• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny czy którejś maluch przy ząbkowaniu mial sine dziaslo?
Dzis u mlpdej zauważyłam siniaka na dziaśle w miejscu między gorna jedynka a dwojka. Górnych zębów jeszcze brak. Mloda nie da zajrzeć do buzi ani dotknąć bo ewidentnie ją to boli.... i nie wiem czy to efekt przebijania się zęba czy siniak po uderzeniu ale dziaslo jest ewidentnie niebiesko zielone.

To nie to samo. W mleku masz jakos inny sklad, a w jogurtach to jest jakos przefermentowane czy cos takiego 😅 pamietam jak mialam problemy z jelitami, mleko wlasnie bylo zakazane ale jogurty i kefiry nie.
W jogurtach i tym podobnych są bakterie pozytywnie działające na jelita :D

Ale co do mleka to nie zgodzę się, że syf. W ogóle nie lubię o żadnym jedzeniu mówić że syf. Jedzenie to jedzenie. Wiadomo, jedno zdrowsze, drugie mniej i trzeba mieć tego świadomość, ale jak wszystko w życiu nawet niezdrowe jedzenie w umiarze nie zaszkodzi

Ja w ciąży miałam ochotę na wszystko co mleczne :D mleko też mogłabym pić szklankami. Niestety mam nietolerancje laktozy i za dużo nabiału kończy się bólem brzucha. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie produkty bez laktozy to norma w sklepach 😎

reklama
Dziewczyny a jak podajecie wlasnie jogurty to jakiesnkonkretne czy nie ma co swirowac ze skladem? Np sprawdzacie ilosc cukru czy soli? Albo dżemy? Ostatnio kupilismy taki niby 100% owoców z boedronki, w skladzie napisane ze dosladzany zageszczanym sokiem jablkowym. Chyba nie ma co swirowac no nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry