• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja to bym chciała żeby mi wypowiedzenie złożyli... A oni ciągle pytają kiedy wracam ,😂😂 a szef spoko gościu to na razie nic nie mówiłam. W grudniu do nich jadę żeby pogadać i się pożegnać 🤷

Tylko, że to nawet nie o dzieci chodzi. Osobiście jakoś specjalnie dużo na dziecko nie wydaję. Jak dziecka nie miałam też było ciężko, nawet mieszkać nie było gdzie. Było przez chwilę MDM, a teraz nic. Kredytu bez dużego wkładu własnego nie dostaniesz, a odłożyć nie ma z czego.
Ty serio myślisz, że gdyby nie dawali 500+, dodatkowych emerytur i innej kasy, to ceny magicznie by nie rosły i chleb nadal byłby za 2zł?
Myśle, że państwo nie byłoby tak zadłużone i by tak nie rosło. Jakim cudem w lislu niemieckim po przeliczenu nawet jest taniej niż w pl. Wybacz ale rozdawanie pieniędzy w biednym państwie się nie sprawdza. I możesz się z tym nie zgadadzac,masz do tego prawo.

No staaaara, w ogóle ciastka z nakielnego są KOZACKIE 🤤🤤🤤 w ciazy to raz w miesiącu musiały wjechać 😁 ale droga impreza, w sumie teraz nie mamy już po drodze nigdzie, więc od święta kupimy jak własnie np jesteśmy w galerii. Jadłam u nich te bezy pojedyncze z kremem i owocami 😍
no poolecam właśnie tort bezowy, krojony na kawałki. Chyba najlepsze ciacho jakie jadłam EVER :D

Tego to nie wiem. Wiem, że u męża w firmie sytuacja, że kobieta wraca i szef juz jej nie chce to po 1 dniu wypowiedzenie. Tez ma umowę na czas nie określony to chyba wypowiedzenie 3 msc
a to wypowiedzenie niby jak argumentuje? Przecież nie można zwolnić pracownicy bez konkretnego powodu jesli jest na umowe o prace. Za ciąże też nie można :D Musze sobie o tym poczytać, chociaż ja akurat sie nie boje o powrót.

A Ty @Święta92 jakie masz zmiany w swojej pracy? Bo ja się ostatnio dowiedziałam, że można chyba d 4tego (?) roku życia dziecka napisać oświadczenie o nie wyrażeniu zgody na pracę w nadgodzinach i w godzinach nocnych. Nie wiedziałam tego wcześniej.

no i weszłyśmy znów na poliyke... 🤪 🤷‍♀️
Juz kończę bo ja mam dosc twarde stanowisko i zawsze mialam 😂 takze nie mam co się wypowiadać. Tak jak mówię mi manna z nieba nie leci bo obydwoje swoje cegielki dokładany małymi krokami. I tak jak mówię, nawet jak się nam nie przelewało, płaciliśmy kredyt z jednej pensji, to 500 plus trzymaliśmy corki... Chodzilam np w nocy na rozkładanie towaru by dorobić.... No ale ja mam inne podejście i sen dla mnie nie jest najważniejszy. Nawet tersz mowie, ze chętnie bym jakos dorobiła bo lepiej mieć niż nie mieć.

reklama
a to wypowiedzenie niby jak argumentuje? Przecież nie można zwolnić pracownicy bez konkretnego powodu jesli jest na umowe o prace. Za ciąże też nie można :D Musze sobie o tym poczytać, chociaż ja akurat sie nie boje o powrót.

A Ty @Święta92 jakie masz zmiany w swojej pracy? Bo ja się ostatnio dowiedziałam, że można chyba d 4tego (?) roku życia dziecka napisać oświadczenie o nie wyrażeniu zgody na pracę w nadgodzinach i w godzinach nocnych. Nie wiedziałam tego wcześniej.
Ja jako zastępca mam godziny od 6- 14 albo 14-22. Już z 2 dzieci ciezko mi sobie wyobrazic że chodze na 14 do pracy. Muszę iść do biura i zobaczyć czy,, prezes,, (bawi mnie ta nazwa, ale tak mówią) znajdzie dla mnie wkoncu miejsce na kierowniczkę wtedy praca od 7 do 15,albo w biurze u niego w dziale handlowym, co bardziej mi by pasowało. Zobaczymy. Jak nie tu to gdzie indziej znajdę pracę. Muszę język podszkolić i będzie dobrze. 😁

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry