reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A jak nocki ?? Bo u nas masakra, ja ledwo zyje haha. Mam wrażenie, że on nigdy nie zacznie normalnie spać.
U nas jest jedna noc lepsza (jedna pobudka na mleko od północy i potem coś poskuczy ok 4 i tyle) a po niej 3-4 noce gorsze gdzie budzi się co chwilę, śpi z nami itd. Dzisiejsza noc super, ale czuję już jej konsekwencje bo Panicz właśnie wstał po 22 min drzemki o_O

reklama
Noo nic nam nie zostało tylko kawa😂 ale damy radę!!! Właśnie biorę się za chlebek 😁 a hanka mi przy nodze marudzi😂😂
I jak sobie dajesz z tym radę ? Mnie nic tak nie irytuje jak chce coś zrobić a mały mi przy nogawce wyje, krzyczy i beczy -.- w sobotę pierwszy raz od baaardzo dawna chciałam upiec ciasto. Kiedyś zajmowało mi to ciasto max 3h a teraz caluteńki dzień się z nim pieprzyłam. Kolejne upiekę jak pójdzie do przedszkola !

I jak sobie dajesz z tym radę ? Mnie nic tak nie irytuje jak chce coś zrobić a mały mi przy nogawce wyje, krzyczy i beczy -.- w sobotę pierwszy raz od baaardzo dawna chciałam upiec ciasto. Kiedyś zajmowało mi to ciasto max 3h a teraz caluteńki dzień się z nim pieprzyłam. Kolejne upiekę jak pójdzie do przedszkola !
Irytuje mnie to, albo co chwile odkładam ją do kącika zabawek 😂😂albo biorę jej krzesełko i robię jej ucztę. Ona brudzi wszystko, je, 😁 takze tylko spokój może nas uratować

Łączę się w bólu wiszenia na nogawce😭kompletnie nic nie mogę zrobić😭 a po dzisiejszej nocy mam już taki kryzys że od rana wyje razem z młodym😭

Ja dużo czytam o śnie niemowlaka i piszą, że dziecko może sobie takie nawyki złego snu utrwalić. Tego się boje :(
Wiesz co, ja uważam, że jakieś poradniki sobie a życie sobie😂 Moja starsza budziła się co pół godziny/co godzina, myślałam, że o..eje, byłam z nią u neurologa, u osteopaty, miała usg przez ciemiączko, badania na robaki, a pierwszą noc przespała jak miała 20 miesięcy, a teraz? Nie mogę jej do przedszkola dobudzić. W niedzielę padła o 20 a w poniedziałek o 7 nie mogłam jej zwlec z łóżka. Po każdym karmieniu trzeba było ją nosić, później przy piersi zaczęła usypiać, a teraz mówi, że idzie spać i sama się kładzie i śpi. Gdzie kiedyś byłoby to nie do pomyślenia.

Wiesz co, ja uważam, że jakieś poradniki sobie a życie sobie😂 Moja starsza budziła się co pół godziny/co godzina, myślałam, że o..eje, byłam z nią u neurologa, u osteopaty, miała usg przez ciemiączko, badania na robaki, a pierwszą noc przespała jak miała 20 miesięcy, a teraz? Nie mogę jej do przedszkola dobudzić. W niedzielę padła o 20 a w poniedziałek o 7 nie mogłam jej zwlec z łóżka. Po każdym karmieniu trzeba było ją nosić, później przy piersi zaczęła usypiać, a teraz mówi, że idzie spać i sama się kładzie i śpi. Gdzie kiedyś byłoby to nie do pomyślenia.
Tez tak uważam. Takze bedzie lepiej 😂kiedyś to kiedyś ale bedxzie

Dajesz nadzieję 🙂

reklama
Dziewczyny, nie polecam zostawiać dziecka z miską pełną wody 😂 Nie no, ja wiedziałam, że to się tak może skończyć, ale niby byłam obok, a z wanienką się przecież tak ładnie bawi... Tylko wanienki nie da rady przewrócić 😄 Mam nadzieję, że nie zalałam sąsiadów 🙈

Do góry