reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

@rosenberg @kinga001 jakie wykwintne potrawy 😍 przy Was czuje sie jak ch. Pani domu 😂 no i przy świętej oczywiscie. Gdyby nie wrzucala zdjec jak super wyglada i jak ma czysto w domu to bym nie uwierzyla ze tak życie ogarnia !!!

Dobrze ze moj maz tu nie zagląda 😋🤦‍♀️
Wykwintne? No coś ty! Wszystko jest szybkie i proste zeby w garach za długo nie stać :D wczoraj była wątróbka, ziemniaki, kalafior. Dzisiaj makaron z kurczakiem w sosie serowym - wszystko na jednej patelni i robi się samo 🙈😂

reklama
To i tak niezle !!! Ja to szykuje jakies mięso dla młodej, rozdrabniam je i wrzucam do tego zawartosc sloiczka 😂😂😂 Boooże, musze zaczac normalnie gotowac dla niej 🤦‍♀️
U nas słoiczki od początku nie wchodziły. Jedynie zje słoiczek z deserkiem, owocowy 😀 z racji że dzisiaj kończy rok, od jutra już serio będzie jadł z nami wszystko 😀 oczywiście z mniejszą ilością soli. Jestem złą matką, ale pozwalam mu jeść słodkie. Od czasu do czasu i w małych ilościach ale jednak. W niedzielę byliśmy u brata na urodzinach jego syna to jadł ze mną tort (sam biszkopt), dzisiaj zjadł połowę małego maślanego rogaliczka. Ale nie zjem przy nim żadnego ciasta, muszę mu dać spróbować i jeść szybko żeby nie widział że jest 😆

U nas słoiczki od początku nie wchodziły. Jedynie zje słoiczek z deserkiem, owocowy 😀 z racji że dzisiaj kończy rok, od jutra już serio będzie jadł z nami wszystko 😀 oczywiście z mniejszą ilością soli. Jestem złą matką, ale pozwalam mu jeść słodkie. Od czasu do czasu i w małych ilościach ale jednak. W niedzielę byliśmy u brata na urodzinach jego syna to jadł ze mną tort (sam biszkopt), dzisiaj zjadł połowę małego maślanego rogaliczka. Ale nie zjem przy nim żadnego ciasta, muszę mu dać spróbować i jeść szybko żeby nie widział że jest 😆
Idąc tym tropem, to myślę, że większość z nas jest "złą matką" 😂 my jak jemy pizze, to młoda dostaje ranty. Jak jemy KFC czy maka, to dostaje frytkę. Nie da się inaczej, bo stoi przy nodze i ryczy. Tort na urodziny też dostanie 😄

Nie jestes zła matką 😘 bez przesady. 🙂 predzej czy pozniej trafi na trop cukru. Ja to w ogole jestem zdania ze obecne zalecenia dla rodzicow odnosnie diety, wychowania itd. są tak wyśrubowane ze niemozliwe. Tylko wpedzaja w depresje wiekszosc matek 😉 trzeba wrzucic na luz.

@rosenberg @kinga001 jakie wykwintne potrawy 😍 przy Was czuje sie jak ch. Pani domu 😂 no i przy świętej oczywiscie. Gdyby nie wrzucala zdjec jak super wyglada i jak ma czysto w domu to bym nie uwierzyla ze tak życie ogarnia !!!

Dobrze ze moj maz tu nie zagląda 😋🤦‍♀️
Ja wybieram takie dania, które się szybko robi. Nazwy wydają się skomplikowane, ale w praktyce jest spoko. 😃

Idąc tym tropem, to myślę, że większość z nas jest "złą matką" 😂 my jak jemy pizze, to młoda dostaje ranty. Jak jemy KFC czy maka, to dostaje frytkę. Nie da się inaczej, bo stoi przy nodze i ryczy. Tort na urodziny też dostanie 😄
Mój ma delikatny brzuszek i jak zjadl raz frytkę to miał okropne gazy i płakał w nocy :( w sobotę w restauracji też będzie jadł obiad normalnie ze mną, nie będę mu brała nic specjalnego 😀 a jak zobaczy ciasta i torty to chyba bzika dostanie 😵

My tak samo. Ranty z pizzy to największy hit :D
@Ewq9 myślę, że wiele z nas robi podobnie :p ja też. Wczoraj jadłam waniliowy serek homogenizowany, dałam mu trochę... Szybko musiałam jeść bo darł się o więcej 😂😂 kilka łyżeczek zjadł, ale imo najważniejszy jest balans, jeśli ogólnie dziecko je zdrowe, zbilansowane posiłki to jak czasami dostanie rogalika albo serek - nic mu nie będzie. Tak samo jak dorosłym 🤷 a że ja jestem największą fanką serków homogenizowanych to jak młody trochę podrośnie to będzie dostawał normalnie do zjedzenia raz na jakiś czas, przecież nie będę żarła sama 😂😂

reklama
Do góry