bo to chyba 100 zl.