reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No właśnie nie wiem jak to jest, ta moja lekarka na NFZ nic nie mówiła o skierowaniu, że może wystawić albo, żeby iść prywatnie (o prenatalnych wspominała kilka razy), a pytałam kiedyś jak to jest z tym USG połówkowym. Pierwszych prenatalnych nie miałam, bo nie są refundowane dla kobiet poniżej 35 roku życia/z genetycznym obciążeniem. Chciałam zrobić prywatnie, ale siostra przekonała mnie, że ona w pierwszej ciąży miała tylko to USG połówkowe, więc nie ma większego sensu wydawać tyle kasy na to badanie no i niestety teraz żałuję, że jej posłuchałam, zamiast robić, co sama uważam za słuszne.
To może lepiej idź prywatnie na połówkowe. Bo co jak co te 3 usg najważniejsze są. Szkoda, że nie byłaś na prenatalnych. Moja ginekolog nie robi usg i ja prywatnie idę do innego na usg.

reklama
To może lepiej idź prywatnie na połówkowe. Bo co jak co te 3 usg najważniejsze są. Szkoda, że nie byłaś na prenatalnych. Moja ginekolog nie robi usg i ja prywatnie idę do innego na usg.
No właśnie zabrałam się za poszukiwanie najlepszego lekarza od tego badania. Oczywiście u tych lepszych lekarzy terminy są odległe (a mam niewiele czasu, żeby zmieścić się między 18, a 22tc.) albo zbieżne z terminem u mojej prowadzącej, ostatecznie odwołam wizytę u niej, żeby nie powielać USG. Jeszcze w poniedziałek zadzwonię do poradni, gdzie prowadzę ciążę i się dowiem jak to dokładnie wygląda ;)

No właśnie zabrałam się za poszukiwanie najlepszego lekarza od tego badania. Oczywiście u tych lepszych lekarzy terminy są odległe (a mam niewiele czasu, żeby zmieścić się między 18, a 22tc.) albo zbieżne z terminem u mojej prowadzącej, ostatecznie odwołam wizytę u niej, żeby nie powielać USG. Jeszcze w poniedziałek zadzwonię do poradni, gdzie prowadzę ciążę i się dowiem jak to dokładnie wygląda ;)
Warto też powiedzieć jaka sytuacja jest. Ja na te pierwsze prenatalne poszłam do lekarza i on mi nie zrobił pomiarów, nie dał żadnej kartki, tylko wiedziałam, że jest wszystko dobrze i ile mierzy dziecko. I moja ginekolog kazała mi zrobić jeszcze raz i zadzwoniłam do innego i powiedziałam, że po prostu źle miałam źle zrobione, bo nie dostałam żadnego opisu. To moja pierwsza ciąża, nie wiedziałam jak ma to wyglądać.. I przyjął mnie ten drugi bez problemu i teraz będę szła ponownie do niego na połówkowe. 😊 Zadzwoń do przychodni lepiej będzie jak się dowiesz od nich co i jak :)

Hey dziewczyny :)
Robiliście już listę rzeczy które trzeba kupić maluszkowi ? :)
Ja jeszcze listy nie robiłam, ale powoli zaczynam się rozglądać za takimi większymi rzeczami jak łóżeczko, wózek... :) Jestem pełna podziwu dla siebie, bo nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla dzidziusia :D A myślałam że w pierwszej ciąży od początku będę szaleć :D

Dziewczyny pomocy. Czy was też męczą skurcze i ból nóg pod koniec dnia? U nas 21tc i od tygodnia okropne bóle nóg pod koniec dnia i skurcze. Sumplementuje magnez i witaminy z grupy B ale nie wiele to daje. Jak sobie radzić?
A dużo chodzisz /stoisz? Może to tym jest spowodowane. Na skurcze dobre są masaże i leżenie z nogami wyżej ciała - można podłożyć poduszkę :)

reklama
Dziewczyny pomocy. Czy was też męczą skurcze i ból nóg pod koniec dnia? U nas 21tc i od tygodnia okropne bóle nóg pod koniec dnia i skurcze. Sumplementuje magnez i witaminy z grupy B ale nie wiele to daje. Jak sobie radzić?
Miałam z tym chwilowy problem w okolicy 18/19tyg, ale długo wymiotowalam i mnie mdlilo, jedzenie było małym koszmarkiem, więc myślę że to jednak od słabej diety. Od niedawna wróciłam do dawnego sposobu odżywiania się i mi się poprawiło. Banany, orzechy, jogurty... Nic tak nie zapobiegnie skurczom i innym dolegliwościom jak pierwiastki z Produktow spożywczych, a nie z suplementów 😊 Trzeba szukać źródeł potasu przede wszystkim

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry